Visa distansutbildningar.se som: Mobil

Allmän kurs - Distans

Väddö Folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Distans
1-3 år beroende på tidigare erfarenhet.
Heltid
CSN-berättigad
Startdatum: 2020-08-17 - Distans

Allmän kurs - Distans

Allmän kurs Distans Väddö folkhögskola

Vi möter dig där du är!

Allmän kurs Distans är en flexibel och modern utbildning. Kursen vänder sig till dig som vill läsa in gymnasiekurser och bli behörig på ett flexibelt sätt. Utbildningen gäller CSN-berättigade heltidsstudier. Vi har inga schemalagda lektioner men erbjuder lärarledda lektioner i centrala Stockholm för de som vill. Under kursens gång kommer vi även ha 6 fysiska träffar för samtal, examinationer och redovisningar. De fysiska träffarna är obligatoriska.


På Allmän kurs Distans är det du som bestämmer. Studera på den plats där du känner dig mest fokuserad på en tid som passar dig. Du får en personlig kursplan. Efter avslutad och godkänd kurs får du ett omdöme som ger dig behörighet att söka vidare till högskolan, andra utbildningar eller komma ut i arbetslivet. Om du vill öva för högskoleprovet hjälper vi dig med det också.

I utbildningen ingår följande ämnen:

  • Matematik
  • Svenska
  • Engelska
  • Historia
  • Samhällskunskap
  • Religion
  • Naturkunskap


Det här behöver du

För att kunna studera på den här distanskursen behöver du ha tillgång till en dator med internetuppkoppling samt tid att avsätta ca 40 h/veckan för studier. Du behöver även ett Googlekonto, eftersom vi använder Google Classroom som plattform. Har du inget Googlekonto? Du kan enkelt skapa ett gratis konto på Googles hemsida.

Allmän kurs Distans - Väddö folkhögskola

Folkhögskolekurs på distans

Att studera en folkhögskolekurs är inte som att studera på gymnasiet eller på Komvux. Folkhögskolan är en egen studieform som bland annat baseras på frihet under ansvar. Detta är särskilt viktigt på våra distansutbildningar. I utbildningen utgår lärandet från dina och dina kurskamraters behov, erfarenheter och förkunskaper.

Välkommen med din ansökan!

För mer information om Allmän kurs - Distans, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Antagningsvillkor: Personligt brev samt intervju, du måste ha fyllt 18 år senast det år du börjar hos oss. Intervjun går att genomföras via Skype.

Ansökan: Instruktioner för ansökan finns på Väddö folkhögskolas hemsida, under Allmän kurs Distans.

Examen & Intyg

Slipp betyghets med studieomdöme!


När du läser på Allmän kurs Distans får du inte betyg i varje enskilt ämne. I stället får du efter varje fullföljt studieår ett så kallat studieomdöme – gemensamt för alla ämnen du har läst – som skolans lärare tillsammans sätter vid slutet av varje läsår.


Detta omdöme ger en bild av dina förutsättningar att klara fortsatta studier. Tillsammans med grundläggande behörighet för högskolestudier ger studieomdömet dig möjlighet att söka högskoleplats i folkhögskolans egen kvotgrupp.

Kostnader

Studierna kostar inget men vi tar ut en avgift på 800 kr/termin för att täcka administrativa kostnader.

Fortsatta studier

Efter avslutad och godkänd kurs blir du behörig för fortsatta studier på till exempel högskola och universitet.

Väddö Folkhögskola

Väddö Folkhögskola


Väddö Folkhögskola

Väddö folkhögskola är Stockholms läns äldsta folkhögskola och är belägen på en ö med fast broförbindelse över Väddö kanal. Skolan ligger i vackra Roslagen i utkanten av tätorten Älmsta. Väddö ligger tre mil norr om Norrtälje och tio mil från...


Läs mer om Väddö Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Allmän kurs - Distans

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Väddö Folkhögskola

Grisslehamnsvägen 28
764 31 Väddö


Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från distansutbildningar.se
Logga in