Visa distansutbildningar.se som: Mobil

Projektledare Elkraft, distans

Åsbro Kursgård
Sammanfattning
YH-utbildning
Distans
86 veckor
Deltid
Studiemedelsberättigad
Distans
Startdatum: 2022-09-25 - Distans

Projektledare Elkraft, distans

projektledare

Projektledare Elkraft – distansutbildningen som tar dig till nästa steg i arbetslivet!

Behovet av projektledare inom elkraft är stort över hela landet. Utbildningen är på distans och perfekt för dig som arbetar inom energibranschen och vill utvecklas och göra karriär. Efter avslutad utbildning kan du arbeta inom områdena projektledning och projektering inom elkraft.

Yrkesrollen

Som projektledare elkraft har du en av branschens viktigaste arbetsuppgifter. Det är ditt uppdrag att leda och driva projekt från uppstart till avslut.  Med kunskap och professionalism genomför du projekt med teknisk kvalitet, i rätt tid, till ställda krav för att skapa nöjd kund. Du ansvarar för att ekonomiska rutiner följs, fakturering samt prognoser. Du kommer att arbeta med att säkra kvalité, arbetsmiljö och miljö i projektet. Du ha en samordnande roll och kommer ha kontakter med både myndigheter, kunder och andra berörda parter inom projektet. Du kan komma att delta i anbudsarbeten och inköp. Som projektledare utgår du från ditt kontor, men viss del av ditt arbeta kan komma att vara ute på fält.

Projektledare Elkraft behövs tillexempelvis inom nätbolag, entreprenörsbolag, servicebolag, produktbolag, inom infrastruktur- och Industriverksamheter samt Inom Landsting.

Utbildningen
Om du är redo att ta nästa steg in i en ledarroll med mer övergripande ansvar finns möjligheten hos oss. Via Åsbro Kursgårds tvååriga distansutbildning kan du få den kompetens du behöver för att bli en eftertraktad projektledare på arbetsmarknaden. Utbildningen sker på Åsbro Kursgård och leds av kompetenta och erfarna instruktörer från branschen.

Genom utbildningen får du kunskap om branschens lagar och föreskrifter, men också hur du tar på dig ledarrollen och driver ett framgångsrikt team från start till mål. Kompetensen du skaffar dig är hett eftertraktad bland arbetsgivarna och det kan vara din chans att kliva fram och hitta din nya yrkesroll.

För mer information om Projektledare Elkraft, distans, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kursinnehåll

Utbildningen är till stor del teoretisk och kommer bedrivas på distans, främst via en digital studieplattform. I utbildningen ingår även totalt 13 nätverksträffar på plats på Åsbro Kursgård. Dessa kommer bland annat omfatta realistiska övningar på kursgårdens anläggning, längre LIA-perioder (lärande i arbete) och ett examensarbete ingår också i utbildningen, men till största delen utgörs den av självstudier. Delar av utbildningen sker på engelska. 

Kursöversikt

Energibranschen, 10p
Anläggningsteknik för projektledare elkraft, 30p
Affärsmannaskap för projektledare elkraft, 20p
Projektgenomförande elkraft, 25p
Projektledarrollen, 25p
Lärande i arbete, 65p
Projektarbete, 20p
Examensarbete, 20p

Av utbildningens 215 YH-poäng utgörs 65 YH-poäng LIA-kurser, d.v.s. praktik i samarbete med företag från branschen. Åsbro Kursgårds jobbar i nära samarbete med marknadens största aktörer. Det ger dig inte bara de senaste och mest relevanta kunskaperna för arbetslivet, utan även en möjlighet att nätverka och skapa kontakter med energibranschens arbetsgivare.

Ansökan och behörighet

Teknisk utbildning gärna med erfarenhet från aktuellt verksamhetsområde. Du har fördel av att ha allmän behörighet (ej krav)

  • ha examen från gymnasiets elprogram, teknikprogram, naturvetenskapliga program eller ha motsvarande kunskaper.
  • vara godkänd i Matematik 1C (alternativt Matematik B) och Praktisk ellära (alternativt Ellära B), samt trefas eller motsvarande kunskaper.
  • ha minst 5 års yrkeserfarenhet som distributionselektriker eller distributionstekniker inom energibranschen.

Så söker du

Du söker utbildningen via länk på Åsbro Kursgårds hemsida. På vår hemsida finns även mer information om utbildningen.

Kontakta gärna oss om du har funderingar kring behörighet eller vill veta mer:

Anne Kataja, Utbildningschef Tel: 0582-838 56
Mikael Carlsén, VD Tel: 0582-838 50

Examen, diplom m.m.

Utbildningen leder till en yrkeshögskoleexamen.

Utbildningen ger dig kompetens att arbeta som Projektledare inom energibranschen, som Elkraftkonsult inom anläggningsprojekt samt beredare.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigad till studiemedel från CSN. 

Åsbro Kursgård

Åsbro Kursgård 

På Åsbro Kursgård utbildas hela kedjan av montörer tekniker och projektledare inom elkraft. Utbildningarna är skräddarsydda för att ge dig de kompetenser och behörigheter som arbetsgivaren eftersöker vid nyanställning. Våra engagerade och kompetenta lärare/instruktörer kommer från energibranschen, och har specialistkunskap...


Läs mer om Åsbro Kursgård och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Projektledare Elkraft, distans

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Åsbro Kursgård

Åsbro Kursgård

Åsbro Kursgård
69496 Åsbro

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in