Visa distansutbildningar.se som: Mobil

Tekniskt Basår

Tekniskt Basår

Tekniskt Basår

Vill du läsa en teknisk utbildning men saknas den behörighet som krävs? Då kan ett tekniskt basår vara din lösning. Här nedan har vi samlat distansutbildningar för tekniskt basår. Läs mer om respektive utbildning genom att klicka på dem och välj vad som passar dig bäst.

Visar 1-1 av 1 träffar
Sökresultat Ort
Naturvetenskapligt tekniskt basår - distans
NTI-skolan
Distans
Vill du studera ett naturvetenskapligt eller tekniskt program på högskola eller universitet? Saknar du rätt behörighet för att söka in...
Visar 1-1 av 1 träffar
 

Mer om Tekniskt Basår

Tekniskt basår på distans är ett effektivt sätt för dig att komplettera din behörighet så att du sedan kan söka exempelvis civilingenjörs- och högskoleingenjörsprogrammet.Tekniskt basår på distans

Under det tekniska basåret läser du gymnasiekurser i matematik, fysik och kemi och du får då gymnasiekompetens i matematik E, fysik B och kemi A. De ger dig den kompetens som krävs för att du ska uppfylla kraven för att börja på ett högskole- eller civilingenjörsprogram, eller andra utbildningar som kräver liknande förkunskaper.

Ett tekniskt basår ingår i studieförberedande utbildningar som förbereder studenter för högskole- och universitetsstudier. Du kan välja att läsa ditt tekniska basår på universitet/högskola eller på komvux.

När du läser ett tekniskt basår på distans blir datorn ditt främsta arbetsredskap. Eftersom du själv får lägga upp dina studier så krävs det att du har en god studiedisciplin och kan ta ansvar för dina studier. Detta eftersom kraven på en distansutbildning är lika höga som om du skulle läsa på plats i skolan.