YH-utbildning

Mobilapplikationsutvecklare

Folkuniversitetet Väst , i Göteborg (+1 orter)
Längd
2 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
2 september, 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-04-15
Utbildningsform
Distans med träffar
Längd
2 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
2 september, 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-04-15
Utbildningsform
Distans med träffar
Vill du veta mer?

Mobilapplikationsutvecklare

Mobilapplikationsutvecklare

När du är mobilapplikationsutvecklare utvecklar du, precis som namnet skvallrar om, mobilapplikationer. Det finns dock en uppsjö av metoder och verktyg för att skapa mobilapplikationer och en mobilapputvecklare förväntas kunna både utveckla ”native”, det vill säga för en specifik plattform, men även hybridappar, ofta med hjälp av webbapplikationer som paketerats för att kunna skapa en liknande känsla som en nativeapp.

De två överlägset största plattformarna för mobilapputveckling är Googles Kotlin som används för enheter som använder sig av Android samt Apples Swift för iOS-enheter. Som mobilappsutvecklare förväntas du därför känna dig trygg i båda dessa språk/plattformar eftersom en och samma app ofta utvecklas till flera plattformar samtidigt.

Som mobilapplikationsutvecklare förväntas du även ha koll på hur du kan skapa de billigare och mer snabbutvecklade hybridapparna, som använder sig av webben för att kunna bli plattformsoberoende. Denna typ av appar är attraktiva för beställare, eftersom de i praktiken är webbapplikationer som med små justeringar kan köras på alla möjligliga olika enheter, oavsett plattform.

Denna kompetens, tillsammans med en god kunskap om Android- och iOS-utveckling utgör ryggraden i mobilapplikationsutvecklarens arsenal.

Arbetsmarknad 

Det råder akut brist på it-kompetens i Sverige eftersom den digitala omställningen i samhället skapar en ökad efterfrågan användarvänliga och smarta appar i stort sett alla sektorer i samhället. Idag ska en mobilapputvecklare kunna ta fram lösningar för både Andriod- och iOS-enheter och dessutom kunna skapa snabbutvecklade hybridappar som via webben ska vara plattformsoberoende. Du har goda möjligheter hitta din plats i branschen som anställd eller konsult med början i de juniora tjänsterna och med tiden bredda din portfölj och ta dig an alltfler seniora uppdrag.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

2 september, 2024

  • Distans med träffar
  • Göteborg
  • Sista ansökan: 2024-04-15

Arbetsmarknaden

Grundläggande behörighet
Grundläggande behörighet för yrkeshögskola.

Särskilda förkunskapskrav
Lägst betyget E i Programmering 1 eller motsvarande. 

Ansökan
Du ansöker via Folkuniversitetets webbsida.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel.

Folkuniversitetet Väst
Norra Allégatan 6 (Box 2542)
403 17 Göteborg

Folkuniversitetet Väst

Folkuniversitetet är en av landets största utbildningsanordnare och ett studieförbund som bedriver folkbildning och vuxenutbildning på ett 40-tal orter i Sverige. Folkuniversitetets idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Folkuniversitetet är en idéburen...

Läs mer om Folkuniversitetet Väst och visa alla utbildningar.

Highlights