Yrkesutbildning

Sockerberoende – Verktyg och metoder för praktisk rådgivning - distans

Längd
5 dagar heltid - 6 månader deltid
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Pris
2 495 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
27 maj, 2024 (+7 starter)
Utbildningsform
Distans
Längd
5 dagar heltid - 6 månader deltid
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Pris
2 495 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
27 maj, 2024 (+7 starter)
Utbildningsform
Distans
Få mer information om utbildningen 👍

Videoreportage

Sockerberoende – Verktyg och metoder för praktisk rådgivning - distans

sockerberoende

Distansutbildning i Sockerberoende - Verktyg och metoder för praktisk rådgivning

Det här är en vidareutbildning för Kostrådgivare eller dig med likvärdig utbildning inom näringsläraområdet.

Många lider idag av beroendeproblematik av olika slag och vissa forskare anser att sockerberoende ska räknas som en beroendedrog.

En stor del av befolkningen har idag svårt att hantera sitt sockerintag och behöver få kunskap om metoder som kan bryta deras beteende. För att hjälpa dessa människor att hantera sitt sockerintag får du lära dig olika strategier och metoder som du kan använda dig av i rådgivningssituationer.

Utbildningen i Sockerberoende tar upp hur socker och andra droger påverkar hjärnans belöningssystem och resten av kroppen samt hur beroende uppstår. Du får även kunskap i sockerberoendets biokemiska processer och deras påverkan på hjärnan.

På utbildningen får du även lära dig att tolka varningssignaler samt olika verktyg och metoder för att stoppa beroendeprocessen och förebygga återfall. Utbildningen i Sockerberoende ger dig en grundläggande kompetens i beroendeprocessen för att arbeta med människor som vill bli av med sitt sockerberoende.

Utbildningen i sockerberoende vänder sig till:

 • Dig som är verksam som kostrådgivare, dietist, kostekonom eller har likvärdig utbildning och som vill få en djupare kompetens inom sockerberoendeproblematiken

Utbildningen bygger på senaste forskningen om sockerberoende, och omfattar både teoretiska och praktiska moment, med många kundfall, vilket gör dig väl rustad för att jobba direkt ut mot kund när du har slutfört utbildningen.

Under hela utbildningen får du stöd och vägledning av kompetent och erfaren lärare som ger snabb återkoppling på dina frågor. All korrespondens sker via mail.

För att delta på utbildningen krävs tillgång till obligatorisk litteratur, samt dator och internetuppkoppling.

Utbildningen omfattar 5 dagars heltidsstudier. Väljer du att läsa på deltid så har du 6 månader på dig att slutföra utbildningen.

Efter att du är klar med utbildningen i Sockerberoende har du fått  djupare kunskaper inom sockerberoendets problematik. Du kan i din praktiska rådgivning, ut mot klient, arbeta med olika verktyg och metoder som hjälper dem att bryta sitt beroende.

För mer information om Sockerberoende – Verktyg och metoder för praktisk rådgivning - distans, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

Välj mellan 7 startdatum

27 maj, 2024

 • Distans
 • Distans

24 juni, 2024

 • Distans
 • Distans

26 augusti, 2024

 • Distans
 • Distans

30 september, 2024

 • Distans
 • Distans

28 oktober, 2024

 • Distans
 • Distans

25 november, 2024

 • Distans
 • Distans

9 december, 2024

 • Distans
 • Distans

Ansökan och behörighet

För att kunna ta del av utbildningen och tillgodogöra dig kunskaperna krävs det att du har någon typ av utbildning där näringslära har ingått. Det kan vara en Kostrådgivarutbildning eller någon likvärdig utbildning.

Kursinnehåll

 • Sockerkonsumtion
 • Aptitreglering
 • Ätstörningar
 • Beroendeproblematik – olika beroenden
 • Sockerberoende – sanning eller myt
 • Sockrets påverkan på hjärna och kropp
 • Det dolda sockret
 • Behandling och prevention av återfall
 • Samtalsmetodik/MI - motiverande samtal
 • Praktiska övningar

Kursledare

Kursledarna på utbildningen har hög kompetens inom området och är legitimerade dietister och nutritionister med vana inom beroendeproblematik.

Examen, diplom m.m.

Efter kursens slut och godkända uppgifter ges ett kursintyg på slutförd utbildning! Avgift för kursintyg, 400 kr (exkl.moms) 500 kr (inkl.moms).

Kostnader

Utbildningen kostar 2495 kr (inkl. moms), 1996 kr (exkl. moms)

Du har även möjlighet att läsa utbildningen genom finansiering. Tillsammans med skolans samarbetspartner, Svea Ekonomi, kan de erbjuda delbetalning, räntefritt på upp till 12 mån. Du väljer själv på hur lång tid du vill lägga upp betalningen.

Fortsatta studier

Efter denna utbildningen, kan vi även erbjuda dig, att gå en avancerad fördjupningskurs i sockerberoende  i samarbete med Bitten Jonsson - Bittens addiction.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Sockerberoende – Verktyg och metoder för praktisk rådgivning - distans

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 5 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
5/5
Kursdeltagare
27 sep 2022

Jag tycker det var ett bra upplägg, uppdelat i olika delar. Innehållet var gediget-lärorikt-intressant varför kursen får en solklar 10:a. Har i och för sig inget annat att jämfö...

Visa mer
5/5
Bianca Gustafsson
27 sep 2022

Bästa distansutbildningen inom hälsa! Jag läste både till diplomerad Kostrådgivare & Livsstilsrådgivare under 2017-2019, vilka även inkluderade utbildingen om sockerberoende. My...

Visa mer
5/5
Susanne Olsson
27 sep 2022

Jag är så nöjd med er utbildning och jag kan verkligen rekommendera den till andra! Tusen tack för all feedback och snabba rättningar. Inte omöjligt med en fördjupningskurs hos ...

Visa mer
Bergklint education
Maskingatan 5
417 64 Göteborg

Välkommen till Bergklint education

Bergklint education är ett utbildningscenter som erbjuder kompetensutveckling inom kost, hälsa och livsstil. Vi erbjuder både yrkesutbildningar såväl som vidareutbildningar, både på distans och på plats, utbildningarna är kompetenshöjande och gångbara på marknaden. Våra elever är såväl privatpersoner som anställda...

Läs mer om Bergklint education och visa alla utbildningar.

Highlights