Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)

Speciallärarprogrammet - Specialisering mot matematikutveckling

Längd
90 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
90 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Matematikutveckling ingår som en av tre inriktningar i speciallärarprogrammet. I utbildningen utvecklar du en speciallärarroll med fokus på förebyggande åtgärder och undervisning för elever i behov av stöd i sin matematikutveckling. Du lär dig att analysera olika lärmiljöer, främst på individnivå, men också på grupp- och organisationsnivå. Som speciallärare driver du utvecklingen av det pedagogiska och didaktiska arbetet genom att möta elever i behov av särskilt stöd. Utifrån din yrkeserfarenhet och ditt professionella och vetenskapliga förhållningssätt arbetar du på individ-, grupp- och organisationsnivå, så som uppdraget kräver. Studierna bedrivs på sextiosju procents fart där i regel två dagar varannan vecka är förlagda till Växjö. Delar av utbildningen samläses med blivande specialpedagoger, vilket underlättar ett framtida samarbete för barn/elever i behov av särskilt stöd.
För mer information om Speciallärarprogrammet - Specialisering mot matematikutveckling, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Distans
  • Distans

Behörighet

Grundläggande behörighet för studier på avancerad nivå.Du behöver också Svenska B/Svenska 2 och 3, Engelska A/Engelska 5. Utöver det behöver du tre års yrkeserfarenhet på minst halvtid som lärare inom kunskapsområdet matematikutveckling efter erhållen lärarexamen. Yrkeserfarenheten måste styrkas med tjänstgöringsintyg där tjänstens omfattning tydligt framgår. För specialisering mot matematikutveckling krävs även grundlärarexamen, ämneslärarexamen, yrkeslärarexamen som omfattar minst 22,5 hp matematik eller inom kunskapsområdet matematikutveckling eller annan lärarexamen kompletterad med motsvarande kunskaper.

Så ansöker du

Du ansöker till utbildningen via antagning.se.

Examen, diplom m.m.

Speciallärarexamen

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Speciallärarprogrammet - Specialisering mot matematikutveckling

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet
P G Vejdes väg
351 95 Växjö

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Kalmar och Växjö. Universitetet erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Utbildningar ges både på campus och på distans. Att studera...

Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar.

Highlights