YH-utbildning

Operativ ledare - inriktning Revenue Management

Längd
150 YH-poäng
Utbildningstakt
75 %
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Nästa startdatum
september 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-05-19
Utbildningsform
Distans med träffar
Längd
150 YH-poäng
Utbildningstakt
75 %
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Nästa startdatum
september 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-05-19
Utbildningsform
Distans med träffar
Få mer information om utbildningen 👍

Videoreportage

Om utbildningen

Operativ ledare - inriktning Revenue Management

Utbildningen ger dig i din yrkesroll som Operativ ledare kompetens att utifrån verksamhetens idé och mål ta lönsamma beslut och leda verksamheten på ett hållbart sätt.

Vad arbetar en Operativ ledare med?

Att jobba som operativ ledare är varierande, roligt, ansvarsfullt och utvecklande. Men samhället förändras konstant vilket gör att det ställs högre krav på yrkesrollen såsom att öka verksamhetens lönsamhet samtidigt som det läggs stort ansvar och ökade krav på personalhantering, omvärldsbevakning, säkerhet och responsible business. Det är viktigt att ha stor ekonomisk förståelse och kunskap inom området Revenue Management som kortfattat innebär att sälja er produkt till rätt kund vid rätt tillfälle. Detta samtidigt som du jobbar för att behålla och attrahera nya medarbetare och skapa ett hållbart ledarskap.

Under 10 månader ger ledarutbildningen dig som mellanchef, med en ansvarsroll på din anläggning eller som har en ambition att nå dit, en möjlighet till att få fördjupad kompetens fart inom ledarskap, försäljning, Ekonomi och Revenue Management där samtliga kurser är viktiga faktorer som bygger och utvecklar verksamheten.

Utbildningens mål är att du ska utveckla kompetens för att leda en avdelning/verksamhet operativt, främst inom logiverksamhet eller en av dess avdelningar. Utbildningen ger dig en stor förståelse om Revenue Management, en metod som bygger på att ta kontroll över efterfrågan och priset för att maximera intäkterna – är en förutsättning för att kunna ta rätt beslut och leda verksamheten.

Hur lång är utbildningen?

Utbildningen pågår under två terminer på trekvartsfart och halvdistans. Detta möjliggör att du som studerar med fördel kan kombinera ditt ordinarie arbete med studier. Utbildningsträffar sker i Båstad vid tio tillfällen under läsåret, träffarna pågår ca tre dagar per gång och sker ungefär en gång i månaden. Mellan träffarna arbetar du med projekt och instuderingsuppgifter på distans både enskilt och i mindre grupper. En dag i veckan utöver utbildningsträffarna bör du avsätta för att klara de krävande men garanterat givande kurserna.

Yrkesrollen som operativ ledare med inriktning Revenue Management ligger helt rätt i tiden!

För mer information om Operativ ledare - inriktning Revenue Management, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

september 2024

  • Distans med träffar
  • Distans
  • Sista ansökan: 2024-05-19

Varför välja Akademi Båstad Yrkeshögskola?

Externa föreläsare

Samarbete med

branscher

Behov på

arbetsmarknaden

Utbildningens innehåll

Ett bättre sätt att studera!

Våra studerande säger att utbildningen är perfekt upplagd för dem. Det är lagom tid, de kan kombinera jobb/studier och kan applicera det de lärt sig direkt i sin vardag och yrkesroll. 

Utbildningen kostar inget och är en fantastisk möjlighet till kompetensutveckling för den som önskar ta ett större kliv i sin yrkesroll och personliga utveckling.

De studerande träffas ca 10 gånger à 2-3 dagar på ett år i Båstad. Mellan träffarna jobbar de med case, frågeställningar, webbinar osv för att under träffarna lägga tid till diskussioner, teori och fördjupning.

Vi lägger stor vikt att ha en nära kontakt med näringslivet och uppdatera utbildningen utifrån samhällets och branschens förändringar och bjuder in till aktuella branschföreläsningar med det senaste!  

