Visa distansutbildningar.se som: Mobil

Trafikflygarutbildning flygplan, ATPL (A)

Flygteoriskolan
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans, Västerås
Heltid/deltid
Studiemedelsberättigad
Kommande starter
Västerås
Februari och augusti varje år. 
Distans
Februari varje år 

Trafikflygarutbildning flygplan, ATPL (A)

Pilotutbildningen i Västerås för dig som vill jobba med flygplanstransport

Flygutbildning för dig som vill bli jobba på de stora flygbolagenHär är flygutbildning för dig som vill bli jobba på de stora flygbolagen som kommersiell pilot! 

Under pilotutbildningen kommer du att lära dig alla regler runt ett flygbolag, hur man navigerar på långflygningar, hur man gör prestandaberäkningar på stora flygplan och en massa andra kuligheter.

Flygutbildningens innehåll

Pilotutbildningen är studiemedelsberättigad och med branschens nya regler kan du nu läsa all teori innan du påbörjar den praktiska flygningen. Pilotutbildningen innehåller följande ämnen:

 • Air Law (bestämmelser)
 • Aircraft General Knowledge (flygplan-och motorlära)
 • Navigation (navigation)
 • Operational Procedures (flygoperativa procedurer)
 • Principles of Flight (aerodynamik)
 • Communications (radiolära och kommunikation)
 • Flight Performance and Planning (prestanda och färdplanering)
 • Human Performance and Limitations (flygmedicin och psykologi)
 • Meteorology (meteorologi)
   

Du kommer inte att koncentrationsläsa ämnena under utbildningen. Ämnena kommer att varvas för att du ska få en så mjuk inlärning som möjligt.

Du kan  läsa ATPL-teori på heltid eller på distans.

Pilotutbildningens upplägg

 • Heltidsstudier på skolan under 12 veckor. Här läser du hälften av ämnena. Uppehåll för hemstudier samt examination inför Transportstyrelsen (3 veckor totalt).
 • 12 veckors heltidsstudier till med resterande ämnen.
 • Därefter skrivs de sista proven inför Transportstyrelsen efter ett uppehåll med hemstudier (3 veckor totalt).
 • Februarikursen har ett sommarlov efter första perioden, medan augustikursen har ett juluppehåll efter första perioden.
   

Efter godkänd examination hos Transportstyrelsen påbörjar du den praktiska skolningen. Du har 36 månader på dig efter det sista godkända teoriprovet att göra klart flygningen.

Observera att du måste ha 200h total flygtid för att kunna flyga upp för CPL (Commercial Pilot Licence) med IR (Instrument Rating).

Läs ATPL (A) på distans

Du kan välja att läsa trafikflygarutbildningen på distans, på halvfart. Utbildningen är i princip på ett år med tre terminer samt sommar- och juluppehåll. Du får räkna med att lägga drygt 15-20 timmar i veckan på studierna, ibland mer. Detta är ett omfattande utbildningspaket som kräver att du har självdisciplin i dina studier. Beställ mer information om distansutbildningen här.

Du kommer att starta utbildningen med ett intromöte på plats på Flygteoriskolan där du i lugn och ro får gå igenom materialet och upplägget. Under flygutbildningen kommer hemuppgifter att varvas med utbildningsperioder på skolan. Totalpriset för distansutbildningen är 51 500:-.


Foto: Simon Brygg - Ostersund Photography

För mer information om Trafikflygarutbildning flygplan, ATPL (A), vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

 • Minst PPL-certifikat utfärdat i enlighet med ICAO Annex 1 (dvs även utländska certifikat, t ex amerikanska eller sydafrikanska, är tillräckligt)
 • Medical Class 1
 • Betyg: fysik-A (fysik-1a), matematik-B (matematik-2b), och engelska-B (engelska-6). Om dessa saknas kan du i stället göra Flygteoriskolans kostnadsfria inträdestest. Kontakta skolan här för mer information.

Examen, diplom m.m.

ATPL (Airline Transport Pilot Licence)

Kostnader

Utbildningen berättigar till CSN.

Totalpriset för heltidskursen är SEK 74 500. Där det ingår allt du kommer att behöva: litteratur, kartor, mm. Det som tillkommer är prov- och certifikatavgifter till Transportstyrelsen som alltid erläggs direkt till dem. 

Kostnad för distansutbildningen: SEK 51500.  

(i priset ingår samtliga Oxfords CBT, computer based training, ett fantastiskt komplement till böckerna, som ligger i deras internet-plattform där även diagnostiska test genomförs). Det som tillkommer är prov- och certifikatavgifter till Transportstyrelsen som alltid erläggs direkt till dem.

