Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)

Lärande, kommunikation och informationsteknologi, Magisterprogram

Längd
60 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-04-15
Utbildningsform
Distans
Antagningshistorik
Längd
60 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-04-15
Utbildningsform
Distans
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Distans
  • Distans
  • Sista ansökan: 2024-04-15

Om utbildningen

Arbetar du med utbildning och IT inom näringslivet? Är du en lärare med intresse och ansvar för IT-frågor? Arbetar du med design och utveckling av IT-stöd för lärande och kompetensförsörjning? Använder du nya media och IT för att kommunicera och informera? Då är detta programmet för dig.

Magisterprogrammet Lärande, kommunikation och IT (LK&IT) vänder sig till dig som behöver utveckla din kompetens i att analysera och förstå, utveckla och använda IT för lärande och kommunikation.

Lärare förväntas till exempel kunna använda IT i sin undervisning; personalutvecklare använder IT för att dokumentera, värdera och utveckla personalens kompetens; biblioteken måste förhålla sig till alltmer digitaliserade informations- och kommunikationssammanhang. Vi ser också en framväxande industri där allt fler personer arbetar med att designa och utveckla IT-stöd för lärande och kompetensutveckling.

Ny teknik ställer stora krav på den lärande människan, men informationsteknologin öppnar samtidigt nya möjligheter för individers lärande och kunskapsutveckling, såväl i yrkeslivet som inom utbildning och på fritiden.

Samspelet mellan teknologi, individ, grupp och verksamhet är centralt på programmet. Vi studerar hur lärande påverkas av valet av teknik, arbetsformer, av innehållet i det som ska läras in och hur man kan skapa goda förutsättningar för människors utveckling. Vi arbetar också med modeller för design av ny teknologi och verktyg för lärande utifrån olika teorier.

Programmet är en ettårig teoretisk utbildning på distans motsvarande halvtid, som är uppbyggd av egna studier av kurslitteratur, seminarier och grupparbeten och som också varvas med vissa praktiska inslag. I programmet ingår åtta fysiska campusträffar som dock inte är obligatoriska.

Efter utbildningen kan du till exempel arbeta design- och utvecklingsinriktat med IT för lärande och kommunikation inom utbildningsmiljöer och i övriga arbetslivet.

Så ansöker du

Kandidatexamen om 180 hp, inklusive ett examensarbete om minst 15 hp, eller motsvarande.

Examen & Intyg

Magisterexamen
Göteborgs universitet
Vasagatan 33
41137 Göteborg

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...

Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar.

Highlights