Visa distansutbildningar.se som: Mobil

Distanskurs: Fotokurs för nybörjare

Tollare folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Distans
Deltid, distans
Icke studiemedelsberättigad

Distanskurs: Fotokurs för nybörjare

Alla är välkomna som är intresserade av fotografering och vill komma vidare i sin utveckling. Inga förkunskapskrav krävs. Kursen vänder sig till dig som vill lära dig att använda ensystemkamera.

Distanskursen ~ Foto för nybörjarelöper över nio veckor, studierna bedrivs på kvartsfart. Kursen börjar med en hemuppgift fredagen den13/9. Kursen innehåller två träffar (dessa är i Stockholm,) träff 1 sker helgen– lördag 21/9, söndag den 22/9 påTollare folkhögskola,en avslutande träff 2 går av stapeln lördagden 23/11. Mellan träffarna arbetar du på distans under ledning av skolans pedagog. Kursens målsättning är att du som deltagare ska lära dig din kamerautrustning och producera ett antal fotografier efter din nivå.

Under kursens gång, går vi igenom grunderna i kamerateknik, komposition och fotograferande utifrån olika övningar. Vi avslutar distanskursen med en Stockholmslördag då vi utforskar stan till fots och besöker fotogeniska platser för att pröva våra nyvunna fotokunskaper.

Till en början arbetar du med kortare läs- skriv- och fotouppgifter för att lära dig grunderna. Vissa lektioner kommer att vara i videoform. En del av arbetet under kursens gång är grupporienterat. Under andra halvan av kursen får du mer utmanande fotouppgifter där konstnärliga aspekter på ditt fotograferande kommer att hamna i fokus. Läraren på kursen är knuten till Tollare folkhögskola fotoutbildningar.

Distansarbetet sker via kommunikationsprogrammet Google Classroom. Programmet är enkelt och förkunskaper är inte nödvändiga. Vi arbetar även i Flickr som är ett bildvisningsforum på nätet. Du som går kursen behöver ha tillgång till dator, en digital systemkamera, samt blixt (den lilla pop up blixten som finns på de flesta kameror går bra att använda.) Den avslutande helgen är det även bra att ha tillgång till ett stativ.

Träffarna på skolan är obligatoriska och systemkameran står inte skolan för, du behöver en egen. Når du kursens mål med genomförda och godkända arbeten så får du ett intyg.

Så ansöker du

Du kan förbereda dig genom att skanna dina betyg från tidigare utbildningar, så att du kan bifoga dessa som PDF i ansökan. Du skall även bifoga personbevis (beställs från skatteverket.se) samt ett personligt brev. Brevet behöver inte vara långt, men det ska innehålla en motivation av valet av kurs.

Kostnader

Du betalar 660 kr per denna kurs för studiebesök, kopior, kursmaterial och elevförsäkring. Dessutom ingår det fika, lunch och fika på helgen 21 – 22 september då vi träffas på Tollare folkhögskola.

Tollare folkhögskola

Tollare folkhögskola

Studera i herrgårdsmiljö på Tollare folkhögskola

Tollare folkhögskola ligger i härlig herrgårdsmiljö på Värmdö, en mil öster om Stockholm. Kommunikationerna är goda och det är nära till teatrar, muséer, idrottsarenor, utställningar, biografer med mera. Runt huvudbyggnaden ner mot Skurusundet ligger matsal, gymnastikhall, fotbollsplan, kägelbana och tillitsbana. Tollare...


Läs mer om Tollare folkhögskola och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Tollare folkhögskola

Tollare Folkhögskola
132 42 Saltsjö-Boo

Tel: 08-505 686 00
www.tollare.org

Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från distansutbildningar.se
Logga in