Författarskola - distans

Sörängens folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Distans
1 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: augusti 2023 - Distans

Om utbildningen

Satsa på ditt skrivprojekt!

Sörängen Författarskola – distans är en internetbaserad kurs i kreativt skrivande där du får möjlighet att satsa på ditt skrivprojekt, utveckla ditt skrivande och hitta ditt eget språk, din litterära röst. Du får varva självständigt skrivande med att få och ge handledd och konstruktiv respons i mindre grupp.

Kursen är en ettårig heltidsutbildning och studiemedelsberättigad.

Vi som handleder på Sörängen Författarskola – distans läsåret 2023/2024 är Christine Falkenland och Lina Ekdahl. Vi är verksamma och etablerade författare med stor erfarenhet av handledning i kreativt skrivande.

Vi arbetar online på lärplattformen FirstClass. Du behöver ha en dator med stabil uppkoppling samt möjlighet att skriva ut texter för respons.

Du och övriga deltagare delas in i mindre grupper, som enligt ett rullande schema har responsvecka där ni läser och ger konstruktiv respons på varandras texter. Du får också respons av en handledare. Responsarbetet sker i en öppen och tillåtande atmosfär. Du får nya aspekter på din text och lär dig att se utvecklingsmöjligheter i din egen och andras texter.

Under responsveckan krävs det att du deltar i grupparbetet aktivt och dagligen. Mellan responsveckorna arbetar du självständigt med textproduktion. Du förväntas kontinuerligt närvara på vårt forum, där du kan ta del av inspirerande och användbara övningar och har möjlighet att samtala om skrivande och text.

Kursen inleds med tre dagars möten online där vi går igenom arbetssätt, responsmetoder och rutiner. I slutet av läsåret sammanställer och redigerar deltagarna varsin längre text. Kursen avslutas med tre dagars möten online då vi har samtal om texterna och projekten. Vi använder oss av Zoom.

Deltagande i introduktions- och avslutningsmöten är ett absolut krav. Det innebär att den som inte närvarar på introduktionsmötet för inskrivning inte heller har möjlighet att påbörja kursen.

Arbetssättet kräver både självständighet och ansvar inför övriga deltagare. Eftersom utbildningen är på heltid är den svår att kombinera med annat heltidsengagemang. Det är en fördel om du har gått skrivarkurs tidigare, men det är inget krav.

Några röster ur utvärderingarna:

"Under kursens gång har jag fått konkreta verktyg som har hjälpt mig i mitt skrivande. Det har också gjort att jag tagit det skönlitterära skrivandet på större allvar och att jag nu vågar satsa på det till hundra procent."

"Det har varit fantastiskt lärorikt att ge och få textrespons av deltagarna i gruppen och se sin text utifrån. Att ge respons i skrift har också betytt att jag har fått tid att tänka till och uttrycka mig mer precist."

"Tack för en grym kurs som har varit avgörande för att jag ska bli någorlunda färdig med mitt projekt och framför allt, att tro på det."

För mer information om Författarskola - distans, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Sörängens Folkhögskola Facebook

Så ansöker du

Sista ansökningsdag 15 april. 

Ansökan sker digitalt via skolans ansökningsblankett. Bifoga två olika textprover i valfri genre, min 4 sidor, max 8 sidor, samt ett personligt brev där du berättar varför du vill gå kursen.

Om du planerar att kombinera kursen med annan sysselsättning vill vi även att du redovisar omfattningen av denna.

Bifoga en kortare beskrivning av det projekt som du tänkt arbeta med. Bifoga också relevanta studie- och arbetsintyg. 

Examen & Intyg

Efter kursens slut får du ett studieintyg på att du läst kursen. 

Kostnader

Att studera på folkhögskola är kostnadsfritt. Det du betalar för är läromedel, mat och förbrukningsmaterial.

Sörängens folkhögskola

Gillar du att skapa och att vara kreativ och vill läsa din utbildning i en gemytlig miljö tillsammans med studenter från hela landet? Sörängens folkhögskola erbjuder estetiska kurser inom bland annat animation, foto, keramik och skrivande samt allmän kurs med...


Läs mer om Sörängens folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Författarskola - distans

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Sörängens folkhögskola

Rågången 4
571 38 Nässjö

Tel: 010-243 35 05
Mobil 076-146 54 72
www.rjl.se

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in