Social media management för att synliggöra hållbar besöksnäring

YrkesAkademin Yrkeshögskola
Sammanfattning
Korta YH-utbildningar
Distans
40 YH-poäng
Deltid, distans
CSN-berättigad

Om utbildningen

Detta är en kort YH-kurs på endast 16 veckor

Varför gå en kurs i Social media management för att synliggöra hållbar besöksnäring?

Sociala medier är navet i Sveriges och världens digitala kommunikation. Genom omvärldsbevakning, god lokal kännedom och samarbeten med lokala aktörer kan vi nå fler med spännande innehåll om Sveriges besöksnäring.

Hur företag arbetar med hållbarhet är viktigt för kunder och deras köpbeslut, inte bara gällande produkter utan även hur ett företag arbetar med CSR (Corporate Social Responsibility). Konsumtionsbeteende är i ständig förändring och konsumenter är idag mer benägna att välja produkter med uttalat hållbarhetsfokus. För turismen och besöksnäringen gäller det att hitta hållbara lösningar för att bli konkurrenskraftiga. 

Få kunskap som gör skillnad

Denna kurs ger dig kunskap om de olika digitala kanalerna; hur du använder dig av dessa i er egen verksamhet, samt hur du kommunicerar på ett hållbart och ansvarsfullt sätt till dina målgrupper. Kursen kommer dessutom att lära dig arbeta strategiskt med innehåll, att taktiskt utnyttja kanalerna och att effektivt planera marknadskommunikation i sociala medier utan att frångå de globala målen. 

Kursens upplägg

Undervisningen bedrivs på halvfart så att du har möjlighet att kombinera studierna med arbete. Kursen består av webinar, vilket gör att vi på de gemensamma utbildningstillfällena fokuserar på praktiska övningar, diskussioner och erfarenhetsutbyte. Undervisningstid är cirka 2-3 webinar/vecka via våra digitala plattformar, samt möjlighet till 2 timmars handledning per vecka. Utbildningen bedrivs delvis på engelska.

För mer information om Social media management för att synliggöra hållbar besöksnäring, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja YrkesAkademin Yrkeshögskola?

Samarbete med branscher

Praktik/LIA

Distansutbildning med tillfällen på plats

Så ansöker du

Särskilda förkunskaper:

Lägst betyget E/3/G i följande kurser eller motsvarande kunskaper

  • Engelska 6
  • Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2
  • 6 mån yrkeserfarenhet (halvtid).

Typ av erfarenhetsområde: Arbetat inom besöksnäringen minst 6 månader. Detta kan också motsvaras av LIA i dessa branscher om LIA är minst 6 månader sammanlagt.

Saknar du behörighet? Bli behörig med reell kompetens!

Läs mer om reell kompetens på ya.se/yrkeshogskola/social-media-management-for-att-synliggora-hallbar-besoksnaring/

Kostnader

Kursen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från CSN. De studerande står själva för t.ex. kurslitteratur och eventuella resor.

YrkesAkademin Yrkeshögskola

Ta nästa kliv i karriären med en YH-utbildning från YrkesAkademins Yrkeshögskola!

Vill du studera och komma in i arbetslivet snabbt? Då är en YH-utbildning perfekt för dig! Hos oss hittar du ett brett utbud av YH-utbildningar, inom allt från Bygg, Hotell och IT till Vård och Omsorg. Våra utbildningar och kurser...


Läs mer om YrkesAkademin Yrkeshögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Social media management för att synliggöra hållbar besöksnäring

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

YrkesAkademin Yrkeshögskola

Holmgatan 22
791 71 Falun

Tel: 023-584 00
ya.se


Recensioner

Snittbetyg: 1

Baseras på 1 recensioner.

MH

Det här är den sämsta utbildningen jag läst och begriper inte hur de kan få bedriva denna. Gör er själva en tjänst och välj likvärdig utbildning på annan skola. Jag har slösat bort ett halvår på utbildningen utan att få någon ny kunskap. Dåligt med återkoppling och säkert 10st som hoppade av redan första kursen. Med facit på hand så önskar jag ...

YrkesAkademin Yrkeshögskola Kommentar:
Hej, och tack för att du delar din upplevelse. Vad tråkigt att du känner så om kursen. Vi tar till oss kritiken och för fram den till ansvarig utbildningsledare. Men då det är svårt för att sätta oss in i enskilda fall och inte riktigt vet vad som hänt vore det kanon om du mejlar oss på turismutbildningar@ya.se så att vi kan gå igenom dina synp...
Visa mer
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in