Videoreportage
Om utbildningen
Vill du studera kognitiv beteendeterapi?
En KBT-utbildning för dig som söker praktiska och användbara verktyg för ditt arbete med människor. Utbildningen passar dig som arbetar socialt, behandlande, stödjande eller motiverarande – men även dig som är på väg mot en ny yrkesinriktning. Du kan med fördel gå utbildningen parallellt med ditt arbete då den kombinerar seminarier och föreläsningar på plats hos oss med praktisk träning och studier på distans.
För dig som
- vill ha praktiska KBT-verktyg för ditt arbete
- vill utveckla dina kunskaper inom samtal, kommunikation och bemötande
- vill arbeta KBT-inriktat med motivation, utveckling, stöd och förändring
- arbetar i grupper, enheter och team som vill skapa en gemensam kunskaps- och metodgrund.
Sedan starten 2005 har vi utbildat mer än 100 grupper på ett tiotal orter i landet och drygt två tusen yrkesaktiva personer har genomgått utbildningen. Våra deltagare har bl a varit ledare och HR-personal, psykologer, socionomer, behandlingsassistenter, lärare, specialpedagoger, parterapeuter, coacher, samtalsterapeuter och vårdpersonal, men även andra som vill utvecklas och integrera KBT i sitt nuvarande eller kommande arbete. Hör gärna av dig om du vill komma till tals med någon av våra tidigare deltagare för att ta reda på mer om hur de har använt utbildningen!
Vad utbildningen ger dig
Kort uttryckt lär du dig förstå varför vi (du själv och andra) beter oss som vi gör. Du lär dig kartlägga tankar, känslor och beteenden och utvecklar därmed också dina redskap för att bemöta, motivera och förändra.
En stor del praktisk träning
Under utbildningen ger vi stort utrymme för praktisk träning i de olika KBT-verktygen.
Utbildningen tränar dig också i samtal och kommunikation. Vi introducerar dig bl a till motiverande samtal (MI) och tränar praktiskt. Du får kunskap om en rad problemområden som du kan möta i din yrkesutövning och utvecklar ditt bemötande utifrån KBT. Läs gärna vår målbeskrivning för en detaljerad beskrivning av innehållet.
Undervisningsform
Upplägg för distansutbildningen
Utbildningen bedrivs genom digitala föreläsningar och seminarier varvat med praktiska övningar. Du kan sitta var du vill och följa utbildningen med en dator eller surfplatta och internetuppkoppling. Utbildningsdagarna spelas också in så att du kan ta igen det du eventuellt missar. Vi ser helst att du är med live eftersom du då kan vara aktiv på ett helt annat sätt.
Utbildningen omfattar 8 lärarledda utbildningsblock om 2 dagar (totalt 16 dagar) samt distansstudier och uppgifter mellan utbildningsblocken. Utbildningen pågår under ca ett år.
Upplägg för utbildningen i Malmö/Stockholm
Utbildningen bedrivs genom föreläsningar och seminarier varvat med praktiska övningar uppdelat på 8 lärarledda utbildningsblock om 2 dagar (totalt 16 dagar). Mellan träffarna studerar du på distans genom att göra uppgifter och öva praktiskt på det du lär dig. Utbildningen pågår under ca ett år.
Utbildningens innehåll
Under utbildningen ger vi stort utrymme för praktisk träning i de olika verktygen. De områden vår ettåriga KBT-utbildning behandlar är:
- tillämpad beteendeanalys
- inlärningspsykologiska grunder
- övning av samtalsredskap
- introduktion av motiverande samtal (MI)
- strukturerade KBT-utredningar
- behandlingstekniker vid ångestproblematik och depression
- användning av KBT vid stress, utmattning och ohälsa
- behandlingsåtgärder vid ätstörningar
- åtgärder vid missbruk och PTSD
- återfallsprevention och uppföljning
Om kursledaren
Lärare på utbildningen är Johan Waara, leg. psykolog, universitetslektor som har utbildat och handlett våra studenter i KBT sedan 2004. Johan arbetar också vid Uppsala universitet på bland annat läkar- och psykologprogrammet.
