Visa distansutbildningar.se som: Mobil

Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Producent film och TV-drama

Yrgo
Sammanfattning
YH-utbildning
Distans
2 år
Heltid
CSN-berättigad
Startdatum: september 2023 - Distans
Producent film och TV-drama

Producent film och TV-drama

Den snabba digitaliseringen och allt fler streamingtjänster innebär att produktionen av film och TV-serier ökar rejält både i Sverige och internationellt. På Yrgo utbildar vi producenter som kan ta ett helhetsgrepp gällande filmproduktion och driva projekt med internationell standard – allt det som arbetsmarknaden efterfrågar.

Som producent inom film eller TV har du det övergripande ansvaret för hela produktionen, både ekonomiskt och kreativt. Det är ett varierande arbete där du arbetar med allt från finansiering, rekrytering, projektplanering, arbetsfördelning och marknadsföring.

Efter avslutad utbildning kan du arbeta som filmproducent, filmproduktionsledare, producent för film och TV-drama, produktionsledare eller TV- och filmproducent. Du utbildas i första hand till att bli egenföretagare.

Om utbildningen

På en övergripande nivå ger utbildningen dig den kompetens du behöver för att på uppdrag av produktionsbolag och TV-kanaler representera arbetsgivaren och anlitas som ansvarig producent för fullskaliga film och TV-projekt.

Du lär dig etablera eget produktionsbolag, generera uppdrag och arbetstillfällen genom att säkra rättigheter, arbeta med manusförfattare och söka finansiering för att utveckla projekt som på sikt kan samproduceras internationellt.

Du får också kompetens för att i det egna bolaget kunna sälja produktion-service-tjänster till utländska filmprojekt som vill lägga delar av sin inspelning i Sverige.

LIA (praktik)

En stor del av utbildningen består avLIA (lärande i arbete), vilket är yrkeshögskolans version av praktik. Under LIA:n får du träning i yrkesrollen och möjlighet att tillämpa dina teoretiska kunskaper i praktiken. Du får också möjlighet att knyta värdefulla kontakter i branschen.

Så ansöker du

Förkunskaper och behörighet

För att kunna bli antagen till utbildningen behöver du uppfylla vissa förkunskapskrav:

Grundläggande behörighet

Innebär att du har en gymnasieexamen eller motsvarande.Mer om vad grundläggande behörighet innebär.

Särskilda förkunskaper

Godkända betyg i följande kurser (eller dokumenterade kurser, kunskaper eller erfarenheter som motsvarar dessa):

  • Engelska 6
  • Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2

Arbetslivserfarenhet

Du behöver ha minst 3 års dokumenterad arbetslivserfarenhet på halvtid, där du har drivit egna eller teamprojekt relaterade till upplevelseindustrin eller media- och kultursektorn. Det kan också vara praktiskt arbete inom film- och TV-branschen, från tjänstesektorn, upplevelseindustrin eller annat kvalificerat service- eller försäljningsarbete.

Examen & Intyg

Studieupplägg och examen

Utbildningen genomförs på distans och omfattar 400 YH-poäng, vilket innebär 2 års studier på heltid. Det ingår ett fåtal fysiska träffar under utbildningen. Utbildningen leder till en kvalificerad yrkeshögskoleexamen.

Undervisningen varierar mycket och består bland annat av projektarbeten, föreläsningar och studiebesök. Vi arbetar tätt ihop med näringslivet och de flesta föreläsare och handledare är yrkesverksamma personer från branschen.

Yrgo

HITTA DIN FRAMTID HOS YRGO

En yrkeshögskoleutbildning ger dig precis den kompetens som arbetslivet efterfrågar. Välj bland vårt stora och breda utbud. Yrgo, högre yrkesutbildning Göteborg, är en del av utbildningsförvaltningen i Göteborgs Stad och har ett av Sveriges bredaste utbud av yrkeshögskoleutbildningar. Varje år...


Läs mer om Yrgo och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Yrgo


Tel: 031 - 367 31 00
Fax 031 - 367 31 20
www.yrgo.se


Kursinnehåll

Kurser

5 poäng motsvarar en veckas heltidsstudier.

  • Arbetsmiljö, säkerhet och hållbarhet, 50 p
  • Examensarbete, 40 p
  • Film- och TV-branschens struktur och omvärld, 50 p
  • Ledarskap, kommunikation och entreprenörskap, 60 p
  • LIA 1, 50 p
  • LIA 2, 50 p
  • Produktionsekonomi och finansiering, 50 p
  • Projektledning och projektutveckling, 50 p
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in