Yrkesutbildning

Florist Distans 1A, 1B

Floristutbildarna, i Stockholm (+1 orter)
Längd
20 veckor
Utbildningstakt
Deltid
Pris
32 500 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
6 augusti, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans med träffar
Längd
20 veckor
Utbildningstakt
Deltid
Pris
32 500 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
6 augusti, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Distans med träffar
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

6 augusti, 2024

  • Distans med träffar
  • Stockholm

Om utbildningen

Florist Distans 1a & 1b - Deltid

Florist Distans

Vi erbjuder en kvalitativ floristutbildning på distans som sedan starten har varit den ledande distansutbildningen i Sverige, med branschens förtroende.
Vi satsar på dig som student,  stor kunskap, utveckla din kreativitet och nå en hög kvalité på dina floristiska arbeten. Våra lärare har drivit egna blomsterföretag innehar gesäll och mästarbrev, är utbildade yrkespedaoger med lärarlegitimation.

Kursen Florist Distans 1A, 1B  riktar sig till dig som drömmer om att få vara kreativ och skapa som florist men inte har möjlighet att läsa heltid hos oss. Vi erbjuder en branschnära floristutbildning som sedan starten har varit den ledande floristutbildningen i Sverige, med fina lovord från blomsterbranschen.
Vi satsar på dig som student, att du ska få vackert material, stor kunskap, utveckla din kreativitet och nå en hög kvalité på dina floristiska arbeten. Våra lärare har drivit egna blomsterföretag innehar gesäll och mästarbrev, är utbildade yrkespedaoger med lärarlegitimation. Att under skolgången få omge sig av blommor och klasskompisar i en kreativ miljö är för många en dröm som äntligen går i uppfyllelse!

Vi har ett nära samarbete med branschen, vilket gör att många blomsterhandlare hör av sig till oss när de söker ny personal - för när du läst klart hos oss är du eftertraktad på arbetsmarknaden och utbildad florist!

För mer information om Florist Distans 1A, 1B , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Upplägg

Florist Distans 1A och Florist Distans 1B När du avslutat båda kurserna har du jobbat med samma moment som i utbildningen Florist Steg 1, heltid.

Kurserna är på halvfart (50% studietakt) under en termin vardera och kurserna bygger på varandra. Under utbildningen ingår praktiksom läggs upp individuellt i din studieplan. Det finns möjlighet att kombinera studierna med arbete.

En förutsättning för att du ska kunna ta del av och tillgodogöra dig handledning och feedback från vår studieplattform är att du har lite datorvana och tillgång till en dator samt internetuppkoppling.

Till största del kommer undervisningen, handledning och feedback ske via studieplattformen ”Classroom”. Stödmaterialet består av instruktionsvideor, kompendier samt ett forum för att ställa frågor till andra kursdeltagare och skolans yrkespedagoger. Hemuppgifterna kommer både vara praktiska och teoretiska moment. Du ansvarar själv för att köpa in blomstermaterial till de olika uppgifterna, skolan tillhandahåller en materiallista inför varje moment. Du väljer själv om du vill köpa in materialet i en blomsteraffär eller hos en av våra grossistkontakter, om det finns tillgängligt.

Det sker obligatoriska träffar på skolan vid 3 tillfällen á 3 dagar (fredag-söndag). Då säkerställs kvalitén, du får introduktion, handledning i nya floristiska moment och du får jobba med material från skolans välsorterade blomsterkyl.

Florist Distans 2A och Florist Distans 2B. När du avslutat båda kurserna har du jobbat med samma moment som i utbildningen Florist Steg 2, heltid. För att börja kursen Florist Distans 2a krävs att man läst Florist steg 1 (Florist Distans 1a & 1b).

Till största del kommer undervisningen, handledning och feedback ske via de fysiska träffarna 1 gång i månaden. Mellan träffarna har du hemuppgifterna både praktiska och teoretiska moment, ca 5-7 timmar i veckan. Uppgifterna lämnas in och diskuteras vid webbmöten eller på nästkommande träff. Du ansvarar själv för att köpa in material till de olika uppgifterna du jobbar med hemma. Det är inte gemensamma obligatoriska moment så som i Florist Steg 1 utan mer färdighetsträning och individuell repetition.

Examen & Intyg

När du läst klart Florist Distans 1a & 1b får du ett betygsrelaterat diplom på de 600 poängen du läst.

Kostnader

Florist Distans 1A 25 500 SEK
Florist Distans 1B 25 500 SEK

Florist Distans 1A
Stockholm: 9 Augusti 2024
Stockholm: Januari 2025

Florist Distans 1B
Stockholm: 6 Augusti 2024
Stockholm: Januari 2025

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Florist Distans 1A, 1B

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Floristutbildarna
Fallhammargatan 3A
721 33 Västerrås

Välkommen till Floristutbildarna i Stockholm & Västerås

Att vara florist är att ha världens roligaste jobb om du frågar oss på Florist utbildarna. Vi erbjuder en bransch nära florist utbildning som sedan starten har varit den ledande florist utbildningen med fina lovord från branschen. Vi satsar på dig som student,...

Läs mer om Floristutbildarna och visa alla utbildningar.

Highlights