Har du frågor är du välkommen att höra av dig per e-post eller telefon.

Flygteoriskolan

Flygutbildningar i Stockholm - Flygteoriskolan

Flygteoriskolan - flygutbildningar i Västerås

Vill du utbilda dig till pilot? Flygteoriskolan kan hjälpa dig att nå målet! Flygskolan Flygteoriskolan AB har drygt 25 års erfarenhet av att förse de svenska och utländska flygbolagen med tusentals piloter som håller en hög nivå, med en bred kunskapsbas och med en hög flygsäkerhet som ledstjärna.

Flygteoriskolan ligger på Västerås flygplats, i flygledartornet. Utbildningen sker i modulform vilket betyder att du läser varje steg för sig. Det gör att du kan vara kostnadseffektiv under din utbildning.

Flygskolan drivs av Ulf Gelberg som har varit i flygutbildningsbranschen i 25 år. Ulf utsågs till årets flygutbildare 2011 och har under åren engagerats av Transportstyrelsens ämnesexpertråd, och är extern expert samt frågekonstruktör åt EASA, den europeiska luftfartsmyndigheten mm.

På Flygteoriskolan kan du vara säker på att få en relevant och modern flygutbildning, ledd av kompetenta flygutbildare.

Flygteoriskolans flygutbildningar

Flygteoriskolan har den teoretiska utbildningen för både flygplan och helikopter på alla nivåer. Den praktiska delen får du genom Flygteoriskolans samarbeten med andra flygskolor.

Din flygutbildning ska vara något nödvändigt kul och inte något nödvändigt ont! Självklart har teorin inget självändamål men då många andra flygskolor tycker att flygningen är roligast så tycker Flygteoriskolan att teorin och undervisningen är det roligaste som finns!

Dessutom: istället för att ha heltidsanställda lärare anlitar de yrkesverksamma piloter och ämnesexperter som undervisar på sina ”lediga dagar”. Samtliga brinner för sina ämnen och de är allt från meteorologer och flygledare till piloter från exempelvis SAS, Malmö Aviation och Norwegian. Som elev får du en inblick i ditt framtida yrke och dessutom utmärkta kontaktytor inför din nya karriär!

Hitta rätt flygutbildning!

• PPL(A) - privatflygarcertifikat på flygplan för nöjes skull!
• PPL(H) - privatflygarcertifikat på helikopter för nöjes skull!
• PPL(A) & ATPL(A) - om du vill bli trafikflygare på flygplan!
• PPL(H) & ATPL(H) - om vill du bli trafikflygare på helikopter!

Många av Flygteoriskolans utbildningar är CSN-berättigade och skolan tilldelas år efter år Trippel A (AAA) för högsta kreditvärdighet i Soliditets kreditratingsystem.

Välkommen till Flygteoriskolan, Sveriges ledande skola för teoriutbildning!

Foto: Simon Brygg - Ostersund Photography

 

Visa alla utbildningar med Flygteoriskolan

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Trafikflygarutbildning flygplan, ATPL (A)

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Flygteoriskolan

Flygteoriskolan

Flygteoriskolan
Flottiljgatan 67, 3tr
721 31 Västerås

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 4 recensioner.

Mr Mar
(5)
Verkligen verkligen dröm skolan ifall man skall välja skola, helt otroligt vilka duktiga, kunniga, pedagogiska och trevliga lärare, otroligt trevlig stämning fin utsikt, god kaffe och fika som ingår i kurspriset. Ja det är så mycket att säga. Long story short, välj Flygteroiskolan!
Mr. J
(5)
Flygteoriskolan lever upp till de mycket höga förväntningarna jag hade! Alla lärare är erfarna och vet vad som gäller för att klara sig i verkligheten, i utbildningen och under examinationen. Jag har varit på andra flygskolor men ingen har hållt samma höga nivå. "Möjlighet till jobb efter utbildning" 3/5 - Anledningen är att det är mycket svå...
Visa mer
Rikard M
(4)
Jag gick ATPL (A) vår-höst 2008 och är Helnöjd. Bästa teorilärarna jag upplevt i någon typ av utbildning. Duktig, pedagogiska, seriösa och kan, tack vare sin praktiska erfarenhet på sitt område, anknyta till verkligheten. Även om utbildningen var väldigt krävande (för mig åtminstone) så var det ofta riktigt roligt, och man blir lätt överrask...
Visa mer
Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från distansutbildningar.se
Logga in