Så ansöker du
Utbildningen vänder sig till dig som möter patienter, elever, klienter, personal och medarbetare i samtal, utredning och behandling där tillämpningsbar kunskap inom KBT är ett värdefullt redskap. Du lär dig förstå varför vi beter oss som vi gör både då vi mår bra och dåligt. Under utbildningen lär du dig att kartlägga tankar, känslor och beteenden och utvecklar dina kunskaper i att bemöta, motivera och förändra människor och deras beteenden. Boka utbildningen direkt på Sverigehälsans webbplats.
Kostnader
Du betalar 34 200 kr inkl. moms varav anmälningsavgift 3 400 SEK.
Reportage
Sverigehälsan

Hälsa och välmående börjar med kunskap
Utveckling börjar ofta med ett litet steg framåt. Med detta väcks lusten att växa, att finna kunskap, inspiration och glädje. Det är vår förhoppning att du bland våra utbildningar och kurser hittar det du söker, oavsett om det gäller nya...
Informationsmöte
Digitalt infomöte: Lärarassistent
Funderar du på att utbilda dig till lärarassistent?
Varmt välkommen på en digital informationsträff om vår ettåriga lärarassistentutbildning.Utbildningen startar den 14 mars 2022 på Sverigehälsan i Stockholm. Den är helt kostnadsfri och CSN-berättigad. Infomötet leds av Tobias Richard som är utbildningsledare och lärare på utbildningen.
Under informationsträffen pratar vi om
-
vad det innebär att arbeta som lärarassistent
-
utbildningens upplägg och innehåll
-
hur du ansöker
-
era frågor och funderingar
Anmäl dig här: sverigehalsan.se/utbildning/lararassistent/
Läs mer om och ansök direkt till vår lärarassistentutbildning här: sverigehalsan.se/utbildning/lararassistent/
Varmt välkommen följande datum:
Datum: 2022-05-23 | Tid: 12:30 - 13:15 | ||
Datum: 2022-05-27 | Tid: 10:00 - 10:45 |
Digitalt infomöte: Hälsocoach, Kostrådgivare & Stresspedagog
Kostnadsfria- och CSN-berättigade utbildningar inom hälsa och friskvård
Hos oss kan du studera till hälsocoach, kostrådgivare och stresspedagog helt kostnadsfritt via komvux i Nacka kommun. Även du som bor i en annan kommun kan ansöka till våra utbildningar. Anmäl dig till det här infomötet så berättar vi om allt från innehåll till ansökan och diplomering.
Utbildningen bedrivs i våra ljusa och fina lokaler i Hammarby sjöstad (Stockholm). Fysisk undervisning på plats varvas med digital fjärrundervisning samt självstudier och arbete i studiegrupper. Under andra terminen genomför du dessutom en 7 veckors praktikperiod direkt på en arbetsplats. En möjlighet att arbeta praktiskt inom din framtida bransch.
Våra infomöten leds av Conny Andersson, utbildningsansvarig på Sverigehälsan i Stockholm och lärare i ämnena träningslära och hälsa och friskvård. Samtliga utbildningar startar i september 2022.
- Diplomerad Kostrådgivare med kognitiv inriktning - distans
- Diplomerad Hälsocoach med kognitiv inriktning
- Diplomerad Stresspedagog med kognitiv inriktning
Anmäl dig här: sverigehalsan.se/events/kategori/infomote/friskvard/
Varmt välkommen följande datum:
Datum: 2022-05-17 | Tid: 13:00 - 14:00 | Stresspedagog | |
Datum: 2022-05-17 | Tid: 13:00 - 14:00 | ||
Datum: 2022-06-03 | Tid: 12:00 - 13:00 | ||
Datum: 2022-06-15 | Tid: 14:00 - 15:00 | ||
Datum: 2022-06-27 | Tid: 11:00 - 12:00 |