YH-utbildning

Fastighetsförvaltare

TUC Yrkeshögskola, i Linköping (+1 orter)
Längd
500 YH-p (ca 2,5 år)
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
September 2024 - ansökan öppnar i dec/jan se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-04-17
Utbildningsform
Distans med träffar
Längd
500 YH-p (ca 2,5 år)
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
September 2024 - ansökan öppnar i dec/jan se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-04-17
Utbildningsform
Distans med träffar
Få mer information om utbildningen 👍

Fastighetsförvaltare

Vill du ha ett omväxlande och flexibelt arbete med mycket kundkontakt? Då kan yrket som fastighetsförvaltare vara jobbet för dig. Som fastighetsförvaltare har du en viktig roll på fastighetsföretaget och du ansvarar för förvaltningen av en eller flera fastigheter. I din roll som arbetsledare är du insatt i teknik, ekonomi, kundkontakt och juridik. Utbildningen sker på distans med intressanta och givande träffar i Linköping.

Vad arbetar du med?

Som fastighetsförvaltare arbetar du med allt från ekonomi, miljö, teknik, installation och IT till affärsmannaskap, kommunikation och ledarskap. Allt med fokus på fastighetsbranschen.

Du har det rätta kunnandet om avancerade byggnadstekniker och konstruktioner, samtidigt som du förstår ritningar och säkerhetsföreskrifter. Sund inomhusmiljö och trygg utemiljö är också en viktig del. Du har kunskap om installationer för el, värme, ventilation och sanitet, och även styr- och reglersystem. I din roll arbetar du med fastighets- och företagsekonomi och du kan bla upprätta kalkyler och beslutsunderlag för finansiering och investering.

För ett framgångsrikt fastighetsföretagande behöver du ha koll på det mångkulturella samhället med fokus på kulturer och religioner, jämställdhet och diskriminering. Som fastighetsförvaltare kommer du i kontakt med många olika grupper människor och därför utbildas du i kundkontakt, förhandling, pedagogik och mångfald. I din roll ingår även ledarskap och du kan ansvara för fastighetsskötare, fastighetsvärdar och fastighetstekniker.

Efter examen

Stora förändringar, såsom nya lagar och kunskapskrav, väntar fastighetsbranschen och det byggs mer än det gjorts på många år. Nya kompetenskrav och stora pensionsavgångar gör att det råder stor brist på personal med rätt kompetens. Efter examen är du därför eftertraktad på arbetsmarknaden och du kan arbeta som fastighetsförvaltare, teknisk förvaltare, fastighetschef eller områdesansvarig förvaltare. Branschen innefattar både bostäder, kontor och kommersiella fastigheter.

Att studera på distans

Att studera på distans innebär stor frihet, men också stort eget ansvar. Du ansvarar för din studietid och det gäller att ha självdisciplin. Du kan själv välja när du ska studera, men du måste alltid vara uppdaterad på aktuella datum för distanslektioner, tentor, uppgifter osv. Utbildningen är till största delen webbaserad men innehåller även träffar i Linköping. Träffarna kan tex innehålla praktiska övningar, tentamen, föreläsningar, redovisningar och grupparbeten.

För mer information om Fastighetsförvaltare , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

September 2024 - ansökan öppnar i dec/jan

 • Distans med träffar
 • Linköping
 • Sista ansökan: 2024-04-17

Utbildningens innehåll

 • Affärsmannaskap, 20 YH-p
 • Arbetsförlagt projekt, 10 YH-p
 • Energioptimering, 30 YH-p
 • Examensarbete, 20 YH-p
 • Fastigheter & byggnader, 35 YH-p
 • Fastighetsbranschen i samhället, 25 YH-p
 • Fastighetsekonomi, 30 YH-p
 • Företagsekonomi, 20 YH-p
 • Installation & installationssamordning, 35 YH-p
 • IT-stöd & digitalisering inom fastighetsbranschen, 25 YH-p
 • Juridik för fastighetsbranschen, 30 YH-p
 • Kommunikation & ledarskap, 25 YH-p
 • LIA 1, 60 YH-p
 • LIA 2, 60 YH-p
 • Miljö & säkerhet, 25 YH-p
 • Projektledning & projektmetodik, 20 YH-p
 • Styr- & reglerteknik, 30 YH-p

LIA/Praktik

Mer än en tredjedel av studierna är förlagda till en arbetsplats på så kallat Lärande i arbete. På din LIA-arbetsplats får du under handledning vidareutveckla dina kunskaper i verklig miljö och du utbildas i skarpt läge. Du får erfarenhet och kunskap och du skapar tidigt kontakt med arbetslivet, kontakter som är viktiga inför framtiden.

Ansökan och behörighet

 • Grundläggande behörighet för yrkeshögskolan
 • Särskilda förkunskaper: lägsta betyget E/3/G i följande kurser eller motsvarande kunskaper.
  • Matematik 2
  • Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2

 • Urval

Urvalet görs på poäng på särskilt prov.

Alla behöriga sökande får genomföra ett särskilt prov i form av en webbprov. Provet ska mäta den sökandes analytiska och problemlösande förmåga. Max 20 poäng.

Examen, diplom m.m.

Efter avslutad utbildning erhålls en yrkeshögskoleexamen.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och CSN-berättigad.

Öppet hus

Välkommen på Öppet hus

I mars 2024 öppnar vi dörrarna till våra skolor i Jönköping, Tranås och Linköping. Här får du möjligheten att se våra fina och ljusa lokaler, allt från salar och grupprum till uppehållsrum och kök. Representanter från arbetslivet kommer att finnas på plats, en perfekt möjlighet att prata om yrkesrollen du är intresserad av. Personal från TUC visar runt och svarar på dina frågor. Här finns också möjligheten att få hjälp med din ansökan.

Mer information om eventet hittar du på vår hemsida, tucsweden.se.

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2024-03-05    Tid:   14:00 - 18:00   Jönköping
Datum:   2024-03-06    Tid:   14:00 - 18:00   Tranås
Datum:   2024-03-07    Tid:   14:00 - 18:00   Linköping

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Fastighetsförvaltare

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Samarbete med arbetslivet

Vi har ett mycket starkt samarbete med fastighetsbranschen sedan flera år tillbaka, då vi har drivit utbildningar inom fastighetsområdet. Vi är väl insatta i de kompetenskrav och önskemål som finns. TUC är också representerade i FUR Öst, Fastighetsbranschens utbildningsnämnds branschråd.

“Vi ser ett generationsskifte i hela branschen och samtidigt ett ökat bostadsbygge. Detta medför att efterfrågan på fastighetsförvaltare ökar. Dessutom är fastigheterna mer komplexa idag än tidigare och ny kompetens behövs.”Linus Quist, Wigénsgruppen

TUC Yrkeshögskola
Hamnparken 2
573 35 Tranås

TUC Yrkeshögskola

Hemligheten bakom TUC:s och våra studerandes framgångar, består av att vi tillsammans levererar det som arbetsmarknaden vill ha; ambitiösa människor med högaktuell kunskap som flyger in i yrkesrollen med kortast möjliga startsträcka. Våra utbildningar är framtagna i nära samarbete med...

Läs mer om TUC Yrkeshögskola och visa alla utbildningar.

Highlights