Folkuniversitetets yrkeshögskoleutbildningar i Norr

Vi är en av landets största anordnare av yrkeshögskoleutbildningar

Yrkeshögskoleutbildning är en eftergymnasial utbildningsform som kombinerar teoretiska studier och stark arbetslivsanknytning. Utbildningarna erbjuds inom branscher där det finns en uttalad efterfrågan på kompetens.

Alla våra YH-utbildningar är kostnadsfria och ger rätt till studiestöd från CSN.

Utmärkande för våra YH-utbildningar är att de företag och organisationer som är knutna till utbildningarna är aktiva när det gäller såväl planering som genomförande av utbildningarna. Arbetslivets representanter sitter med i utbildningarnas ledningsgrupper.

Praktik

Alla våra YH-utbildningar innehåller praktik där de studerande får omsätta sina kunskaper på en arbetsplats. Det kallas för Lärande i Arbete (LIA). LIA genomförs ute på företag inom den bransch som de utbildas för. Under LIA-perioden tillämpas de kunskaper som de tidigare lärt dig i de skolförlagda ämnena. Därmed får den studerande en direkt koppling mellan teori och praktik, samtidigt som de får träning i ämnet.

Praktik utomlands

En fantastisk möjlighet för dig som studerande är att du har möjlighet att genomföra LIA (Lärande i Arbete) i Frankrike, Nordirland, Spanien, Portugal, Italien, Tyskland och Wales. Folkuniversitetet har beviljats medel från Erasmus som möjliggör detta. Genom att göra din LIA utomlands får du mer ut av din utbildning. Du kommer få en inblick i en annan kultur och hur det fungerar på arbetsplatser i andra länder. Du får öva på dina språkkunskaper och kan skapa ett nätverk på den internationella arbetsmarknaden inom ditt område. Samtidigt får du en erfarenhet som får dig att växa.

Om Folkuniversitetet

Studieförbundet Folkuniversitetet bedriver folkbildning och vuxenutbildning i hela Sverige. Vår idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Kunskap förändrar.


För mer information om Folkuniversitetet Norr, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar med Folkuniversitetet Norr

Varför välja Folkuniversitetet Norr?

Bra kontakter med

näringsliv

Eftertraktad utbildning

Behov på

arbetsmarknaden

Utbildningar

YH-utbildning
Fastighet / VVS
VVS Längd Ort
VVS-ingenjör Distans
Yrkesutbildning
Språk / Språkvetenskap
Språk
Kontakttolk - grundutbildning distans 1 år Distans

Beskrivning och boende

Informationsmöte

Läs till tolk - digital informationsträff

Läs till tolk! Kom och träffa oss på en digital informationsträff över Zoom. 

Du får veta mer om yrket, träffa oss som driver utbildningen, och får mer info om kursen och antagningsprocessen. Vi delar också med oss av lite tips kring hur du kan förbereda dig för antagningsproven. 

Gör en intresseanmälan till utbildningen så skickar vi en länk när det närmar sig!

Varmt välkommen! 

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2023-04-25    Tid:   18:30  

Läs till tandsköterska - digital informationsträff

Vill du veta mer om utbildningen till tandsköterska? Kom och träffa oss på en digital informationsträff över Teams. 

Du får veta mer om yrket, träffa oss som driver utbildningen, och får mer info om kursen och antagningsprocessen. Vi delar också med oss av lite tips kring hur du kan förbereda dig för antagningsproven. 

Gör en intresseanmälan till utbildningen så skickar vi en länk när det närmar sig!

Varmt välkommen! 

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2023-05-02    Tid:   19:00 - 21:00  

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om: Folkuniversitetet Norr

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Folkuniversitetet Norr

Nygatan 43
903 30 umeå

Tel: 090-711400
www.folkuniversitetet.se


Recensioner

Snittbetyg: 4,4

Baseras på 14 recensioner.

Jossan

En utbildning i ett högt tempo, början var tuff mycket som man ska lära sig. Jag ser en röd tråd allt hänger ihop i slutändan. Roligt, svettigt, skratt och utmanande.

Mirr

En utbildning som verkligen sätter människan i fokus. Mycket teori med praktiska övningar. Läraren är verkligen mån om att alla ska kunna och sätter studenten i fokus. Allt som allt en rolig och värdefull utbildning med människan i centrum!

Malin B

Räds inte då utbildningen börjar med ett brak, med inlämningsuppgifter mm. Det lugnar sig sedan, för att sedan ta sats igen! Intensiteten är inte statisk, det är skönt. Jag har lärt mig oerhört mycket under praktik-perioderna, även under föreläsningar och metodövningar. Det är roligt att lära känna nya människor, och även sig själv - i nya miljö...

Visa mer
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in