YH-utbildning

Dataanalys online

Nackademin, Distans
Längd
1 år heltid / 2 år deltid
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Pris
84 000 SEK Momsfri
Nästa startdatum
13 augusti, 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-08-13
Utbildningsform
Distans
Språk
Engelska
Längd
1 år heltid / 2 år deltid
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Pris
84 000 SEK Momsfri
Nästa startdatum
13 augusti, 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-08-13
Utbildningsform
Distans
Språk
Engelska
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Dataanalytiker

Har du ett intresse för data, siffror och analys? Är du redo att axla en central och viktig roll inom ett företag?

Då är online-utbildning som dataanalytiker perfekt för dig! Efterfrågan på dataanalytiker har markant ökat i takt med den snabba digitaliseringen. Som dataanalytiker får du en nyckelroll inom företaget och har möjligheten att arbeta inom olika branscher såsom finans och marknadsföring.

Utbildningen och utbildningens mål

Dataanalytiker är högt eftertraktade på dagens arbetsmarknad med sina dynamiska färdigheter inom siffror, dataprogram och stark presentation. Eftersom många branscher har en betydande efterfrågan, inklusive finans, medicin, marknadsföring och sociala medier, spelar dataanalytiker en nyckelroll.

I rollen som dataanalytiker samlar, organiserar och tolkar du data för att ge praktiska insikter till företaget eller organisationen. Genom att genomföra olika analyser, från deskriptiv och diagnostisk till prediktiv och preskriptiv, hjälper du till att svara på specifika frågor och ger värdefull information för beslutsfattande.

Dataanalytiker är centrala i företagen och vägleder företagsledare mot välgrundade beslut baserade på verklig och uppdaterad information. Deras effektiva analys kan identifiera flaskhalsar, minska driftskostnader och lösa övergripande problem. Under utbildningen förvärvar du teoretisk kunskap, praktiska färdigheter och teknisk kompetens, inklusive grundläggande dataidentifieringsfärdigheter.

Datavisualisering är ett aktuellt ämne som involverar omvandling av rådata till lättförståelig grafik för att kommunicera med styrelser och VD:ar utan teknisk expertis. Programmet fokuserar på både teoretisk förståelse av analytiska modeller och praktisk implementering med branschstandardverktyg som Microsoft Excel och Google Spreadsheets.

Kursen ger en grundläggande förståelse för hur data samlas in, lagras, organiseras, analyseras, tolkas, visualiseras och rapporteras. Dessutom täcker den avancerade verktyg för datalagring, analys och visualisering, inklusive online molnbaserade databaser, för att berika dina praktiska färdigheter med branschönskade egenskaper.

Yrkesroller efter utbildningen

Inom dataanalys erbjuds en mängd olika möjligheter inom olika branscher och företagsnivåer. De är viktiga tillgångar för alla företag, oavsett om det är stora internationella företag med stor data eller nystartade småföretag med månatliga försäljningssiffror som behöver organiseras och modelleras. Många kandidater kombinerar dataanalys med andra intresseområden som använder sig av data. Detta öppnar dörrar till områden som informationsvetenskap, finansiell rådgivning, operativ ledning, medicin, straffrätt, datateknik och marknadsföring, för att nämna några.

Noroff student via Nackademin

Nackademin kan i partnerskap med Noroff school of technology and digital media nu erbjuda svenska studenter möjligheten att gå en norsk yrkeshögskoleutbildning online hos Noroff via Nackademin. Utbildningarna är CSN-berättigade med fyra starter per år som kan läsas på hel eller halv fart. Som online-student hos Noroff får du även tillgång till Nackademins omfattande branschnätverk på den svenska arbetsmarknaden, vilket kan utgöra en betydande fördel inför studentens framtida karriär i branschen.

För mer information om Dataanalys online, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

13 augusti, 2024

  • Distans
  • Distans
  • Engelska
  • Sista ansökan: 2024-08-13

Varför välja Nackademin?

Bra kontakter med

näringsliv

Praktik/LIA

Utbildningar som leder till jobb

Så ansöker du

Du ansöker till utbildningen via Nackademin

Antagningskrav

För att bli antagen till denna utbildning måste du uppfylla kraven för en av följande antagningskategorierna: Studiekompetens eller reell kompetens.

Reell kompetens:
Vid ansökan med reell kompetens görs en samlad individuell bedömning av den sökande. För att söka med reell kompetens måste den sökande ha fyllt/fylla 23 år det år utbildningen startar. Noroff kommer att bland annat kolla på:

  • Betyg från gymnasiet och/eller andra utbildningar
  • CV
  • Arbetsintyg
  • Personligt motiveringsbrev på engelska vid ansökan med reell kompetens.

Utbildningen genomförs på Engelska och du behöver därför ha god kunskap och förståelse i det engelska språket.

Studiekompetens:
Se betygskraven för online-utbildningen på nackademin.se/onlineutbildningar

Examen & Intyg

Professional Degree
Norsk yrkeshögskoleexamen

Kostnader

84.000 SEK för hela utbildningen. Studieavgiften är CSN-berättigad.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Dataanalys online

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 1

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
1/5
Eken
06 feb 2024
Ett stort skämt - Inget som någon vill vara med om

Jag skriver förvisso detta inlägg i affekt men faktum kvarstår. -Nackademin har bland annat inte registrerat medvarkan för mig till CSN så jag har inte kunnat få något bidrag. ...

Visa mer
Nackademin
Tomtebodavägen 3a
171 65 Solna, Stockholm

Din nya karriär börjar hos oss på Nackademin!

Program och kurser som leder till jobb. Vi är störst på YH-program i Stockholm och erbjuder ett unikt nätverk med över 1000 företag. En fjärdedel av din studietid på Nackademin består av praktik hos ett företag - och 9 av 10...

Läs mer om Nackademin och visa alla utbildningar.

Highlights