Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)

Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot psykiatrisk vård

Längd
60 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Antagningshistorik
Längd
60 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Distans
  • Distans

Om utbildningen

Utbildningen förbereder dig för att kunna främja hälsa och förebygga psykisk ohälsa samt självständigt kunna arbeta, leda och bedriva utveckling inom psykiatrisk omvårdnad utifrån vetenskap och beprövad erfarenhet. Utbildningen ger primärt fördjupad kunskap om psykiatrisk omvårdnad, men integrerar även kunskap från medicinsk vetenskap och samhälls- och beteendevetenskap relaterad till psykisk ohälsa. Som psykiatrisjuksköterska kan du arbeta med alla åldersgrupper inom både öppna och slutna vårdformer. Psykiatrisjuksköterskans arbete kännetecknas av att omväxlande arbeta självständigt med eget behandlingsansvar till att arbeta nära tillsammans med andra yrkeskategorier. Utbildningen förbereder dig därför både för att arbeta självständigt och för att kunna samarbeta i grupp.

Så ansöker du

För tillträde till utbildningen krävs: Svensk legitimation som sjuksköterska samt kandidatexamen i omvårdnad eller sjuksköterskeexamen om 180 hp varav minst 15 hp examensarbete (motsvarande) eller motsvarande utländsk examen. Yrkesverksamhet som sjuksköterska motsvarande minst 12 månader heltid. Engelska B/Engelska 6 och Svenska B/Svenska 3 eller motsvarande. Undantag från språkkrav beviljas för den som har behörighetsgivande examen från svenskt universitet/högskola.

Examen & Intyg

Magisterexamen, Specialistsjuksköterskeexamen
Umeå universitet
901 87 Umeå

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas i....

Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar.

Highlights