Visa distansutbildningar.se som: Mobil

Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Larm- och säkerhetstekniker

Astar
Sammanfattning
Yrkesvux/Program (Komvux)
Distans, Solna
ca. 69 veckor
Heltid
CSN-berättigad

Om utbildningen

Skapa trygghet med bländande säkerhet

Som larm- och säkerhetstekniker monterar du brandlarm, inbrottslarm, TV-övervakningssystem, passersystem och annan säkerhetsutrustning. Dagens larmsystem har ofta olika typer av datorstöd och det ställer stora krav på att montera, driftsäkra och serva systemen. Det är därför viktigt att du har en god baskunskap om hur man gör elinstallationer. Du utbildar även dina kunder i att använda larmsystemet och för att göra det på bästa sätt lär du dig om de lagar och föreskrifter som reglerar arbetet med larm. Yrket passar dig som vill ha en stor bredd på dina arbetsuppgifter och har ett tekniskt intresse. Som utbildad larm- och säkerhetstekniker har du lätt att hitta jobb. Beroende på var du jobbar kan du ha olika yrkestitlar. Till exempel teletekniker, service- och installationstekniker, kabeltekniker, bredbandsmontör, telemontör med mera.

För mer information om Larm- och säkerhetstekniker, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Upplägg

Klassrumsutbildning

Du är i skolan två till tre dagar i veckan mellan klockan 08:30 och 15:30. I slutet av utbildningen är du på praktik – praktiken utgör minst 15 % av utbildningen.

Distansutbildning

Du studerar via en lärplattform – Google Classroom och skriver slutprov på skolan i varje kurs. Upplägg med praktik är samma som för klassrumsutbildingen.

Kurslitteraturen är obligatorisk och den betalar du själv. För utbildningar inom EL och Energi ersätts ordinarie kurslitteratur med skolans lärplattform samt LearnWARE, ett interaktivt utbildningsprogram. LearnWARE kommer till en kostnad om 2187,50 Sek.

LearnWARE är obligatoriskt för elever inom EL och Energi!

Kursinnehåll

 • Larm, övervakning och säkerhetssystem 100p
 • Brandlarmsystem 100p
 • CCTV-system 100p
 • Inbrottslarmsystem 100p
 • Praktisk Ellära 100p
 • Elkraftteknik 100p
 • Kommunikationsnät 1 100p
 • CAD 1 50p
 • Passersystem 100p
 • Kommunikationsnät 2 100p
 • CAD 2 50p
 • Servicekunskap 100p

OBS: Bor du i Nacka kommer det att skilja sig (*** ingår ej: CAD 1, CAD 2, praktisk ellära, Elkraftteknik).

Examen & Intyg

När du är klar med utbildningen får du betyg i kurserna och diplom som bevis på dina yrkeskunskaper. Diplomet har ett stort värde hos arbetsgivare i branschen.

Ansökan och behörighet

Vem kan söka?

Du behöver ha gått klart grundskolan eller motsvarande för att söka till den här utbildningen.
Utbildningen riktar sig främst till dig som är över 20 år.
Du som är nyanländ behöver också ha läst grundläggande svenska som andraspråk eller göra ett nivåtest hos din hemkommun då det behövs för att kunna ta till dig utbildningen och kommunicera på din praktikplats.

Ansök så här

Du söker utbildningen direkt hos Vuxenutbildningen i kommunen du är folkbokförd i. På de flesta kommunerna kan du söka direkt på webben. Har du frågor om vem som får gå en vuxenutbildning kan du kontakta en studie- och yrkesvägledare hos Vuxenutbildningen i din hemkommun eller besöka kommunens hemsida.

Astar

Astar AB

Astar är ett av Sveriges största utbildningsföretag. Hos oss lär du dig ett yrke från grunden med erfarna lärare och handledare, samtidigt som du knyter viktiga kontakter under din utbildning som kan hjälpa dig att hitta jobb. Efter din utbildning...


Läs mer om Astar och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Larm- och säkerhetstekniker

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Astar

Solna torg 3
171 73 Solna

Tel: 010-43 44 000

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in