YH-utbildning
Inga recensioner än

Hållbarhetsspecialist

Längd
2 år
Utbildningstakt
Heltid, distans
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
augusti 2023 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
2 år
Utbildningstakt
Heltid, distans
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
augusti 2023 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Få mer information om utbildningen 👍

Hållbarhetsspecialist

hållbarhetsspecialist

Den första tvååriga Yh-utbildningen till Hållbarhetsspecialist!

Är du intresserad av hållbarhet och miljö, hållbara varumärken och vill förbättra ett företags hållbarhetsarbete? Ansök då till Stockholms Internationella Handelsskolas (SIH) utbildning till Hållbarhetsspecialist! Distansutbildningen går på heltid med cirka 11 gemensamma utbildningsträffar i SIH:s lokal på Katarinavägen vid Slussen i centrala Stockholm.

Teori i kombination med praktik

Nya lagar, megatrender och ett ökat intresse för hållbara varumärken är exempel på faktorer som driver en växande arbetsmarknad för hållbarhetsspecialister. Antalet jobb med hållbarhetsinriktning blir allt fler och allt talar för att antalet kommer att öka kraftigt de kommande åren.

Genom denna utbildning kommer du bland annat att lära dig att analysera en organisation utifrån ett hållbarhetsperspektiv, kommunicera en organisations hållbarhetsarbete och bygga varumärke genom detta. I utbildningen ingår bland annat kurserna Hållbarhetskommunikation, Hållbarhetsanalyser och Hållbart värdeskapande. 30 av 80 veckor är arbetsplatsbelagt i form av Lärande i Arbete (LIA), vilket ger dig som en student ett aktivt lärande.

För mer information om Hållbarhetsspecialist, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

augusti 2023

 • Distans
 • Distans

Utbildningens innehåll

Kurser:

 • Hållbarhet i inköp och leverantörsansvar
 • Hållbarhetsanalyser
 • Hållbarhetskommunikation
 • Hållbarhetsredovisning
 • Hållbart värdeskapande
 • Lagar och regler inom hållbarhet
 • Projektledning - hållbarhet
 • Styrning och ledningssystem
 • 30 veckor LIA (lärande i arbete)
 • Examensarbete

Utbildningsplattformen stödjer ett arbetssätt som inkluderar; planering, teknisk support, kommunikation och samarbetsmöjligheter mellan studenter, lärande via text, bild och videoföreläsningar, resultat och återkoppling på varje tidigare moment samt information om kommande moment. Utbildningsplattformen bygger på en genomtänkt modell för att säkerställa hög kvalité oavsett vilken kurs det gäller. Det inkluderar; tillgängligt text/bildmaterial, videoföreläsningar, quiz (kunskapskontroll), praktisk användning av kunskapen (inlämningar enskilt eller i grupp), genomgång av andra studenters/gruppers inlämning och tentamen.

Utbildningens mål

Utbildningen syftar till att ge en god kompetens för praktiskt och självständigt arbete som Hållbarhetsspecialist. Efter fullgjord utbildning ska du kunna fungera som:

• Hållbarhetsspecialist
• Hållbarhetskoordinator
• Hållbarhetskommunikatör
• Miljösamordnare
• Hållbarhetsstrateg/Miljöstrateg
• Projektledare, hållbarhet

Ledningsgrupp

För utbildningen finns en ledningsgrupp som ansvarar för att utbildningen lever upp till angivna mål och att undervisningen bedrivs med god kvalitet. Ledningsgruppen består av en studeranderepresentant, en representant från SIH samt representanter från arbetslivet. I denna ledningsgrupp sitter arbetslivsrepresentanter från: 

E.ON

Beyond Intent

Canon

Danderyds Kommun

Bauhaus

hållbarhetsspecialist ledningsgrupp

Så ansöker du

För att vara behörig att ansöka till denna utbildning måste du ha grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier. Det krävs även att du uppfyller de särskilda förkunskapskraven nedan.

 • Särskild behörighet: Matematik 2, Svenska 2, Engelska 6, Samhällskunskap 2 samt Naturkunskap 2.

Är du osäker på om du uppfyller behörighetskraven eller har frågor om ansökningsprocessen, ta kontakt med SIH här. Ansöker gör du via SIH:s hemsida.

Urval

Efter sista ansökningsdatum behandlar ansökningskommittén din ansökan. Behöriga sökande rangordnas efter snittpoäng (betyg) och de 80 personer med högst poäng går vidare i processen. Om du går vidare blir du kallad till ett särskilt prov i form av en intervju.

Antagningsbesked skickas ut i slutet av juni. Då framkommer vilka, ca 38 personer, som erbjudits en plats på utbildningen, vilka som får en reservplats samt vilka som inte blir antagna.

Förkunskaper

Förkunskapskraven är:

• Slutbetyg från gymnasieskolan med minst 2250 godkända gymnasiepoäng.

• Särskild behörighet: Godkänt betyg i Matematik 2, Engelska 6, Svenska 2, Samhällskunskap 2 och Naturkunskap 2.

Du uppfyller också förkunskapskraven om du förvärvat motsvarande kunskaper genom yrkeserfarenhet eller andra studier (t.ex. utomlands). Kontakta oss om du är osäker på om din utbildning och/eller yrkeserfarenhet uppfyller kraven.

Examen & Intyg

Efter avslutad utbildning har du en yrkeshögskoleexamen till Hållbarhetsspecialist.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från CSN. Läromedel står du för själv.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Hållbarhetsspecialist

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Stockholms Internationella Handelsskola
Karlavägen 108
115 26 Stockholm

SIH erbjuder behovsanpassade utbildningar av stort strategiskt värde som för deltagaren innebär ett steg i karriären! Vi är en mindre och personligare yrkeshögskola där studenterna har nära kontakt med lärare och skolledning. Detta skapar stora möjligheter för alla att påverka!...

Läs mer om Stockholms Internationella Handelsskola och visa alla utbildningar.

Highlights