Folkuniversitetet Norr

i Umeå (+ 4 orter)
Få mer information om skolan 👍

Om skolan

Folkuniversitetets yrkeshögskoleutbildningar i norra Sverige

Vi är en av landets största anordnare av yrkeshögskoleutbildningar

Yrkeshögskoleutbildning är en eftergymnasial utbildningsform som kombinerar teoretiska studier och stark arbetslivsanknytning. Utbildningarna erbjuds inom branscher där det finns en uttalad efterfrågan på kompetens.

Alla våra YH-utbildningar är kostnadsfria och ger rätt till studiestöd från CSN.

Utmärkande för våra YH-utbildningar är att de företag och organisationer som är knutna till utbildningarna är aktiva när det gäller såväl planering som genomförande av utbildningarna. Arbetslivets representanter sitter med i utbildningarnas ledningsgrupper.

Praktik

Alla våra YH-utbildningar innehåller praktik där de studerande får omsätta sina kunskaper på en arbetsplats. Det kallas för Lärande i Arbete (LIA). LIA genomförs ute på företag inom den bransch som de utbildas för. Under LIA-perioden tillämpas de kunskaper som de tidigare lärt dig i de skolförlagda ämnena. Därmed får den studerande en direkt koppling mellan teori och praktik, samtidigt som de får träning i ämnet.

Praktik utomlands

En fantastisk möjlighet för dig som studerande är att du har möjlighet att genomföra LIA (Lärande i Arbete) i Frankrike, Nordirland, Spanien, Portugal, Italien, Tyskland och Wales. Folkuniversitetet har beviljats medel från Erasmus som möjliggör detta. Genom att göra din LIA utomlands får du mer ut av din utbildning. Du kommer få en inblick i en annan kultur och hur det fungerar på arbetsplatser i andra länder. Du får öva på dina språkkunskaper och kan skapa ett nätverk på den internationella arbetsmarknaden inom ditt område. Samtidigt får du en erfarenhet som får dig att växa.

Om Folkuniversitetet

Studieförbundet Folkuniversitetet bedriver folkbildning och vuxenutbildning i hela Sverige. Vår idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Kunskap förändrar.


För mer information om Folkuniversitetet Norr, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar med Folkuniversitetet Norr

Varför välja Folkuniversitetet Norr?

Bra kontakter med

näringsliv

Eftertraktad utbildning

Behov på

arbetsmarknaden

Utbildningar

YH-utbildning
Korta YH-utbildningar
Bygg / Anläggning Längd Ort
Sprinkler-projektör 12 veckor Distans
Data / IT
CAD
CAD för VVS 10 veckor Distans
Yrkesutbildning
Språk / Språkvetenskap
Språk
Kontakttolk - grundutbildning distans 1 år Distans

Beskrivning och boende

Informationsmöte

Läs till tandsköterska - digital informationsträff

Vill du veta mer om tandsköterskeutbildningen? Kom och träffa oss på en digital informationsträff den 10 september kl 18.00 över Teams. 

Du får veta mer om yrket, träffa oss som driver utbildningen, och får mer info om kursen och antagningsprocessen. Vi delar också med oss av lite tips kring hur du kan förbereda dig för antagningsproven. 

Gör en intresseanmälan till utbildningen så skickar vi en länk när det närmar sig!

Varmt välkommen! 

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2024-09-10    Tid:   18:00 - 19:30  

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om: Folkuniversitetet Norr

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Folkuniversitetet Norr

Nygatan 43
903 30 umeå

Tel: 090-711400
www.folkuniversitetet.se


Recensioner

Snittbetyg: 4,4

Baseras på 17 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
4/5
Blivande projektör
16 maj 2024
Generellt bra. Har blivit erbjuden arbete innan slutförd examen

Ganska bra kvalitet på utbildningen. Lite väl mycket tid har lagts på kurser som inte varit särskilt användbara och lite för lite tid på kurser som har varit användbara.
Vissa...

Visa mer
4/5
JH
14 maj 2024

En mångsidig utbildning där man får kunskap från olika delar av yrket. Allt ifrån dimensionering av ledningar till anläggning av dessa. Nyttig utbildning.

5/5
Bayan Karbuj
03 apr 2023

En utbildning till tandsköterska innebär vanligtvis en kombination av teoretisk undervisning och praktisk träning. Utbildningen är oftast uppdelad i olika moment, där jag först ...

Visa mer
Highlights