Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)

Magisterprogram i matematikämnets didaktik

Längd
60 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Antagningshistorik
Längd
60 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Distans
  • Distans

Om utbildningen

Vill du fördjupa dig i frågor om undervisning, lärande och bedömning i matematik? Vill du utveckla din undervisning och din förmåga att driva forsknings- och utvecklingsprojekt på din skola? Magisterprogrammet i matematikämnets didaktik riktar sig till dig som är verksam lärare eller som arbetar med undervisning och lärande inom matematik i andra sammanhang. Programmet ger även en god grund för fortsatta studier. Utbildningen ges på halvfart. Under utbildningens första år ingår obligatoriska kurser i matematikämnets didaktik som behandlar det matematikdidaktiska forskningsfältet, vetenskaplig teori och forskningsmetodik. Under utbildningens andra år genomförs ett självständigt arbete om 15 hp samt 15 hp valfria kurser, alternativt ett självständigt arbete om 30 hp.De fyra obligatoriska kurserna ges på distans med upp till 4 obligatoriska träffar per 7.5 hp. Studierna är flexibla och vi försöker hjälpa till att i möjligaste mån skräddarsy utbildningen individuellt. För mer information om programmets uppläggning och innehåll, se utbildningsplanen.

Så ansöker du

För tillträde till programmet krävs avlagd lärarexamen om minst 180 hp eller motsvarande, med inriktning mot matematik. Engelska 6/Engelska B och Svenska 3/Svenska B eller motsvarande.

Examen & Intyg

Magisterexamen
Stockholms universitet
Universitetsvägen 10A
106 91 Stockholm

Stockholms universitet

En utbildning från Stockholms universitet är en merit som skapar goda förutsättningar för arbete och karriär, både nationellt och internationellt. Du kan välja bland över 200 program och 1900 fristående kurser inom humaniora, juridik, lärarutbildning, naturvetenskap, samhällsvetenskap och språk. Vid...

Läs mer om Stockholms universitet och visa alla utbildningar.

Highlights