Visa distansutbildningar.se som: Mobil

Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot operationssjukvård

Umeå universitet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Distans
60 hp
Heltid
Startdatum: Vår 2021 - Distans
Antagningshistorik

Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot operationssjukvård

I utbildningen fördjupar du dina kunskaper i omvårdnad av patienter före, under och efter operation eller kirurgisk undersökning. Utbildningen innehåller bland annat topografisk anatomi, aseptik, hygien, operationsmetodik och operationsteknik. Kurserna ger utbildning i att omhänderta patienter i alla åldrar, att förebygga komplikationer, att kunna övervaka och behandla patienten som ska opereras samt att kunna utföra relevanta omvårdnadsåtgärder och leda arbetet i ett operationsrum. Att arbeta som operationssjuksköterska är ett självständigt arbete med stor variation av arbetsuppgifter. I programmet fördjupas kunskaper, färdigheter och professionellt förhållningssätt inom operationssjuksköterskans kompetensområde. Innehållet omfattar både teoretiska och verksamhetsförlagda studier som integreras i studieuppgifter och examinationer. Ett självständigt arbete, examensarbete, som är centralt för att bekräfta att du har uppnått kraven för examen avslutar utbildningen.

Så ansöker du

För tillträde till utbildningen krävs: Svensk legitimation som sjuksköterska samt kandidatexamen i omvårdnad eller sjuksköterskeexamen om 180 hp varav minst 15 hp examensarbete (motsvarande) eller motsvarande utländsk examen. Engelska B/Engelska 6 och Svenska B/Svenska 3 eller motsvarande. Undantag från språkkrav beviljas för den som har behörighetsgivande examen från svenskt universitet/högskola.

Examen & Intyg

Magisterexamen, Specialistsjuksköterskeexamen

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas i....


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Umeå universitet

901 87 Umeå

Tel: 090-786 50 00


Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från distansutbildningar.se
Logga in