Korta YH-utbildningar

Datadriven affärs- och verksamhetsutveckling

Längd
13 veckor
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
2 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
13 veckor
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
2 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

DRIV STARKARE RESULTAT MED AVANCERAD DATAINSAMLING

Få färdigheterna och verktygen för att effektivt omvandla tillgänglig data till konkreta affärs- och verksamhetsfördelar, vilket bidrar till att överbrygga gapet mellan data och praktisk nytta i företaget.

Kombinationen av ökad datamängd och kraftfulla verktyg för hantering och analys av stora dessa har skapat stora möjligheter för datadriven affärs- och verksamhetsutveckling.

Data och dataanalys ger ökad förståelse för kunder och kundbeteende samt att hitta och utveckla områden där det finns förbättringspotential – faktorer som idag är nycklar till framgångsrik affärs- och verksamhetsutveckling.

Tydligt är att bolag som lyckas att implementera ett datadrivet arbetssätt får konkurrensfördelar på marknaden. Vice versa riskerar företag som inte klarar denna omställning att halka efter i konkurrensen och i slutändan slås ut på marknaden.

Kursen vänder sig till dig som arbetar med försäljning, affärs-, verksamhetsutveckling- och/eller hållbarhetsutveckling men även du som arbetar med ekonomistyrning, projektledning eller teamledning har stor nytta av den. Genom denna kurs får dunyckelkompetenser för att överbrygga gapet mellan tillgängliga data och verklig affärs- och verksamhetsnytta. 

DET HÄR ÄR EN KORT YH-KURS

IHMs korta YH-kurser är kostnadsfria, flexibla, på deltid och distans och skräddarsydda för arbetsmarknadens behov. YH-kurserna riktar sig till dig som redan är verksam inom en bransch, har arbetat inom samma område alternativt att du har tillgodogjort dig kompetensen via studier. Syftet med utbildningen är att bygga vidare och bredda din kompetens för att ta nya steg i karriären.

Att läsa en kurs på distans har många fördelar. Du får kvalificerad utbildning där det passar dig. Dessutom kan du flexibelt bestämma ditt schema efter dina preferenser och så kommer du i kontakt med andra deltagare spridda över hela Sverige.

Att läsa en deltidskurs samtidigt som du arbetar ger inte bara skjuts i din karriärutveckling, det kan också vara ett sätt att prova något nytt - utan en paus i din karriär.

Samtliga kurser kräver grundläggande behörighet (slutbetyg ifrån gymnasieskola, eller motsvarande) i kombination med specifik yrkes-/utbildningserfarenhet - var därför noga när du ansöker så att alla relevanta betyg och intyg bifogas i din ansökan. 

För mer information om Datadriven affärs- och verksamhetsutveckling, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

2 september, 2024

  • Distans
  • Distans

Kursinnehåll

  • Dataanalys som verktyg för strategisk verksamhetsutveckling
  • Dataanalys och BI-verktyg

UPPLÄGG

  • Förinspelade teorifilmer från ansvariga lärare på kursen
  • Schemalagda valfria workshops på dagtid (spelas ej in)
  • Digitalt studiematerial
  • Instuderingsfrågor, övningar och reflektionsuppgifter
  • Examinationer sker individuellt på distans för respektive delkurs
  • Eventuellt tillkommer kurslitteratur

Alla studerande startar kursen samtidigt men du väljer själv när vilken tid i veckan det passar dig att studera. Schemalagda tillfällen med lärare är inte obligatoriska men en stor del av pedagogiken på IHM Yrkeshögskola bygger på egna erfarenheter från lärare och kursdeltagare. Examinationer sker på distans för respektive delkurs. 

Highlights

Så ansöker du

För att din ansökan skall bedömas behöver du skicka in dina gymnasiebetyg (eller motsvarande) samt fylla i och bifoga bilaga för Yrkeserfarenhet.

Behörighet

Gymnasieexamen med godkänt betyg i kurserna Svenska 1, Matematik 1 och Engelska 5, eller motsvarande.

Godkänt betyg i Engelska 6 och Svenska 2, eller motsvarande.

Minst ett års yrkeserfarenhet inom hållbarhetsutveckling/ansvar, operativ ledning (exempelvis projekt- eller teamledning) eller ekonomistyrning.

Efter kursen

Efter kursen har du kompetens och verktyg för att fullt ut dra nytta av den kraft som finns bakom dataanalys, dvs att optimalt analysera och konkludera data till värdefulla och proaktiva strategier och insikter.

Kursen ger en djup, holistisk förståelse av hela kedjan; från datainsamling till affärs- och verksamhetsbeslut och förändringsarbete.

Du kommer att få strategisk kompetens inom dataanalys men även färdigheter för att omsätta sina kunskaper praktiskt och då främst med Excel och Power BI som är ledande verktyg inom området. En viktig del i kursen är visualisering då dataanalys oftast blir verkningslös utan detta.Du blir även rustad medkompetensoch verktyginom förändringsledning då dataanalys måste genomsyra hela organisationen och behöver spridas tvärfunktionellt för att nå sin fulla potential.

Kostnader

Utbildningen är avgiftsfri och berättigar till studiemedel. Ansök hos CSN. Kostnad för litteratur tillkommer.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Datadriven affärs- och verksamhetsutveckling

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
IHM Business School
Fabriksgatan 25
41250 Göteborg

IHM utvecklar kompetensen som utvecklar näringslivet.

Världen förändras, följer du med? IHM ger dig förmågan att förändra och förändras med kompetensen som framtidens arbetsmarknad kräver. Hos oss får entreprenörer och intraprenörer omge sig med likasinnade och sporra varandra till vassare idéer. Med aktuell och relevant kunskap...

Läs mer om IHM Business School och visa alla utbildningar.