Visa distansutbildningar.se som: Mobil

Företagssäljare, inriktning innovation

Stockholms Internationella Handelsskola
Sammanfattning
Yh-utbildning
Distans
2 år
Heltid, distans
CSN-berättigad

Företagssäljare, inriktning innovation

Bild Företagssäljare innovation

Läs till Företagssäljare, inriktning innovation på distans!

Är du intresserad av försäljning och innovation? Efterfrågan på företagssäljare som kan kommersialisera nya produkt- och tjänsteinnovationer blir allt större. Detta är bland annat tack vare den ökande mängden företag och en växande komplexitet hos produkter, tjänster och innovationer idag. Ofta gemensamt för innovationsföretagen är att de verkar internationellt. Det kostar oerhörda pengar för dessa innovationsföretag att växa och det krävs en särskild typ av företagssäljare för att klara av att kommersialisera något som tidigare inte har funnits – en innovation, samtidigt som företaget växer. Därför läser du som Företagssäljare med inriktning innovation bland annat kurser i affärsengelska, innovationskunskap och affärsmodulering.

Du ska efter utbildningen också kunna fundera som företagssäljare i en start up, en viktig kompetens i ett land där det startas 100 000 företag om året. Du ska kunna bedriva konceptuell och lösningsorienterad försäljning och licensiering och sälja in uppfinningar så att de kan utvecklas till innovationer. 

Teori i kombination med praktik

Distansutbildningen går på heltid med cirka 11 gemensamma utbildningsträffar i SIH:s lokal på Katarinavägen vid Slussen i centrala Stockholm. Totalt är utbildningen 80 veckor, varav 50 bedrivs enligt distansupplägget och 30 är arbetsplatsförlagda (LIA). Du har cirka 10 veckors studieuppehåll under sommaren.

För mer information om Företagssäljare, inriktning innovation, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

För att vara behörig att ansöka till denna utbildning måste du ha grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier.  Är du osäker på om du har de rätta behörigheterna eller har frågor om ansökningsprocessen, ta kontakt med SIH. Ansöker gör du via SIH:s hemsida.

Urval

Efter sista ansökningsdatum behandlar ansökningskommittén din ansökan. Behöriga sökande rangordnas efter snittpoäng (betyg) och de 80 personer med högst poäng går vidare i processen. Om du går vidare blir du kallad till ett särskilt prov i form av en intervju.

Antagningsbesked skickas ut i slutet av juni. Då framkommer vilka, ca 38 personer, som erbjudits en plats på utbildningen, vilka som får en reservplats samt vilka som inte blir antagna.

Utbildningens innehåll

Utbildningen innehåller totalt 13 kurser varav två är arbetsplatsförlagda och en är ett examensarbete:

 • Affärsengelska
 • Affärsjuridik
 • Copywriting för säljare
 • Digital marknadsföring och försäljning
 • Examensarbete
 • Finansiering
 • Försäljningsekonomi
 • Försäljningsmetodik, retorik och förhandling
 • Innovationskunskap för Företagssäljare
 • LIA 1: Personlig försäljning
 • LIA 2: Driva-genomföra kommersialiseringar
 • Marknadsanalys och affärsmodulering
 • Projektledning i säljprocessen

Distansutbildningens upplägg

Utbildningsplattformen stödjer ett arbetssätt som inkluderar; planering, teknisk support, kommunikation och samarbetsmöjligheter mellan studenter, lärande via text, bild och videoföreläsningar, resultat och återkoppling på varje tidigare moment samt information om kommande moment. Utbildningsplattformen bygger på en genomtänkt modell för att säkerställa att en hög kvalité oavsett vilken kurs det gäller och för att ge kontinuitet för studenterna att lära sig utbildningsprocessen. Det inkluderar; tillgängligt text/bildmaterial, videoföreläsningar, quizz frågor på material (kunskapskontroll), praktisk användning av kunskapen (inlämningar enskilt eller i grupp), genomgång av andra studenters/gruppers inlämning och tentamen.

Lärande i arbete

Vi arbetar i utbildningen med Lärande i Arbetet (LIA), vilket innebär att en tredjedel av utbildningstiden är förlagd till olika arbetsplatser. De företag som deltar under LIA-perioderna kan variera.

Utbildningens mål

Utbildningen syftar till att ge en god kompetens för praktiskt och självständigt arbete som Företagssäljare med inriktning innovation. Efter fullgjord utbildning ska du kunna fungera som:

 • Företagssäljare - inr. Innovation; Hjälpa innovationsföretag sälja in/kommersialisera nya innovation
 • Företagssäljare - inr. Innovation; Hjälpa innovationsföretag licensiera nya innovationer.
 • Företagssäljare - inr. Innovation; Hjälpa innovationsföretag söka bidrag och statliga innovationslån
 • Företagssäljare - inr. Innovation; Hjälpa innovationsföretag skaffa olika sorters privat riskkapital

Ledningsgrupp

För utbildningen finns en ledningsgrupp som ansvarar för att utbildningen lever upp till angivna mål och att undervisningen bedrivs med god kvalitet. Ledningsgruppen består av en studeranderepresentant, en representant från SIH samt representanter från arbetslivet. I denna ledningsgrupp sitter arbetslivsrepresentanter från Create Business Incubator, SynerLeap, Vimentis Group, Swedish Innovators, Göteborgs Uppfinnareförening, Forest Innovation, Carlund Consulting och United Network B4C.

Examen & Intyg

Efter avslutad utbildning har du en kvalificerad yrkeshögskoleexamen till Företagssäljare, inriktning innovation.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från CSN. Läromedel står du för själv.

Stockholms Internationella Handelsskola

Stockholms Internationella Handelsskola

SIH finns i Stockholm, Malmö, Norrköping samt på distans. Vi erbjuder behovsanpassande utbildningar av stort strategiskt värde som för deltagaren innebär ett steg i karriären! Vi är en mindre och personlig skola där studenterna har nära kontakt med lärare och...


Läs mer om Stockholms Internationella Handelsskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Företagssäljare, inriktning innovation

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Stockholms Internationella Handelsskola

Katarinavägen 19
11645 Stockholm

Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från distansutbildningar.se
Logga in