YH-utbildning

Projektledare inriktning vindkraft

Campus Varberg, Distans
Längd
1 år
Utbildningstakt
Heltid
Längd
1 år
Utbildningstakt
Heltid
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

projektledare-inom-vindkraft

Projektledare inriktning vindkraft

Dagens energisystem är i förändring och för att uppnå uppsatta energi- och klimatmål och säkra elförsörjningen är det nödvändigt med förnyelse och ombyggnad av Sveriges befintliga elnät.

Sveriges elanvändning har varit relativt konstant under lång tid. Men nu har vi gått in i en extremt expansiv fas där vi väntas behöva dubbelt så mycket el redan inom 20 år. 

I Sverige och Europa sker dagens utbyggnad av vindkraft genom tillstånd från tidigare år, men att få tillstånd blir allt svårare och det tar lång tid. De fortsatta satsningarna på sol- och vindkraft kräver dock att tillståndsprocesserna snabbas på.

Då många företag i vindbranschen får jobba hårt med att få igenom tillstånd för att få bygga vindkraftverk, finns det ett mycket stort behov av projektledare inom vindkraft. Projektledare spelar en mycket viktig roll i samhällets utbyggnad av vindenergi. Utan projektledare - ingen ny vindenergi.

I rollen som projektledare kommer du att driva och utveckla vindprojekt i olika faser hela vägen från idé fram till investeringsbeslut. Detta innebär ett övergripande ansvar för projekten och ledning av projektteamet. 

För mer information om Projektledare inriktning vindkraft, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet för yrkeshögskola samt Engelska 6, Matematik 2 eller motsvarande kunskaper.

Du kan söka en utbildning även om du inte har full behörighet

Vi gör en bedömning av varje ansökan. Kanske har du erfarenheter som kan ersätta en eller flera kurser, eller en utländsk examen som visar din kunskap. Tveka inte med att ansöka oavsett!

Rätt att läsa upp

Rätt att läsa upp har du som har grundläggande behörighet för yrkeshögskolan men som saknar någon eller några kurser för att uppfylla särskild behörighet, exempelvis Matematik 2.

Campus Varberg samarbetar med kommunerna i Halland för att kunna erbjuda sökande till yrkeshögskolan möjlighet att läsa upp de gymnasiala kurser de saknar för att uppfylla särskild behörighet. Sökande från andra kommuner har rätt att få samma möjlighet genom sin hemkommun.

Examen

Yrkeshögskoleexamen – Projektledare inriktning vindkraft.

Utbildningens innehåll i korthet

  • Anslutning av vindkraftverk till elnätet och energilagring
  • Examensarbete
  • Kommunikation, presentation och acceptans LIA
  • Miljökonsekvensanalys
  • Miljörätt
  • Projektledning och projektkunskap
  • Vindkraft till havs
  • Vindkraftsprojektering
  • Vindkraftssystem

Campus Varberg Facebook

Utbildningens mål

Efter avslutad utbildning har du kunskaper om el-anslutning och energilagring, om miljörätt och tillståndsprocesser samt miljökonsekvensbedömning (MKB). Du kan planera och projektleda ett vindkraftsprojekt på land eller till havs och har kompetens att kommunicera med alla parter i tillståndsprocessen såsom myndigheter, företag och privatpersoner/markägare.

Du har färdigheter i att beräkna vindmätning och läsa kartverktyg samt att skriva och analysera tillståndshandlingar. Du har även färdigheter i att tillämpa adekvata regler och lagar inom området samt att bearbeta och föreslå̊ lösningar på̊ juridiska problem som kan uppstå̊ vid vindkraftsprojektering.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Projektledare inriktning vindkraft

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Campus Varberg
Otto Torellsgata 20
432 82 Varberg

Välkommen till Campus Varberg - ett Campus utöver det vanliga 

Campus Varberg erbjuder högskole- och yrkeshögskoleutbildningar i en fantastisk miljö endast ett tiotal meter från havet. Alla utbildningar på Campus Varberg är framtagna i nära samarbete med näringslivet och våra studenter ska vara efterfrågade på arbetsmarknaden – vi kallar det...

Läs mer om Campus Varberg och visa alla utbildningar.

Highlights