Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)

Masterprogram i interkulturella litteraturstudier inriktning tyskspråkig litteratur

Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Få mer information om utbildningen 👍

Masterprogram i interkulturella litteraturstudier inriktning tyskspråkig litteratur

Högskolan Dalarna

Vill du vidga din horisont genom att studera litteraturens funktioner i samhälleliga sammanhang? På programmet med inriktningar mot engelska, franska och tyska fördjupar du dina kunskaper om litteratur ur olika interkulturella perspektiv.

Masterprogrammet i interkulturella litteraturstudier är en tvåårig utbildning på avancerad nivå som resulterar i en masterexamen. I programmet väljer du att inrikta dig mot engelska, franska, tyska eller en allmän inriktning. Programmet ger dig en konkurrensfördel i yrken där det krävs kritiskt tänkande, interkulturell förståelse och analysförmåga. Programmet ger dig redskap att på vetenskapligt grund kritiskt belysa samspelet mellan språk, litteratur och kultur och reflektera över litteraturens möjligheter att bidra till större interkulturell förståelse i det globala samhället.

Programmet har en internationell prägel genom samarbeten med partneruniversitet i olika länder. Studierna är nätbaserade och du erbjuds en stimulerande och interaktiv online miljö med synkrona seminarier som möjliggör att du kan befinna dig på valfri ort. Obligatoriska kurser för respektive inriktning undervisas på det språk som är relevant för inriktningen.

Inom inriktningen mot tyskspråkig litteratur fördjupas och breddas förståelsen om främst nutidslitteratur, men med vissa nedslag i äldre epoker. Texterna belyses ur genusteoretiska, intertextuella/intermediala samt genrespecifika frågeställningar. 

Utbildningens innehåll

Programmet består av obligatoriska, valbara och valfria kurser och kan läsas med en allmän ingång eller med inriktning mot engelska, franska eller tyska. Programmet börjar varje hösttermin och består av fyra terminer av heltidsstudier. Som student läser du vanligtvis fyra 7,5 hp kurser per termin med ett avslutande masterexamensarbete av 30 hp i den sista terminen som skrivs på tyska. Programmet erbjuds också som deltid och då består det av åtta terminer med 15 hp per termin.

Under programmets första termin av heltidsstudier får du en övergripande introduktion till forskningsfältet interkulturella litteraturstudier, dess metoder, teorier och teman. Detta kombineras med en praktiskt inriktad kurs i akademiskt skrivande. I de valbara kurserna under det första året belyses begrepp som världslitteratur, migration och genus. Under den tredje terminen fördjupas den teoretiska kompetensen med fokus på forskningsmetodik och du kommer att påbörja kartläggandet av det forskningsfält som du sedan under fjärde terminen kommer att skriva ditt examensarbete om. 

För mer information om Masterprogram i interkulturella litteraturstudier inriktning tyskspråkig litteratur, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Efter studierna

De förmågor och färdigheter inom språk och interkulturalitet som du tillägnar dig inom programmet är kompetenser som efterfrågas på en alltmer internationell arbetsmarknad inom olika yrkesområden såsom undervisning, förlagsarbete, översättning, redaktörsarbete, kulturförmedling, public relations och content management. Du kommer också att genom läsning och diskussion av litterära och teoretiska texter från olika kontinenter bygga upp din förmåga att diskutera, analysera och sammanfatta komplexa idéer, en färdighet som efterfrågas inom många sektorer på arbetsmarknaden. 

Examen & Intyg

Filosofie masterexamen

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Distans
  • Distans

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Masterprogram i interkulturella litteraturstudier inriktning tyskspråkig litteratur

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Högskolan Dalarna
Högskolegatan 2
791 31 Falun

Välkommen till Högskolan Dalarna

Högskolan Dalarna har 14 000 studenter och 820 anställda. Ungefär 11 000 studenter vid lärosätet studerar nätbaserat på distans. Högskolan Dalarna ligger i framkant gällande studier på distans och nätbaserad undervisning. Högskolan Dalarna har ett brett utbildningsutbud både på grundnivå och...

Läs mer om Högskolan Dalarna och visa alla utbildningar.

Highlights