Korta YH-utbildningar

Förändringsledning för hållbart företagande

Utbildningstakt
Deltid, distans
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
4 mars, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Utbildningstakt
Deltid, distans
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
4 mars, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

4 mars, 2024

  • Distans
  • Distans

Om utbildningen

Identifiera, involvera och engagera

Efter utbildningen ska du kunna arbeta med och utveckla förändringsledning för hållbart företagande och utveckling för att maximera verksamhetens bidrag till Agenda 2030 och hållbar utveckling.

Vad innebär förändringsledning?

Förändringsledning handlar om att leda och genomföra förändringar i en organisation. Det innebär att identifiera och prioritera förändringsbehov, skapa en förändringsstrategi, involvera och engagera berörda parter och mäta och utvärdera resultaten av förändringen. Samtliga dessa delar innefattas i vårt utbildningsinnehåll, vilket ger både den teoretiska grunden och en praktisk del.

Kursöversikt

Kursen syftar till att du utvecklar kunskap och färdigheter i hur organisationer kan maximera sitt bidrag till Agenda 2030 och hållbar utveckling. Kursen ger även en översiktlig bild över lagar, regler och föreskrifter som är aktuella, kopplat till hållbart företagande. Målet med kursen är att den studerande ska omsätta teori till praktisk handling i hur organisationer strategiskt kan koppla de globala hållbarhetsmålen till organisationens strategiska verksamhet. Kursens mål är även att ge den studerande kunskap om olika regel- och ramverk i syfte att förstå hur organisationer kan verifiera sitt hållbarhetsarbete.

Det här lär du dig

Du har efter avslutad utbildning kunskaper, färdigheter och kompetenser för att självständigt arbeta med och driva förändringsledning för ett hållbart företagande, i syfte att utveckla innovation och effektivare arbetssätt. Du har då också den teoretiska grunden för att kunna bli verifierad och certifierad genom den internationella hållbarhetsstandarden ISO26000.

Efter avslutad utbildning har du kunskaper om/i

• Agenda 2030 och de globala hållbarhetsmålen.

• ISO26000 och tillhörande egendeklaration för organisationers samhällsansvar, SIS/TS 2.

• Inner Development Goals.

• Förekommande lagar, regler och föreskrifter kopplade till hållbart företagande.

• Att skriva affärscase kopplat till hållbarhet och företagets affärsstrategi.

Upplägg

Kursen bedrivs på distans med ett utbildningspass per vecka. Utbildarna är yrkesverksamma och strävar efter arbetslivsanknytning med skarpa case. Undervisningen har fokus på praktisk tillämpning med verkliga projekt, helst med uppgifter hämtade från deltagarnas arbeten, annars från LGR eller utbildarna. Vid behov genomförs flipped-classroom med uppgifter som ska lösas till ett schemalagt tillfälle.

Yrkesverksamma föreläsare och lärare

I själva genomförandet medverkar arbetslivet i olika former: Lärare, handledare och undervisningspersonal utgörs i princip uteslutande av handplockade yrkesverksamma. Dessutom är vi en av de få yrkeshögskolorna som är auktoriserade av Almega.

Kostnadsfri och CSN-berättigad

Det kostar inget att gå utbildningen men eventuella utgifter för läroböcker kan förekomma.  Utbildning berättigar till både lån och stöd från Centrala Studiestödsnämden (CSN).

Linkedin Learning

Alla studerande på våra utbildningar har under sin studietid fri tillgång till LinkedIn Learning, vilket ger ytterligare möjlighet till flexibel kompetensutveckling genom över 16 000

För mer information om Förändringsledning för hållbart företagande, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

  • Slutbetyg från gymnasium
  • Yrkeserfarenhet: 6 månader heltid. Typ av yrkeserfarenhet: Dokumenterad yrkeserfarenhet inom organisations- eller verksamhetsutveckling, ledarskap och/eller projektledning, alternativt motsvarande erfarenhet.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Förändringsledning för hållbart företagande

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Stockholm School of Business
Gustavslundsvägen 151 D
167 51 Bromma

Ekonomi och försäljning i Business Class

Är du effektiv, målinriktad och gillar resultat? Då kommer du att älska Stockholm School of Business. Här får du en efterfrågad utbildning och gör praktik på framgångsrika branschföretag. Välj om du vill studera i Stockholm, Göteborg eller Malmö. Du hittar hela...

Läs mer om Stockholm School of Business och visa alla utbildningar.

Highlights