Korta YH-utbildningar

Konceptutveckling inom kultursektorn

YH Akademin, Distans
Längd
12 veckor
Utbildningstakt
Heltid, distans
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
12 veckor
Utbildningstakt
Heltid, distans
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Distans
  • Distans

Om utbildningen

Konceptutveckling inom kultursektorn

Utbildningen syftar till att den studerande ska utveckla kunskaper, färdigheter och kompetenser för att kunna använda entreprenörskapet, den digitala kompetensen, samt kompetens inom finansiering av kulturrelaterade projekt som ett medel för att åstadkomma eller vidareutveckla sin verksamhet och bedriva sitt konstnärskap på ett hållbart sätt.

Utbildningens specifika kurser är framtagna för att tackla behov som uppstår idag bland yrkesverksamma konstnärer. Materialet är aktuellt, kursledarna är aktiva inom sektorn och seminarierna avhandlar relevant problematik. Tidigare erfarenheter förstärks/utvecklas direkt genom uppgifterna anpassade till den studerandes individuella behov.

Syftet med utbildningen är att utveckla individens förmåga till entreprenörskap, förståelse av lagstiftning, stödja färdigheter och yrkeskunnande för att öka sysselsättning och bidra till den ekonomiska hållbarheten. Vi fokuserar på indikatorerna som: färdigheter i informations- och kommunikationsteknik och etablering på marknaden tack vare den nyvunna kompetensen inom entreprenörskap. Målet är att fler blir sysselsätta med sitt konstutövande och kan samtidigt uppnå tillfredsställande ekonomisk stabilitet.

Utbildningen genomförs på Svenska och delvis engelska. Sektorn har en naturlig koppling till den internationella arenan och engelskan är ofta ett yrkesspråk. Yrkesverksamma artister kommunicerar och samarbetar med kollegor på en multinationell arena. Vissa digitala plattformar och virtuella showrooms, samt tillhörande kurslitteratur är på engelska. 

För mer information om Konceptutveckling inom kultursektorn, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök på utbildningens hemsida!

Varför välja YH Akademin?

Samarbete med branscher

Praktik/LIA

Distansutbildning med tillfällen på plats

Så ansöker du

Särskilda förkunskaper:

1 års yrkeserfarenhet (heltid) inom bild/form, musik, teater, dans, film, konsthantverk, utställningsproduktion mm. Egenföretagare, frilansare eller medverkande i konstrelaterade projekt. 

Inte behörig?

Ingen fara! På yrkeshögskola finns det olika sätt att nå upp till behörighetskraven och gå utbildningen.

Reell kompetens

Saknar du fullständig gymnasieexamen eller de särskilda förkunskapskrav som behövs för den utbildning du vill läsa? Genom att ansöka med reell kompetens kan du på olika sätt visa att du har den kompetens som krävs. Det kan handla om kunskaper och erfarenhet som du fått genom yrkeserfarenhet, föreningsliv eller volontärarbete. Läs mer om hur du ansöker med reell kompetens på utbildningens hemsida.

Videoreportage

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Konceptutveckling inom kultursektorn

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
YH Akademin
Holmgatan 22
791 71 Falun

Välkommen till YH Akademin – störst i Sverige på yrkeshögskoleutbildningar på distans! 

Vill du ta nästa steg i karriären eller utvecklas inom ditt yrke? Då är du på rätt plats! De senaste 25 åren har tusentals individer tagit sig vidare i karriären hos YH Akademin. Välj mellan ett brett utbud av utbildningar...

Läs mer om YH Akademin och visa alla utbildningar.

Highlights