Välkommen till Karlskoga Folkhögskola!

Vi är folkhögskolan som vill och vågar för framtiden.
Karlskoga folkhögskola har tre ledord som blivit vår vision; möten, mod och möjligheter. Vi skapar möten där du är med och påverkar. Folkhögskolan är en plats för fria och öppna diskussioner där människor tar ansvar för ett gott samarbete med andra och sin egen utveckling.

Vår folkhögskola är modig och tar ställning för alla människors lika värde, demokrati och
jämställdhet i samhället. Eftersom varje folkhögskola är fri att välja vilka kurser som erbjuds har vi kurser som svarar på utmaningar till folkhälsa och en hållbarare värld.
Folkhögskolan ger dig stora möjligheter att utvecklas som människa och lära dig saker som du har glädje av resten av livet!

En kulturell mötesplats

På Karlskoga folkhögskola studerar över 300 personer varje läsår och många olika kulturer och nationaliteter möts varje dag på skolan. Det finns möjligheter för dig att bo på vårt internat och skolan ska vara en miljö fri från droger och alkohol. Vi har ett 50-tal rum på vårt internat, där varje studerande har enkelrum med toalett och dusch. Under terminerna händer det en hel del på skolan som cafékvällar, idrott och kulturverksamhet. Här finns stora möjligheter att vara aktiv och nära skolan finns strövområden, badmöjligheter och motionsspår.

På skolområdet finns också ett vandrarhem, konferensverksamhet och en restaurang.

En av Equmeniakyrkans fem folkhögskolor

Huvudman för skolan är Equmeniakyrkan och ungdomsförbundet Equmenia. Equmeniakyrkan är en kyrka som bildades 2011 genom en sammanslagning av Svenska Missionskyrkan, Svenska Baptistsamfundet och Metodistkyrkan. Kyrkan har sina rötter i 1800-talets folkväckelse och folkrörelser. Bildningsverksamhet blev tidigt viktig och kyrkan
startade därför folkhögskolor. Equmeniakyrkan och Equmenia har idag fem folkhögskolor. Varje folkhögskola är en egen juridisk person med egen styrelse som tillsätter rektor och fastställer mål och verksamhetsplan. Huvudmännen bidrar med insatser i t ex. styrelsearbetet och har inga krav på avkastning.


För mer information om Karlskoga Folkhögskola, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar - Karlskoga Folkhögskola

Yrkesutbildning
Undervisning / Pedagogik
Fritidsledare Längd Ort
Fritidsledarutbildning - distans 4 terminer Distans

Karlskoga Folkhögskola Facebook

Beskrivning och boende

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om: Karlskoga Folkhögskola

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Karlskoga Folkhögskola

Karlskoga Folkhögskola

Rektor lindholms väg 23
691 44 Karlskoga

Tel: 0586-646 00
Fax 0586-646 22
www.karlskogafolkhogskola.se


Recensioner

Snittbetyg: 3,8

Baseras på 8 recensioner.

S

Jättebra för de som är ambitiösa och vill börja med musikproduktion/utveckla egna projekt. Lärde mig enormt mycket och det finns väldigt mycket utrustning och resurser att använda. Det enda som fattas för en 5/5 är att man är låst till Cubase och att det ibland känns ostrukturerat/oplanerat men om man kan ta eget ansvar för sina studier är det h...

Visa mer
J

Ok studios, man är begränsad till cubase program på skolan. Bas / gymnasie nivå på det mesta. Ok om man är helt nybörgare.

Jennifer

Helt fantastisk skola där lärarna ser till elevernas individuella behov.

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in