Yrkesutbildning

Diplomerad Strength Coach

Tränarakademin, i Stockholm (+1 orter)
Längd
2 dagar digitalt + 2 dagar fysiskt
Utbildningstakt
Deltid, distans
Studiestöd
Ej studiemedelsberättigad
Pris
6 995 SEK inkl. moms
Längd
2 dagar digitalt + 2 dagar fysiskt
Utbildningstakt
Deltid, distans
Studiestöd
Ej studiemedelsberättigad
Pris
6 995 SEK inkl. moms
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Coacha individer mot ökad maxstyrka och effekt

Under utbildningen Dipl. Strength Coach kommer Sveriges för närvarande mest meriterade tränare och atlet inom kraftsport, Stefan Ågren, lära dig hur du utvecklar maxstyrka och spänst/effekt hos dina klienter på ett individanpassat och resultatgivande sätt.

Utbildningen består av två delar:

 • Den första delen är en digital kurs där du får lära dig strategier och principer för att utveckla maximal styrka och spänst.
 • Den andra delen är en praktisk del som äger rum på Riksidrottsförbundets centrum för utveckling, Bosön i Stockholm. Här får du möjlighet att finslipa olika tekniker och lära dig en rad olika styrkeövningar tillsammans med andra engagerade tränare.

Schemat inkluderar två heldagar av praktisk utbildning på Bosön och två schemalagda online-träffar, samt ett gediget förinspelat material med föreläsningar och övningar. Utbildningen är en unik möjlighet för dig som vill fördjupa dina kunskaper och färdigheter inom styrketräning, med fokus på att utveckla maxstyrka och spänst hos dina klienter.

Efter fullföljd utbildning erhålles ett DIPLOM som intygar din nya kunskaper.

Praktisk undervisning på Bosön i Stockholm

All praktisk undervisning sker på Sveriges modernas idrottsanläggning - Riksidrottsförbundets centrum för utveckling på Bosön. Att studera på Bosön är en unik möjlighet för alla som vill utveckla sina kunskaper inom träning och hälsa. Förutom en unik utbildningsmiljö som ger dig tillgång till topp moderna utrustning ger det dig också fantastiska möjligheter till lärande och nätverkande med andra tränare..

För mer information om Diplomerad Strength Coach, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Målgrupp

Utbildningen riktar sig till dig som vill kunna coacha både motionärer och atleter mot ökad maxstyrka och bättre spänst.

För att gå utbildningen behöver du ha erfarenhet av att ha tränat andra eller ha annan utbildningserfarenhet.

Är du osäker på om du har tillräckliga förkunskaper eller en annan bakgrund än ovan är du välkommen att kontakta oss på Tränarakademin

Kursinnehåll

 • Förberedande studier med videolektioner på vår onlineportal
  Du startar din utbildning med videolektioner på vår onlineportal som du genomför när det passar dig. Under denna digitala del får du lära dig grunder och principer för hur du bygger program och designar pass för styrke- och spänstutveckling. Du kommer också få lära dig många viktiga tekniska träningsaspekter från Stefan. Efter utbildningen fungerar onlineportalen som din kunskapsbank där du kan repetera kunskaperna från utbildningen. 
 • Onlineföreläsning del 1 | Bygga pass för maximal styrka och spänst

  Under denna digitala och interaktiva onlineföreläsning kommer du tillsammans med Stefan få lära dig hur du designar träningspass för att utveckla styrka och spänst på ett effektivt sätt. Föreläsningen sker på kvällstid 17-20 och reprisen finns tillgänglig på vår onlineportal.

 • Onlineförläsning del 2 | Programdesign för maximal styrka och spänst

  Under denna digitala och interaktiva onlineföreläsning kommer du tillsammans med Stefan få lära dig hur du sätter samman dina pass från tidigare modul till längre träningsprogram. Föreläsningen sker på kvällstid 17-20 och reprisen finns tillgänglig på vår onlineportal.

 • Praktisk undervisning dag 1 | Teknik i övningar och utveckling av maxstyrka

  Under denna heldags praktik på Bosön kommer du tillsammans med Stefan få lära dig övningar och teknik för att utveckla maxstyrka i olika rörelser.

 • Praktisk undervisning dag 2 | Teknik i övningar och utveckling av spänst

  Under denna heldags praktik på Bosön kommer du tillsammans med Stefan få lära dig övningar och teknik för att utveckla spänst/effekt olika typer av rörelser.

Varför välja Tränarakademin

👉 Lär dig hur du kan arbeta med teknik och design av övningar som utvecklar styrka och spänst

👉 Lär dig att vägleda klienter inom träning av maxstyrka och spänst

👉 Lär dig vilka principer och taktiker som är viktigast för att skapa progression

👉 Lär att skapa långsiktiga program mot utveckling

👉 Få tillgång till alla videolektioner, övningar och inspelade föreläsningar i minst 3 år

👉 Nätverkande med andra tränare under utbildningen och i vår privata FB-grupp

Utöver alla värden ovan kommer du få en oförglömlig helg tillsammans med våra lärare och andra tränare ute på Bosön 🇸🇪 👊

Din lärare / mentor

Stefan Ågren

Stefan är en av Sveriges mest erfarna tränare i utveckling av styrka och power. Han har en bakgrund inom kraftsport med flera nationella och nordiska mästerskapstitlar. Idag arbetar Stefan dels som fysioterapeut och dels som tränare åt den absoluta eliten inom tyngdlyftning och styrkelyft.

Nyfiken på PT-yrket?

Tränarakademin Webinar

Nyfiken på PT-yrket? Då är du välkommen att delta på vår digitala informations- och kunskapsträff kring tränar och pt-yrket.

Under träffarna som sker löpande kommer du få ta del av våra erfarenheter från PT och tränaryrket samt få titta på hur några tidigare studenter förverkligat deras tränardrömmar.
Vi kommer också visa dig hur du kan komma igång och arbeta som tränare samt hur du kan bli tränaren som sticker ut från mängden. Givetvis finns vi också tillgängliga för att svara på dina frågor om yrket och utbildningen.

Boka din plats gratis idag via vår hemsida. 

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Diplomerad Strength Coach

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Tränarakademin
Hälsingegatan 49
113 31 Stockholm

UTVECKLA DIN FULLA POTENTIAL SOM TRÄNARE

Tränarakademin är en skola där passionerade människor ges vetenskaplig kunskap och praktiskt kunnande för att utveckla sin egen potential som tränare. Vi har samlat Sveriges ledande experter inom träning, idrott och hälsa med lång erfarenhet från fältet. Forskare och praktiker...

Läs mer om Tränarakademin och visa alla utbildningar.

Highlights