Visa distansutbildningar.se som: Mobil

Certifierad Ekonomiassistent

Xpectum
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
3-4 veckors heltidsstudier men du väljer själv i vilket tempo du vill läsa
Heltid/deltid
17 375 SEK inkl. moms
Startdatum: Börja utbildningen när du vill. Flexibel studietakt - Distans

Videoreportage

Certifierad Ekonomiassistent

Ekonomiassistent distans

Certifierad Ekonomiassistent - distansutbildning 

En interaktiv distansutbildning för dig som vill blir ekonomiassistent eller redovisningsassistent. Du lär dig bokföring från grunden och får den kompetens som krävs för att jobba som Ekonomiassistent. Efter utbildningen har du möjlighet att certifiera dig via FAR. Du lär dig att förstå och hantera löpande bokföring samt att upprätta enklare bokslut. Leverantörs- och kundreskontra, moms och periodiseringar är exempel på områden som behandlas. Löpande görs kopplingar till regelverken K2 och K3. Dessutom kommer du att kunna analysera ett företags årsredovisning. Då får du även lära dig att göra beräkningar av nyckeltal och tolka denna information.

Den här redovisningskursen ger dig det du behöver för att arbeta som redovisningsassistent eller ekonomiassistent. En avslutande certifiering som sker via FAR (branschorganisationen för lönekonsulter, redovisningskonsulter, revisorer och skatterådgivare) ger kunskaperna tyngd i arbetslivet och skapar bättre möjligheter för den personliga karriären.

Kvalitetsutbildning

xpectum AB är ett utbildningsföretag som sedan 1996 har producerat distansutbildningar för företag och privatpersoner. Vi har över 20 år lång erfarenhet av distansutbildningar och har under den tiden utvecklat genomarbetade och väl fungerande pedagogisk modeller. Under hela utbildningen har du stöttning av våra meriterade handledare som svarar på dina frågor. En av xpectums styrkor är det kunskapskapital som finns knutet till företaget. Dels genom de mentorer som skriver och arbetar fram utbildningarna dels via de medietekniker som designer dem samt samarbetet med FAR. FAR är en viktig samarbetspartner som i 20 år agerat som kvalitetssäkrare. Medlemskapet i Almega utbildningsföretagen är en annan garant för att xpectum är ett seriöst utbildningsföretag.

Metod

Kursen genomförs helt digitalt på distans med handledarstöd. Du studerar var du vill i din egen takt. I det digitala kursmaterialet varvas teori med praktiska övningar och kommentarer från redovisnings- och ekonomiexperter.

Teorin presenteras med ljud, bild, video och animeringar. Allt för att stimulera så många sinnen som möjligt för att göra lärandet effektivt. Här finns också kunskapstester, ordlista, index och en rad andra funktioner. En handledare finns med som stöd under hela kursen.

Motsvarar ca 3-4 veckors heltidsstudier, kan med fördel bedrivas som deltidsstudier. Kursen startar 2-4 dagar efter att beställningen är gjord. Observera att du har max 12 månader, fr o m leveransdatum, på dig att genomföra kursen. Du bestämmer själv i vilken takt du vill studera.

Innehåll 

Bokföring - från grunder till enkelt bokslut

 • Ekonomiska grundbegrepp.
 • Vanliga affärshändelser.
 • Mervärdesskatt.
 • Faktura, reskontra.
 • Bokföring i praktiken.
 • Leverentörsreskontra.
 • Kundreskontra.
 • Avstämningar.
 • Bokföring av inköp och försäljning.
 • Personals lön, soc avg och skatt.
 • Avskrivningar.
 • Periodiseringar.
 • Enkelt bokslut.

Räkenskapsanalys

 • Redovisningslagstiftning.
 • Årsbokslutets innehåll.
 • Årsredovisningens innehåll.
 • Nyckeltalsberäkningar.
 • Nyckeltalsanalys.
 • Datorsimuleringar.
För mer information om Certifierad Ekonomiassistent, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Vi rekommenderar genomgången gymnasieutbildning eller motsvarande utbildningsnivå alternativt motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt. Du beställer kursen på Xpectums hemsida. Där finns även information om systemkrav som krävs för din dator/surfplatta för att utbildningen ska fungera. 

Examen & Intyg

Kursintyg

För att erhålla kursintyg krävs att man är godkänd på de webbtentamen och de inlämningsuppgifter som ingår i utbildningen.

Certifiering
Efter godkänd utbildning finns det möjlighet att göra en certifiering. En certifieringen som FAR står bakom. Som grund för detta gäller att du klarat av alla delmomenten och erhållit ett kursintyg.

För att erhålla certifieringen för utbildningen krävs dessutom en skriven tentamen som sker digitalt på distans. Priset per examinationstillfälle är 1800:- exkl. moms.

Kostnader

13 900 kr (exkl. moms). Allt studiematerial ingår.
Examinationsavgift på 1800 kr (exkl. moms) tillkommer.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Certifierad Ekonomiassistent

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Xpectum

Xpectum 

Xpectum har över 20 års erfarenhet av att producera effektiva digitala distansutbildningar. Du får en utbildning som håller hög kvalitet. Vi har sedan tjugo år ett samarbete med FAR. De står som kvalitetsgarant för våra certifieringar och de är även återförsäljare...


Läs mer om Xpectum och visa alla utbildningar.

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 28 recensioner.

Jessica
Bra kurs, svårt med övningstentamen, oklara frågor.
Kursdeltagare
Sakarias Grillhammar
Grundligt och tydligt utbildningsmaterial, bra återkoppling.
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in