Visa distansutbildningar.se som: Mobil

Vad är viktigt när du väljer vilken stad du ska plugga i? Gör vår undersökning (max 2 min) och var med och utse Sveriges bästa studiestad! 🎓

Digital turism - distans

Malmö Yrkeshögskola
Sammanfattning
Korta Yh-utbildningar
Distans
1 termin
Heltid, distans
CSN-berättigad
Kort YH-utbildning Digital Turism - distans

Digital turism - distans

LÄR DIG DIGITAL TURISM

Utbildningen ger kunskaper i ny teknik för att maximera möjligheterna kring ett förändrat beteende vad gäller den inhemska besöksnäringen.

Den inhemska besöksnäringen förändras snabbt, allt fler kommer av olika skäl ”hemestra”, semestra här hemma, inte bara under sommaren, inte bara kommande höst- och vinterlov utan även små och stora konferenser och andra event som kommer arrangeras allt oftare inom landet.

Då gäller det för aktörer, företag och organisationer inom besöksnäringen att vara rustade med de senaste tekniska kunskaperna för att kunna erbjuda attraktiva möjligheter på rätt sätt och i rätt form. När det för några år sedan räckte med att dela ut papperskartor från en kiosk på torget kräver dagens allt mer digitalt medvetna besökare en helt annan servicegrad.

Från det ovillkorliga kravet på att förekomma korrekt på Googles första resultatsida (annars existerar man inte) kanske redan ett halvår innan resan eller eventet, till att samtliga tjänster som erbjuds ska finnas åtkomliga för digitala bokningar, kommunikation, trådlösa nät, fysiska rapporter (allergi, vattentemperatur, trängsel), perfekt score på alla olika rekommendationstjänster, mikropositionering för möjlighet ta del av information och kunskap, egen navigering bland turistmål och mycket annat som besökare kommer ta för givet, måste erbjudas.

Som studerande bör du ha arbetat inom besöksnäring, hotell, restaurang, tjänster och/eller event. Behovet omfattar även kommunikation för att vårda tidigare och befintliga kunder samt reparation av tidigare kundförhållande som avbrutits på grund av oförutsedda händelser.

Det handlar inte bara om digitala tjänster på besöksplatsen, det handlar om place management och många av värdens ledande företag som IKEA och H&M slåss för att reservera, äga, sina platser. I utbildningen kommer de studerande få lära sig hur de kan göra samma sak med mindre hotell, restauranger, fornlämningar, naturstigar, stränder och andra turistmål.

För mer information om Digital turism - distans, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

FAKTA OM UTBILDNINGENUtbildningsplan:

 • Digital desinationsutveckling, 30p
 • Utveckling place management, 40p
 • Kulturmiljö och kulturarv, 10 p

Behörighetskrav:

 • För tillträde till utbildningen krävs endast grundläggande behörighet.

Utbildningens urvalsgrunder:

 • Särskilt prov
 • Yrkeserfarenhet

Examen & Intyg

Intyg

Malmö Yrkeshögskola

Malmö Yrkeshögskola

Malmö Yrkeshögskola

Malmö Yrkeshögskola har startats av personer med lång erfarenhet av utbildning inom nya medier och informationsteknik. Malmö Yrkeshögskola känner att de traditionella högskolorna inte riktigt hänger med i den snabba tekniska utvecklingen och framförallt inte i alla nya affärsmöjligheter som följer...


Läs mer om Malmö Yrkeshögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Digital turism - distans

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Malmö Yrkeshögskola

Anckargripsgatan 3
211 19 Malmö

Tel: 0200 - 210 999
Mobil 0739-73 00 03
Fax 040-624 02 99
my.se


Kursinnehåll

INNEHÅLL

Digital destinationsutveckling: De senaste tekniska kunskaperna för att kunna erbjuda attraktiva möjligheter på rätt sätt och i rätt form. Analys av förändrade villkor samt omvärldsfaktorer. Kommunicera och informera på ett tydligt och positivt sätt. Retorik.

Utveckling place management: Att reservera, digitalt äga, sina platser. Hur detta kan göras även för mindre hotell, restauranger, kring fornlämningar, naturstigar, stränder och andra turistmål.

Kulturmiljö och kulturarv: Kunna presentera turistmål, fornlämningar och andra sevärdheter samt ge förståelse för kulturella skillnader, när det gäller både mänskligt beteende och muntliga uttryck.

UTBILDNINGENS MÅLKunskaper: 

 • Den nya besöksnäringsprocessen
 • Utvecking av mobila lösningar för iPhone och Android
 • Visualisering

Färdigheter:

 • Bygga egna digitala och mobila tjänstesystem
 • Reservera platser för verksamheter och tjänster (place management)

Kompetenser:

 • Upptäcka och beskriva platser på ett digitalt säljande sätt
 • Korrekt prissätta olika typer av produkter och tjänster
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in

Du kanske också är intresserad av: