Korta YH-utbildningar

Livscykelanalys för förpackningsindustrin

Längd
16 veckor
Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
augusti 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
16 veckor
Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
augusti 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

augusti 2024

  • Distans
  • Distans

Om utbildningen

YH-utbildning Livscykelanalys för förpackningsindustrin

Bli expert inom hållbarhet med vår Yrkeshögskoleutbildning i Livscykelanalys (LCA) för förpackningsindustrin!

Nu har du chansen att fördjupa dina kunskaper och färdigheter med vår unika yrkeshögskoleutbildning i Livscykelanalys (LCA) för förpackningsindustrin, som startar hösten 2024.

Livscykelanalys (LCA) för förpackningsindustrin

Förpackningsindustrin är en snabbt växande sektor med ett ständigt ökande fokus på hållbarhet. Genom att specialisera dig inom LCA blir du en värdefull resurs som kan hjälpa företag att möta framtidens miljöutmaningar. Utbildningen kombinerar teoretisk kunskap med praktiska projekt och fallstudier. Du får möjlighet att tillämpa LCA-metoder i verkliga scenarier och samarbeta med ledande företag inom industrin. Vi samarbetar med framstående företag som IKEA, Emballator Lagan Plast och många fler. Genom gästföreläsningar, studiebesök och projektarbeten får du unika insikter och kontakter som stärker din framtida karriär.

Utbildningen ger dig avancerade kunskaper inom hållbarhet, cirkulär ekonomi och energiminskning. Du lär dig att analysera och förbättra miljöpåverkan av förpackningar, vilket är avgörande för att uppfylla dagens och morgondagens miljökrav.

Distansutbildning

Utbildningen ges på distans via en lärplattform, vilket gör det enkelt för dig att kombinera studier med arbete. Inspelade föreläsningar och digitalt studiematerial gör det möjligt att studera när det passar dig bäst. Utbildningen pågår under 16 veckor på halvfart. Det är cirka 4 timmar per vecka med lektioner och föreläsningar.

Arbetslivserfarenhet

För att vara behörig behöver du ha minst ett års arbetslivserfarenhet inom förpackningsbranschen. Det kan vara inom design, tillverkning, distribution eller återvinning av förpackningar.

För mer information om Livscykelanalys för förpackningsindustrin, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Ansökan är öppen och platserna är begränsade. Ta chansen att fördjupa dina kunskaper, utöka ditt nätverk och bli en eftertraktad expert inom LCA.

Det här får du lära dig

  • Under utbildningen kommer du att lära dig grunderna i LCA, inklusive definitioner, centrala begrepp, metoder och standarder som används inom LCA.
  • Du kommer också att få en djup förståelse för förpackningens livscykel, från produktion till avfallshantering, och hur LCA tillämpas i varje fas.
  • Utöver detta kommer du att analysera miljöpåverkan av olika förpackningsmaterial och lära dig strategier för hållbart materialval och design.
  • Dessutom kommer du att lära dig att identifiera energiintensiva steg i livscykeln, implementera energieffektivitet och tekniker för att minska koldioxidavtrycket.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Livscykelanalys för förpackningsindustrin

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Älmhults Yrkeshögskola
Källargatan 38a
343 31 Älmhult

Älmhults Yrkeshögskola

Haganässkolan bjuder på många intressanta och spännande möten. Skolan ligger i Älmhult i Småland, alldeles nära gränsen till Skåne. Hos oss finns många olika utbildningar bl. a.  introduktionsprogram, SFI, vuxenutbildningar och Yrkeshögskola. Yrkeshögskoleutbildning (YH) är en eftergymnasial utbildningsform som kombinerar...

Läs mer om Älmhults Yrkeshögskola och visa alla utbildningar.

Highlights