Visa distansutbildningar.se som: Mobil

Redovisningsekonom, distans Stockholm

Iterum Education
Sammanfattning
YH-utbildning
Distans, Stockholm
Distans med träffar
2 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: Januari 2023 - Distans

Redovisningsekonom, distans Stockholm

Redovisningsekonom med bred kompetensRedovisningsekonom

Redovisningsekonom är en mångsidig yrkesroll som förenar det operativa arbetet med nya krav på att kunna agera som rådgivare och konsult inom redovisningen. Det innebär att du fortfarande måste kunna hantverket, men du får även arbeta med helheten och kommunikationen kring redovisning och rapportering i samarbete med kolleger eller kunder.

I utbildningen ingår bland annat kurser i löpande bokföring, handelsrätt, rapporter och kommunikation samt affärsengelska med inriktning redovisning. Du genomför utbildningen till största del på distans via Iterums utbildningsportal, men det ingår även två till tre fysiska träffar per termin. Träffarna hålls i skolans moderna utbildningslokaler i Stockholm och stort fokus läggs då på gruppdiskussioner och erfarenhetsutbyte.

En annan viktig del av utbildningen är praktiken, LIA, vilket är en viktig väg in på arbetsmarknaden. Du kan med fördel genomföra dina LIA-perioder på ett företag eller i en organisation med placering på din bostadsort.

Arbetsmarknaden för redovisningsekonomer

Det kommande decenniet kräver väsentligt fler och bättre utbildade redovisningsekonomer än vad som finns att tillgå. Det är ett yrke som det finns behov av inom alla typer av företag och organisationer i alla branscher. Vill du ha en spännande yrkesroll och en bra start på karriären har du med andra ord hittat rätt. Du kommer passa som redovisningsekonom om du är en person som gillar självständigt arbete och som har hög social kompetens då redovisningsekonom till stor del är ett serviceyrke.

Arbetsplatsens storlek avgör vilka arbetsuppgifter du kommer fokusera på som redovisningsekonom. Inom mindre organisationer kan du komma att ha en roll där du ansvarar för all redovisning, löpande såväl som bokslut och revision. På större företag är du en del av en större grupp som tillsammans ansvarar för redovisningen. Som redovisningsekonom förväntas du dels ha teoretiska kunskaper inom ditt område men också förmåga att tillämpa faktakunskaper i praktiskt genomförande.

För mer information om Redovisningsekonom, distans Stockholm, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Ansökan 

Ansökan görs via Iterums webbsida.

Behörighetskrav

  • Gymnasieexamen
  • Matematik 2a, 2b eller 2c alternativt Matematik B
  • Svenska 2 eller Svenska B alternativt Svenska som andraspråk 2 eller Svenska som andraspråk B
  • Engelska 6 alternativt Engelska B

Om du inte uppfyller behörighetskraven kan det ändå finnas en möjlighet att bli antagen. Om du har motsvarande kunskaper genom annan utbildning och/eller yrkeserfarenhet kan du i din ansökan åberopa reell kompetens.

Urvalsgrunder

Om antalet behöriga sökande överstiger antalet utbildningsplatser görs ett urval baserat på följande kriterier:

  • Betyg: Meritpoäng ges för betyg C, VG, 4 eller högre i de kurser som utgör behörighetskrav (se ovan). Reell kompetens likställs betyg E, G eller 3 och ger inga meritpoäng.
  • Särskilt prov: Skriftligt webbaserat prov som testar färdigheter inom logiskt tänkande, språkförståelse samt förmåga att hämta och analysera information från olika källor.

Examen, diplom m.m.

Avslutad utbildning med godkänt betyg i samtliga kurser ger en yrkeshögskoleexamen.

Kostnader

Utbildningen är avgiftsfri. Kurslitteratur samt resor och boende i samband med träffar på studieorten bekostas av den studerande. Detsamma gäller om LIA-platsen förläggs på annan ort än hemorten. Utbildningen berättigar till studiemedel från Centrala studiestödsnämnden.

Iterum Education

Läs till lönespecialist och redovisningsekonom på Iterum Education

Populär och engagerad skola

Iterum Education är ett utbildningsföretag med stor erfarenhet av att utbilda inom kompetensområdena lön, ekonomi och arbetsmiljö. Vi bedriver flertalet av våra utbildningarna på distans och har därmed stor erfarenhet av e-lärande. I en översyn av distansutbildning inom yrkeshögskolan 2016 lyfts Iterum Education fram som ett mycket gott exempel av Myndigheten för yrkeshögskolan gällande vårt upplägg, distanspedagogik och kvalitet.

Iterum Education har utbildat drygt ca 950 lönespecialister och 450 redovisningsekonomer över hela landet sedan 2002 respektive 2013. Vi bedriver också vidareutbildning inom dessa områden.

Vi drivs av se människor utvecklas och nå sina yrkesmål samtidigt som vi är stolta över att "Vi utbildar de mest efterfrågade"

Iterum Education erbjuder följande YH-utbildningar:

Du ansöker till utbildningarna på Iterum Educations hemsida. 

Visa alla utbildningar med Iterum Education

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Redovisningsekonom, distans Stockholm

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Iterum Education

Iterum Education

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 15 recensioner.

Emma Pettersson
Jag vill verkligen tipsa dig som är sugen att läsa till redovisningsekonom att gå den här utbildningen! Genomtänkt och gedigen utbildning med mycket kunniga och engagerade lärare! Att utbildningen är på distans är inga som helst problem, vi fick feedback och stöd av lärare nästan dygnet runt 😉 Jag är verkligen nöjd med mitt val av utbildning o...
Visa mer
Marcus Johnson
Mycket bra utbildning som ger en riktigt bra kunskaper. Utbildningen är väl anpassad till behovet i branschen och Iterums utbildning ger mer än andra utbildningar till redovisningsekonom. Mycket duktiga lärare som dels har erfarenhet från arbetslivet med också varit en fast lärarkår under en längre tid. Utbildningen ledde direkt till jobb en a...
Visa mer
Sofi
Jag har inget ont att säga om denna utbildning, utan tyckte så mycket om skolan att jag sökt till deras löneutbildningar också. Vad gäller LIA:n så är det slitigt att hitta en plats, framförallt om man kommer från en mindre by eller stad med få företag. Till sist får man ringa omgång 2 till alla! Men jag är väldigt nöjd med utbildningen och ...
Visa mer
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in