Grundläggande kurs i naturorienterande ämnen, inledande kurs

Hermods VUX
Sammanfattning
Enskilda kurser (Komvux)
Bjurholm, Dorotea, Haninge, Kil, Kungsbacka, Kungälv - Visa alla  
Klassrum
Kommande starter

Plats & start


Västerås
2023-05-22

Bjurholm
Flexibel

Dorotea
Flexibel

Haninge
Flexibel

Om utbildningen

Kursen ska utveckla kunskaper om naturvetenskapliga sammanhang och arbetssätt. I kursen går ni igenom ämnen som biologi, kemi, fysik samt hållbar utveckling.


Efter utbildningen

Har du fått grundläggande kunskaper i naturorienterade ämnen som biologi, kemi, fysik samt hållbar utveckling.


Förkunskaper och behörighet

Inga specifika förkunskaper förutom att läsa och skriva på svenska. Det är bra om du läst eller läser Sfi kurs D. Alternativt läst eller har påbörjat grundläggande svenska som andraspråk.

För att ansöka om utbildning på gymnasial nivå så behöver du vara folkbokförd i den kommun där du ska söka utbildningen. Det beror på att det är din kommun som sköter antagningen och som beslutar om du får läsa utbildningen du sökt eller ej.

Du ska ha fyllt 20 år, eller om du fyller 20 under året så får du påbörja dina studier under andra kalenderhalvåret (hösten). Har du slutbetyg från gymnasiet får du börja studera trots att du inte fyllt 20 år.


Innehåll och upplägg

En kurs på grundläggande nivå i naturorienterande ämnen. Det här är den inledande kursen, nästa kurs är en fortsättningskurs.

Kursen består av tre moduler, där det ingår olika uppgifter som ska lösas. Det ingår även en laboration i kursen. Laborationen görs hemma, inget extra behövs inköpas för att göra laborationen. Kursen är skapad utifrån Skolverkets centrala innehåll och kunskapskrav för kursen och tar upp grundläggande kunskap i biologi, kemi, fysik samt hållbar utveckling.

För mer information om Grundläggande kurs i naturorienterande ämnen, inledande kurs, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Hermods VUX?

CSN-berättigad

Distansutbildningar

86% rekommenderar denna utbildning

Hermods VUX

Vuxenutbildning på distans eller flexibelt i klassrum Hermods erbjuder ett brett och modernt utbud av vuxenutbildning. Hos oss kan du läsa om du saknar högskolebehörighet, vill byta yrke eller önskar höja din kompetens. Vi erbjuder över 150 gymnasiekurser och yrkesutbildningar...


Läs mer om Hermods VUX och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Grundläggande kurs i naturorienterande ämnen, inledande kurs

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Hermods VUX

Luntmakargatan 34
111 37 Stockholm


Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in