Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Folkhälsovetenskapligt program med inriktning beteendevetenskap

Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Antagningshistorik
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Distans
  • Distans

Om utbildningen

Om du är intresserad av att påverka och förändra villkoren för människors hälsa, och vill arbeta med människor enskilt, i grupp eller på samhällsnivå, passar det folkhälsopedagogiska programmet dig.

Du studerar befolkningens hälsa och hur den påverkas av olika faktorer, allt från samhällsförhållanden till individens sätt att leva. För att kunna åstadkomma förändringar i människors hälsosituation läser du om förändringsprocesser och metoder för påverkan. År två och tre har du möjlighet att välja kurser för att ge din examen en inriktning utifrån ditt eget intresse.

Efter utbildningen kan du till exempel arbeta som folkhälsoplanerare, hälsopedagog, hälsoinformatör, projektledare, eller med drogförebyggande arbete, livsstilsfrågor och arbetsmiljöfrågor.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet.

Examen & Intyg

Kandidatexamen
Högskolan Kristianstad
Box 59
291 88 KRISTIANSTAD

Högskolan Kristianstad

Högskolan Kristianstad är en populär högskola i södra Sverige. Där finns några av landets bästa utbildningar som leder till jobb. Du har nära kontakt med dina lärare och försvinner inte i mängden, en liten men samtidigt stor högskola. Högskolan Kristianstad...

Läs mer om Högskolan Kristianstad och visa alla utbildningar.

Highlights