Visa distansutbildningar.se som: Mobil

Begränsad Auktorisation B – Vuxenutbildning

Teknikutbildarna
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
200 poäng
Heltid
CSN-berättigad
Distans
Startdatum: Kontinuerlig antagning, varje dag, varje vecka året runt - Distans

Begränsad Auktorisation B – Vuxenutbildning

Plugga Begränsad Auktorisation B - Vuxenutbildning

För vem passar utbildningen?

Som reparatör eller installatör av olika utrustningar har du behov av den teoretiska och praktiska kompetensen för Begränsad auktorisation B. Begränsad auktorisation B hette tidigare Begränsad Behörighet BB1.

För att på egen hand få utföra arbeten inom det starkströmstekniska området krävs som bekant elbehörighet. Den behörigheten finns i olika nivåer och därmed olikartade krav på teoretiska och praktiska kunskaper. Den myndighet som reglerar dessa frågor är Elsäkerhetsverket. Begränsad auktorisation B ger dig rätt att utföra installationsarbete på lågspänningsanläggningar och i befintlig gruppledning. Dessutom får du koppla loss och ansluta elektrisk lågspänningsutrustning till gruppledning.

För den här behörigheten har vi ett utbildningspaket som omfattar de kurser som Elsäkerhetsverket kräver som teoretisk kompetens. För att erhålla behörigheten krävs dessutom två års allsidig praktik från elarbeten av de slag som behörigheten avser under en behörig elinstallatörs överinseende. Du kan arbeta parallellt med studierna.

Du läser på distans

Eleven läser kurserna som distansstudier, gör sina delprover hemma över internet. Det är 2 laborationsveckor, spritt över studieperioden där eleven ska vara på plats i vår skolverksamhet i Sundsvall för de lärarledda teoretiska och praktiska genomgångarna samt slutprov.

Av studieplaneringen framgår när träffarna är inplanerade. Vi upprättar tillsammans med deltagaren en studieplan där varje delkurs planeras i detalj. Antalet poäng för den teoretiska delen för Begränsad behörighet är 200 poäng, det är 10 veckors studier vid 20 timmars studier i veckan.

Betyg

Betyg anges fr o m 1 juli 2012 med A-F för elektrikerkurserna. Efter godkänt prov erhålles nationellt betyg som utfärdas av Vuxenutbildningen.

Startdatum

Kontinuerlig intagning.

Kursinformation

Önskar du ytterligare information och prisuppgift är du välkommen att kontakta oss på telefon 010-122 18 00.

För att kunna söka studiestöd/studiemedel för Begränsad auktorisation så skall du ha din utbildning finansierad antingen av Vuxenutbildningen i din hemkommun eller ett företag.

Är du arbetslös och uppbär A-kassa och vill studera så kontakta din A-kassa och kontrollera vilka möjligheter det finns till distansstudier.

För mer information om Begränsad Auktorisation B – Vuxenutbildning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Förkunskaper:

Vuxenstuderande ska ha kunskaper motsvarande betyg godkänt i Svenska 1, Engelska 5, Matematik 1

Här hittar du din ansökningsblankett.

Kostnader

Önskar du ytterligare information och prisuppgift är du välkommen att kontakta oss på telefon 010-122 18 00.

För att kunna söka studiestöd/studiemedel för utbildningen så skall du vara inskriven i den Kommunala Vuxenutbildningen. För mer information hur du ansöker om Yrkesvux, kontakta Vuxenutbildningen i din hemkommun.

Är du arbetslös och uppbär A-kassa och vill studera så kontakta din A-kassa och kontrollera vilka möjligheter det finns till distansstudier.

Teknikutbildarna

Teknikutbildarna

Teknikutbildarna

Vill du utbilda dig inom teknik och el hos ett av Sveriges största utbildningsföretag? Då ska du välja Teknikutbildarna. Teknikutbildarna utbildar varje år flera hundra nya elektriker. Därmed är de ledande i Norden som utbildare av elektriker. Så vad väntar...


Läs mer om Teknikutbildarna och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Begränsad Auktorisation B – Vuxenutbildning

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

TeknikutbildarnaNyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in

Du kanske också är intresserad av: