Yrkesvux/Program (Komvux)

Undersköterska med integrerad SFI

Medlearn, i Järfälla (+1 orter)
Längd
72 veckor
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Nästa startdatum
Höst 2023 se detaljer
Utbildningsform
Distans med träffar
Längd
72 veckor
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Nästa startdatum
Höst 2023 se detaljer
Utbildningsform
Distans med träffar
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

undersköterska med integrerad svenska.

Vill du bli undersköterska men saknar kunskaper i svenska språket? Då kan du söka till undersköterska med integrerad svenska, vård-sfi. Du läser svenska efter dina förkunskaper samtidigt som du går en utbildning som leder till jobb!

Vill du arbeta med att hjälpa människor?

Drömmer du om att jobba med människor inom vård och omsorg? Då kommer du trivas i arbetet som undersköterska. Du möter både kvinnor och män i olika åldrar, äldre som yngre. Arbetsuppgifterna är varierande och kan exempelvis innebära att lägga om sår, personlig hygien, ge mat och medicin. Att arbeta som undersköterska är meningsfullt, roligt och omväxlande. Ingen människa är den andra lik.

Var kan du arbeta efter utbildningen?

Som utbildad undersköterska kan du jobba på sjukhus, vårdcentral, som boendestödjare, med funktionsnedsatta, inom hemtjänsten eller på äldreboende.

Du behövs – Sverige söker fler utbildade undersköterskor

Som utbildad undersköterska har du goda möjligheter att snabbt få jobb! Behovet av undersköterskor är nämligen stort. Kommuner, landsting och privata arbetsgivare över hela landet frågar efter utbildade undersköterskor.

Efter utbildningen kan du alltså börja jobba direkt. Du har också möjlighet att vidareutbilda dig till exempelvis sjuksköterska.

Så utbildar du dig till undersköterska med integrerad svenska

Utbildningen är på heltid under ca två år. Medlearn erbjuder möjlighet att validera kunskaper du redan har.

Validering

Validering innebär att skolan gör en kartläggning av dina tidigare erfarenheter och kunskaper för att på så vis eventuellt korta ned din utbildningstid. Denna kartläggning görs på skolan i samband med att du börjar studera.

Individuell studieplan

Tillsammans lägger ni upp en individuell studieplan där du kan se vilka kurser du ska läsa för att nå målet att bli undersköterska.

Svenska för invandrare (SFI och SAS)

Under din utbildning studerar du svenska anpassat efter den nivå du behöver. Från SFI (svenska för invandrare C-D-nivå), till SAS (svenska som andraspråk) på gymnasienivå. Du får även extra träning i yrkessvenska – svenska ord som används inom vården.

Klassrumsundervisning och praktik

Du studerar på plats i skolan och undervisningen sker genom föreläsningar, seminarier, grupparbeten och praktik. Du får en individuell studieplan och du får tillgång till It´s learning – en plattform på internet där du hämtar ditt studiematerial.

Praktik - APL

Under din studietid ingår två till tre praktikperioder. Praktikdelen kallas APL, arbetsplatsförlagt lärande. Under din APL följer du en handledare på en riktig vårdarbetsplats. Det är under APL som du får träna på yrket i verkligheten, knyta kontakter med möjliga arbetsgivare och få chans till anställning efter dina studier.

För mer information om Undersköterska med integrerad SFI, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2023

  • Distans med träffar
  • Järfälla

Varför välja Medlearn?

CSN-berättigad

Praktik/LIA

Eftertraktad utbildning

Så ansöker du

För att vara behörig ska du ha SFI nivå C,D.

Ansökan

Ansökan gör du via din kommun.

Kostnader

Komvux är kostnadsfritt. Du kan söka studiestöd hos CSN.

Medlearn

Medlearn

Medlearn – utbildning inom hälsa, vård och omsorg 

Medlearn utbildar varje år tusentals personer på olika nivåer till yrken inom hälsa, vård och omsorg och finns idag på flera platser i Sverige. 

Välj hur du vill studera

Beroende på var du läser erbjuder Medlearn olika studieupplägg så att arbete och studier kan kombineras. Du kan även välja att läsa enstaka kurser. Medlearn erbjuder även kartläggning och validering av kunskaper samt kompetensutveckling. 

Lärarledda genomgångar

Du kan välja klassrumsstudier som innebär lärarledda genomgångar och handledning i Medlearns kurslokaler. Där träffar du också studiekamraterna flera gånger i veckan.

Distansstudier

Distansstudier passar dig som själv vill välja tid och plats för dina studier. Du får personlig introduktion och hjälp med studierna. På den digitala lärplattformen hittar du studiematerial och insändningsuppgifter. Du har kontakt med din lärare via lärplattformen. 

Flexstudier

Flexibla studier innebär personlig introduktion och studiehjälp. På internet hittar du studiehandledningar och insändningsuppgifter. Medlearn har också regelbundna studieträffar.

Praktik

I vissa kurser ingår praktik på arbetsplats inom aktuellt yrkesområde.

I kombination med svenska

På några orter kan du studera svenska parallellt med dina studier. Det kan vara svenska som andraspråk eller yrkessvenska.

Studieverkstad

På flera orter finns studieverkstad med lärare som handleder dig i studierna. Här kan du få hjälp med just dina studiefrågor. Studieverkstaden är öppen för alla, oavsett studieform.

Kontakt och Öppet hus

Du är alltid varmt välkommen att kontakta dem för att få info om studier och ansökan. Passa även på att besöka Medlearn på Öppna Hus eller mässor. Datum, tider och platser hittar du på Medlearns hemsida.

Ansökan

Ansökningsförfarandet är olika beroende på vilken utbildning på Medlearn du vill söka till. Du ansöker till komvuxutbildningarna via vuxenutbildningen i din kommun. Vissa kommuner erbjuder endast en del av kursutbudet, inriktningar och studieformer. Kontakta vuxenutbildningen i din kommun för mer information. Upplägget kan variera något mellan olika kommuner. För att söka till yrkeshögskoleutbildningarna, sker ansökan via YH-antagningen. Vill du söka till arbetsmarknadsutbildningarna vänder du dig till Arbetsförmedlingen. Läs mer om hur du söker de olika utbildningarna via Medlearns hemsida. 

Visa alla utbildningar med Medlearn

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Undersköterska med integrerad SFI

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Medlearn
Lövholmsvägen 18
117 43 Stockholm

Medlearn – utbildning inom hälsa, vård och omsorg 

Medlearn utbildar varje år tusentals personer på olika nivåer till yrken inom hälsa, vård och omsorg och finns idag på flera platser i Sverige.  Beroende på var du läser erbjuder Medlearn olika studieupplägg så att arbete och studier kan kombineras....

Läs mer om Medlearn och visa alla utbildningar.

Highlights