Korta YH-utbildningar

Digital propaganda

Längd
12 veckor
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Nästa startdatum
30 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
12 veckor
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Nästa startdatum
30 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

30 september, 2024

  • Distans
  • Distans

Om utbildningen

Digital propaganda

Lär dig ny teknik för att bättre nå ut med ditt budskap! Propaganda har en laddad innebörd men kan vara både positiv och negativ. Grunderna är samma som för reklam men har ofta utnyttjat nya medieformer för spridning av budskap, information, kunskap, nyheter och reklam.

1887 använde Axel Danielsson ny teknik när han startade tidningen Arbetet i Malmö. Han var tvungen trycka den i Köpenhamn eftersom inga tryckerier i Malmö vågade. Axel Danielsson dömdes året efter till 18 månaders fängelse för sina texter i Arbetet. 1928 tryckte ett ungdomsförbund på högerkanten upp valaffischer som varnade för Sedernas förfall, Barnens förvildning och uppmanade väljare att inte rösta för ”Moskva”.

På femtiotalet kom el-stencilen som möjliggjorde egen massproduktion av flygblad i små upplagor. I slutet av 80-talet kom laserskrivaren, därefter färgkopiatorn, sedan Internets webbsidor, mobilen, appar, YouTube, TikTok och nu AI inom text, bilder, tal, ljud, musik, film och strategi.

De som varit snabba på att ta till sig ny teknik har också kunnat hämta hem segrar. Från Aftonbladets grundare Lars Johan Hierta till Jan Stenbecks satellitsändningar, från vänstertidningar som Partisano (1976) till de kampanjer som burit fram Sverigedemokraterna till riksdagen. Och på kort tid kan en fri youtuber med hjälp av relativt enkel teknik till låg kostnad få fler följare och stundtals större inflytande änallapolitiska partier tillsammans.

Ni är många inom arbetsliv, organisationer och politik som vill förstå hur det kommer fungera i framtiden. Dels lära er hur ny teknik kan användas för att nå ut med budskap; Information, Kunskap, Nyheter och Reklam. Dels lära er upptäcka när det används och det bör bemötas.

Kursen är framtagen speciellt för dig som inser att det inte längre räcker med att låta en pressekreterare maila ”utspel” till traditionell media.

För mer information om Digital propaganda, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Gymnasieexamen. Saknar du ditt gymnasiebetyg, ring din kommun. Vi brukar också acceptera akademiska meriter eftersom dessa bör visa på att du har en gymnasieexamen.

Kursinnehåll

(60 YH-poäng, 12 veckor)

  • Storytelling för korta historier, 20 YHp, 4 veckor
  • Videoredigering för maximalt genomslag, 20 YHp, 4 veckor
  • Annonsering i videobaserade medier, 20 YHp, 4 veckor

Utbildningen hålls på flexibel distansför att göra det möjligt studera samtidigt som du jobbar. Vanligtvis innebär detta en föreläsning på en timme kring lunch varje måndag och därefter självstudierdu gör när det passar dig och uppgifterdu ska ha gjort innan fredagen samma vecka.

Föreläsningarna sker för hela klassen via Zoom och vi rekommenderar du är med eftersom du även kommer kunna ställa frågor och ge kommentarer i realtid. Men alla föreläsningar spelas in så om du missar någon, kan du alltid se föreläsningen i efterhand.

Alla lärare du möter kommer direkt från arbetslivetoch har med sig absolut senaste kunskap.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Digital propaganda

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Malmö Yrkeshögskola
Anckargripsgatan 3
211 19 Malmö

Malmö Yrkeshögskola

Malmö Yrkeshögskola ska bidra till stadens, regionens och landets ekonomiska tillväxt, innovation och kunskapsutvecklingsamt vara en del i att försörja arbetsliv och entreprenörer med digital spetskunskap. Därför arnetar vi med nya former av praktiska utbildningar där kunskaper om teknik knyts samman med...

Läs mer om Malmö Yrkeshögskola och visa alla utbildningar.

Highlights