Komvux- & vuxenutbildning

Elektriker

Trainor, i Sundsvall (+1 orter)
Längd
Egen takt
Utbildningstakt
Deltid, distans
Studiestöd
CSN-berättigad
Längd
Egen takt
Utbildningstakt
Deltid, distans
Studiestöd
CSN-berättigad
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Utbildning till elektriker hos Trainor

Efterfrågan på elektricitet, energisparande lösningar och smart teknik blir bara större och större. Det gör att efterfrågan på elektriker alltid kommer att vara stor. Som elektriker kan du försörja dig inom otaliga specialområden och nästan var som helst – samtidigt som du bidrar till en hållbar samhällsutveckling och ett fungerade samhälle.

Vår vuxenutbildning till elektriker bedrivs i dag i fem olika inriktningar: installation, industri, larm- och säkerhet, distribution samt automation. Vi har utbildat elektriker på distans i över 20 år och varje år lämnar 400 färdigutbildade elektriker vår skola.

Under utbildningen blandas distansundervisning med lärarledd undervisning och praktiska moment. Eleverna läser hemma med stöd av webbkurser, livesändningar, böcker och kontakt med våra lärare och administratörer. Flera delkurser avslutas med en laborationsvecka på skolan. I utbildningarna ingår även en praktikperiod som genomförs i närheten av elevens bostadsort.

För mer information om Elektriker, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kursinnehåll

Det är totalt 1500 poäng som du ska läsa in, inklusive komvuxarbetet. Kurserna läser du som distansstudier, gör delproven hemma online. Det är ett anta laborationsveckor, spritt över studieperioden som du skall vara på plats i vår skolverksamhet i Sundsvall för de lärarledda teoretiska och praktiska genomgångarna samt slutprov. Av studieplaneringen framgår när träffarna är inplanerade.
Du får en studieplanering av oss där det framgår när du ska läsa respektive kurs och när du ska komma till skolan i Sundsvall.

I utbildningen ingår även 15 % praktik ute på ett företag. Praktiken kan du göra på hemorten eller i dess närhet.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Elektriker

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Trainor
Heffners Allé 25
856 33 Sundsvall

Trainor

Vi utbildar varje år närmare 400 elektriker. Det gör oss förmodligen till Sveriges största och bredaste elektrikerskola. Hos oss kan du välja mellan fem olika inriktningar: Installation, Industri, Automation, Distribution samt Larm- och Säkerhet. Efterfrågan på elektricitet, energisparande lösningar och...

Läs mer om Trainor och visa alla utbildningar.

Highlights