Yrkesutbildning

Projektledare

Längd
80 timmar (läs i egen takt).
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
Icke studiemedelsberättigad
Pris
18 750 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
Börja utbildningen när du vill se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
80 timmar (läs i egen takt).
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
Icke studiemedelsberättigad
Pris
18 750 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
Börja utbildningen när du vill se detaljer
Utbildningsform
Distans
Från 18 750 SEK inkl. moms / person

Projektledare

Projektledare

Gå en projektledarutbildning på distans!

Efterfrågan på projektledare är stor oavsett vilken projektmetod som används - traditionella vattenfallsmetoder som mer Agila metoder som SCRUM och Lean. Den här utbildningen utvecklar förmågan att planera, leda och genomföra alla olika typer av projekt på ett effektivt sätt. 

Skicka en intresseanmälan och få första lektionen gratis

Utbilda dig med experter inom branschen

Utbildning har tagits fram i samarbete med kanske Sveriges mest erfarna experter inom projektledning -  författaren och föreläsaren Bo Tonnquist och utbildningsexperterna Carina Höyheim samt Kristina Vateman - med syfte att skapa Sveriges mest grundläggande och användbara projektledarutbildning. Kunskapen du erhåller i utbildningen är applicerbar oberoende av vilken standard, styrmodell, teori och metod som ditt företag eller organisation använder idag. 

Vi har även en version på engelska om du föredrar det. Läs mer om den här.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

Börja utbildningen när du vill

 • Distans
 • Distans

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till alla som funderar på en roll som projektledare eller som redan deltar i och leder projekt. Utbildningen lämpar sig även för de som vill komplettera sin kompetens inom projektledning. Den är även ett utmärkt val för den som vill förbereda sig inför en certifiering då den stödjer internationella standarder.Inga förkunskaper eller behörighet krävs. 

Kursinnehåll och upplägg

Efter genomförd utbildning kommer du få ökad kunskap om och även kunna praktisera: 

 • Projekt som arbetsform
 • Projektprocessen 
 • Roller i projektorganisationen
 • Initiera, analysera, planera och genomföra projekt 
 • Kartlägga och hantera intressenter
 • Kommunikation och möten
 • Hur effektiva team sätts samman och utvecklas
 • Gruppdynamik och ledarskap
 • Feedback och konflikthantering 
 • Riskanalys och ändringshantering
 • Budgetering och resursplanering
 • Agil projektledning

Upplägg

1 termin deltid/ 80 studietimmar. Du bestämmer själv din studietakt och hur du vill lägga upp dina studier som passar dig bäst. Studietiden kan variera från person till person men räkna med cirka 80 studietimmar för att slutföra de drygt 100 moment som utbildningen består av. Det finns inga hålltider eller deadlines så du kan enkelt kombinera dina studier med heltidsjobb eller föräldrarledighet. Utbildningen är även helt på distans och det finns inga starttider eller hålltider och kräver inga förkunskaper. Du kan även välja att delbetala kursavgiften om så önskas. All kurslitteratur ingår i avgiften.

Videoavsnitt varvas med teoristudier

Utbildningen sker online genom lärportalen Learnster där du finner alla 10 lektioner med 40 tillhörande videoavsnitt som sedan varvas med teoristudier, övningsuppgifter, instuderingsfrågor, och självskattningstester i form av Quiz. Videoavsnitten är tänkt som en röd tråd som leder dig genom alla tio lektionerna. Vill du göra lärandet lite roligare så kan du enkelt koppla på gamification. Videoavsnitten är tänkt som en röd tråd som leder dig genom alla tio lektionerna. Planera även in ordentligt med tid för att läsa kursboken, helst innan du tar del av videoavsnitten, övningar och instuderingsfrågorna i kursens övningsbok. 

Under utbildningen kommer du att få öva dig på olika projektsituationer som ger dig en god förståelse för rollen som projektledare och projekt som arbetsform. Du får också öva på att använda ett flertal projektmallar som du kan även använda i dina framtida projekt, som uppdragsbeskrivning, projektplan, riskanalys m.fl.

Samarbete med TrueCrt

I samarbete med TrueCrt så erhåller du även inte bara Sveriges utan hela världens modernaste och blockchain-säkrade diplom och certifikat. 100% säkra, verifierbara, moderna,  animerade och anpassade för delning i alla typer av social medier.

Examen & Intyg

Diplom efter genomförd utbildning. Diplomering ställer inga krav på inlämning av övningsuppgifter, instuderingsfrågor eller prov. Certifikat efter genomförd utbildning och godkänt arbetsprov

Investering

Kursavgiften för utbildningen är 18 750 kr inkl. moms (15 000 kr exkl moms).

Betalning sker med kort eller mot faktura och det finns även möjlighet att dela upp betalningen på upp till 12 månader räntefritt eller upp till 24 månader (ränta tillkommer). Detta görs via vår partner SVEA ekonomi. 

Ångerrätt 14 dagar gäller. Företag kan välja att betala med kort eller mot faktura.

Kursledare

Bo Tonnquist

Bo Tonnquist är en av Sveriges mest erfarna författare och föreläsare inom projektledning. Bo är författaren bakom kurslitteraturen och kursupplägg till denna utbildning i projektledning. Under utbildningen delar Bo med sig av sina mest värdefulla erfarenheter och framtidsspaningar inom projektledning

Carina Höyheim

Carina är kursledare i denna utbildning. Carina en Sveriges främsta och mest erfarna utbildare inom projektledning med över 25 års utbildningserfarenhet, både privatpersoner, företag och offentliga organisationer. Carina är PMP-certifiering (Project Management for Professionals) från PMI (Project Management Institute), PRINCE2-certifiering och är även certifierad i PRINCE2 Agile samt MSP (Managing Successful Programmes).

Kristina Vateman

Kristina är tillsammans med Carina kursledare. Kristina har 30 års praktisk erfarenhet av olika typer av projektroller. Hon har planerat och genomfört olika typer av projekt inom IT & Telekom branschen i multiinternationella företag som exempelvis Ericsson.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Projektledare

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 26 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
5/5
Jonny
19 apr 2024

Upplägget, att kunna läsa när det finns tid. Materialet med blandningen av teori, föreläsningar samt praktiska övningar.

5/5
Fredrik
19 apr 2024

Intressant och nyttig. Den har gett mig större kunskap och struktur till mitt dagliga arbete som hela tiden består av många småprojekt men även lite större då och då. Hela upplä...

Visa mer
5/5
Niklas
18 mar 2024

Givande kurs som på övergripande nivå kan få en att förstå hur det är att vara en duktig projektledare. Lätt att förstå, inte för långa lektioner och att man kan göra de i sin e...

Visa mer
Adding Value Consulting AB
Linnégatan 89C
104 51 Stockholm

Adding Value Consulting AB (AVC)

Adding Value Consulting (AVC) är en ledande ATO (Accredited Training Organization). Vi har introducerat ett stort antal 'Best Practice'-metoder i Skandinavien. Vi är experter inom utbildning och certifiering. Under åren har AVC förvärvat omfattande kunskap om olika ledningsmetoder, relevant praxis...

Läs mer om Adding Value Consulting AB och visa alla utbildningar.

Highlights