Kursinnehåll

Operativt ledarskap, 50 YH-poäng

I kursen ingår bl.a: Etik och Responsible Business, kommunikation, ledarskap, personalarbete, lagar och avtal i besöksnäringen, säkerhetsarbete.

Ekonomi- Revenue Management, 50 YH-poäng

I kursen ingår bl.a: Företagsekonomi för hotellbranschen, prognos och budget, Revenue Management, segmenterad prissättning, Benchmarking, digitala RM verktyg.

Affärsstrategi, 50 YH-poäng

I kursen ingår bl.a: Affärsplan och grundläggande strategiarbete, köpprocess och köpbeteende, marknadskommunikation, omvärldsbevakning, digitalisering.

Mer info finner ni på vår hemsida operativledare.se!

Ansökan
Du söker till utbildningen via Yh-antagning. Glöm inte att bifoga alla de underlag som vi på Akademi Båstad behöver för att kunna avgöra om du är behörig till utbildningen.

Vem vänder utbildningen sig till?

Utbildningen riktar sig främst till personer i besöksnäringen som önskar personlig utveckling, bli tryggare i sin ledarroll eller är redo att ta en större ansvarsroll och ta ett steg vidare i karriären. 

Utbildningen riktar sig även till arbetsgivare som vill kompetensutveckla och lyfta sin personal. Med utbildningen har ni arbetsgivare möjligheten att få framtidens ledare som får verksamheten att växa på ett hållbart sätt!

Så ansöker du

Du behöver grundläggande behörighet och dokumenterad branschspecifik yrkeserfarenhet, antingen på tre år på minst halvtidsarbete eller ett och ett halvt år på heltid inom logibranschen eller liknande. Annan yrkeserfarenhet kan vara en yrkesroll inom besöksnäringen där man har stor förståelse för branschen. Exempel på branscherfarenhet: reception, konferens, restaurang, housekeeping, teamleader, konferensansvarig, receptionsansvarig, restaurangchef.

Utbildningen startar i september 2024. Välkommen med din ansökan som görs via yh-antagning.se.

Examen & Intyg

Utbildningen är på 150 YH-poäng vilket ger utbildningsbevis på genomförda kurser när utbildningen är klar.

Kostnader

Utbildningen av avgiftsfri och berättigar till CSN-studiemedel. Utgifter för resor, kost och logi samt eventuell kurslitteratur står den studerande för.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Operativ ledare - inriktning Revenue Management

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 7 recensioner
Skriv en recension
5/5
Paola
31 jan 2023
Bästa utbildningen för dig med yrkesroll inom besöksnäringen

En mycket bra utbildning med duktiga lärare och föreläsare. Det var både roligt och intressant. Man fick nya användbara kunskaper hela tiden som kunde appliceras direkt. Dessuto...

Visa mer
5/5
Melinda Ingvarsson
25 jun 2020
Dynamisk utbildning med bredd!

En utbildning med bredd, som är applicerbar på många branscher - främst besöksnäringen. Lär dig känna ditt team genom dig själv i din ledarroll. Skapa motivation som ger framgå...

Visa mer
5/5
Annika Juuso
21 maj 2020
En utbildning som ger en bra grund att stå på som operativ ledare

Utbildningen var otroligt rolig och lektionerna fulla med intressanta ämnen och humor för att hålla intresset uppe. En perfekt blandning helt enkelt. Fina klasskamrater som b...

Visa mer
Akademi Båstad Yrkeshögskola
Lyckan 15
269 22 Båstad

EN UTBILDNINGSANORDNARE MED LÅNG ERFARENHET! Akademi Båstad Yrkeshögskola erbjuder utbildningar inom olika yrkesområden. T.ex. Besöksnäring, Trädgård, Ledarskap, Revenue Management och Vård. Samtliga YH-utbildningar är framtagna i samarbete med respektive bransch. Det betyder att utbildningarna innehåller kurser som är väl anpassade...

Läs mer om Akademi Båstad Yrkeshögskola och visa alla utbildningar.

Highlights