Diplomerad A-terapeut, ATU, Alkohol- och drogterapeututbildning

Bergströms Kunskapsföretag AB
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans, Göteborg, Malmö, Stockholm
3 år
Deltid
111 000 SEK inkl. moms
Kommande starter
Göteborg
2023-09-22 
Malmö
2023-09-22 
Stockholm
2023-09-22 
beroendeterapeut

Om utbildningen

Utbilda dig till A-terapeut

En hos Bergströms utbildad A-terapeut kan arbeta som alkoholterapeut, drogterapeut, beroendeterapeut, spelterapeut, ångestterapeut, AD-terapeut, socialpedagog el likn. I princip behärskar A-terapeuten att behandla alla missbruk och beroenden av alkohol, droger, tabletter, spel, kriminalitet inkl ångest, neuropsykiatriska funktionsnedsättningar m m. Utbildningen uppskattas som fortbildning av personer med andra grundyrken inom vård och behandling. För andra är A-terapeututbildningen ett grundyrke.

A-terapeuter behövs överallt – på behandlingshem, i öppenvård, företagshälsovård, psykiatri, kriminalvård, skolor, kyrkor, civilsamhället – ja på alla ställen behövs A-terapeuter!

Bli professionell inom ditt yrke!

Kunskaperna om alkohol- och drogterapi är skrämmande låga på många håll. De som tror sig behärska missbruksområdet når sällan samma goda resultat som våra A-terapeuter!

Det borde vara självklart att det vid varje vårdcentral fanns en eller flera A-terapeuter. Precis lika självklart som att där finns läkare och sjuksköterskor som har sina specialiteter.

Glädjande är att efterfrågan på A-terapeuter ökar. Allt fler privatpraktiserande alkohol- och drogterapeuter etablerar sig. De kan ta emot anonymt och ofta utan långa väntetider. Deras klienter söker ofta hjälp för ångest, stress och livsfrågor kombinerat med missbruk och beroende. De arbetar med vanligt förekommande problem och har en gedigen kompetens grundad i flera olika terapi- och behandlingsalternativ.

För mer information om Diplomerad A-terapeut, ATU, Alkohol- och drogterapeututbildning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Bergströms Kunskapsföretag AB?

Eftertraktad utbildning

Kombinera arbete med studier

Auktoriserat utbildningsföretag

Kursupplägg

Utbildningen är på deltid och baseras huvudsakligen på kursbrev via mail. Studietakten är anpassad till den som heltidsarbetar parallellt med studierna. Tio kursbrev per år motsvarande tre veckors studier per kursbrev. Utöver kursbreven samlas eleverna terminsvis till några dagars seminarier vid sex tillfällen samt för tolv gruppdagar (ett per kvartal på lördagar). Normalt klockan 9-17.

Kursbrev med litteraturanvisningar, Bergströms PM och arbetsuppgifter kommuniceras mellan eleven och läraren på mail. Lärarna kan även kontaktas per telefon. Varje elev har tillgång till en personlig mentor.

Så ansöker du

Med en intresseanmälan kan du ställa dina frågor direkt till Bergströms Kunskapsföretag.

Ansökan

Skriv ett mail direkt till anna.s@bergstroms.org.
Inkludera följande i ditt mail till oss

  •  Vad du heter, hur vi når dig på telefon, mail och postadress.
  •  Vad du gör idag, vad du gjort tidigare, t ex utbildningar, arbeten, erfarenheter.
  •  Varför du vill gå ATU och/eller hur du hoppas ha nytta av den? Det är viktigt!
  •  Övrigt, som t ex intressen, fritidssysslor, familj, eller något du tycker vi bör veta om dig. I princip vill vi veta ”vem du är” - detaljer behövs inte men vi vill få en uppfattning om dig oavsett vad.

Vi vill därefter intervjua dig (om vi inte tidigare talats vid) per telefon eller att du besöker oss. Beslutet om antagning till utbildningen grundas på en samlad bedömning av tidigare utbildningar, arbetserfarenheter, ansökningstexten, intervjun och referenser som kan komma att begäras

Examen & Intyg

Genomgången utbildningen berättigar till titeln Diplomerad A-terapeut SJI.

Kostnader

111 000 kr (18 500 kr per halvår)
Litteratur för omkring 8 000 kr under hela utbildningen är inte inräknad i avgiften. Köp litteraturen via internet i den takt som studierna framskrider!
Kurs-PM ingår i utbildningsavgiften.

Finansiering

Betalning görs antingen med delbetalningar (utan ränta) under utbildningstiden eller längre tid varvid ränta tillkommer
Delbetalningar utan ränta är t ex
- 37 000 kr/år (3 inbet)
- 18 500 kr/halvår (6 inbet)
- 9 250 kr/ kvartal (12 inbet)
eller 3 084 kr/månad (36 inbet)


För delbetalningar som pågår efter utbildningens slut tillkommer ränta på den del av
utbildningsavgiften som inte betalas inom tre år efter det att studierna påbörjats, t ex

1) betalning under fyra år: 36 inbetalningar á 2 000 kr/månad samt 12 inbetalningar á 3462 kr/månad, vilket totalt blir 113 544 kr, varav 2 544 kr i ränta
eller
2) betalning under fem år: 36 inbetalningar á 2 000 kr/månad samt 24 inbetalningar á 1832 kr/månad, vilket totalt blir 115 968 kr, varav 4 968 kr i ränta
Andra uppdelningar kan göras

Studietakt

Deltid på fritid eller arbetstid. Cirka 8-20 timmar per vecka under tio månader per år. Det är en krävande utbildning som också ger eleven mycket kunskap och insikter! 

Bergströms Kunskapsföretag AB

Bergströms Kunskapsföretag AB

Arbeta parallellt med studierna! Vill du bli KBT-terapeut, A-terapeut, Anhörigterapeut eller Tolvstegsbehandlare? Tre av utbildningarna är på distans! Det gäller A-terapeut, Anhörigterapeut och Tolvstegsbehandlare. Du studerar i din egen takt genom kursbrev på mail och några få fysiska träffar (hybrid). Upplägget är två-tre veckor...


Läs mer om Bergströms Kunskapsföretag AB och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Diplomerad A-terapeut, ATU, Alkohol- och drogterapeututbildning

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Bergströms Kunskapsföretag AB

Domherregatan 27
235 37 Vellinge

Tel: 086424288
Mobil 0705538435
www.bergstroms.se


Recensioner

Snittbetyg: 4,9

Baseras på 9 recensioner.

Alexander Strandbergochstrandberg

En mycket utvecklande och lärorik tid dom åren jag läste hos er. Kurslitteraturen samt upplägget på hela utbildningen Upplevde jag som mycket positivt.

susanne svensson

Jag upplevde att kursen var mycket bra. Den höll kvalité och bra kontakt under hela kursen,trotts en pandemi så vi ej kunde träffas sista åren. Jag har lärt mig mycket kring ämnet men även om mig själv. Jag är stolt över att ha fått schans att göra utbildningen och jag rekomenderar den varmt till andra .

Nina Raivonen, Södertälje kommun

En mycket bra, gedigen och användbar utbildning. När jag sökte hade jag höga förväntningar och såg fram emot massor med nya kunskaper. Utbildningen nådde upp till alla mina förväntningar och mer därtill. Innehållet i utbildningsprogrammet gav mig en bred kunskap inom flera områden för att bättre förstå det komplexa inom människovårdande yrken oc...

Visa mer
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in