Visa distansutbildningar.se som: Mobil

Stadsmissionens folkhögskola erbjuder allmän kurs och SFIVälkommen till Stadsmissionens Folkhögskola

Stadsmissionens folkhögskola erbjuder läsårslånga kurser för unga och vuxna som vill uppnå högskolebehörighet. Vi har också olika kurser i svenska som andra språk. Skolan är omtyckt för sin varma och generösa atmosfär, tolerans för varandras olikheter och att alla känner sig välkomna! Stadsmissionens folkhögskola har ca 150 deltagare och finns i Marievik i Liljeholmen med närhet till tunnelbanans röda linje och tvärbanan. 

I skolans lokaler finns bibliotek, bildsal och tillgång till datorer. Här finns också kurator, studie- och yrkesvägledare samt volontärer till din tjänst. 

Allmän kurs - grundläggande behörighet till högskola

Passar dig som saknar eller har ofullständig gymnasieexamen. Du väljer mellan tre inriktningar och börjar på den nivå du befinner dig, beroende på tidigare studie- och arbetsbakgrund. Studietiden är 1-3 år, i vissa fall upp till 4 år, beroende på tidigare studier. 

Svenska för invandrare

Stadsmissionens Folkhögskola erbjuder kurs i svenska på motsvarande SFI-nivå C-D med inriktning storkök. 

Kostnadsfri utbildning

På allmän kurs är undervisningen är kostnadsfri men skolan tar varje termin ut en materialavgift som bland annat täcker kopiering, vissa studiebesök och olycksfallsförsäkring under skoltid. Kostnader för viss litteratur kan eventuellt tillkomma.

Ansökan

All ansökan till allmän kurs sker via ansökningsformulär på skolans hemsida. Det går också bra att ringa eller mejla oss för kursinformation och ansökningsblankett om det behövs. Allmän kurs startar i augusti. Vi antar löpande tills klasserna är fyllda. Viss möjlighet till start i januari. Vi fyller enstaka lediga platser, dock inga nya klasser.

Övriga kurser

Vi har en distanskurs i skrivande på halvfart, som ger grundläggande kunskaper om hur text, bild och ljud kan användas i opinionsbildning. Vi erbjuder även i samarbete med Arbetsförmedlingen Etableringskurs samt SMF - en 12 veckor förberedande kurs för dig som är arbetssökande, på svenska som andraspråk. Läs mer om dessa på Stadsmissionens folkhögskolas hemsida. 


För mer information om Stadsmissionens Folkhögskola, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar

Utbildning Ort
Allmän kurs distans – Samhälle Distans
Skriv för att nå ut – distans Distans
  • = Har restplatser / lediga studieplatser

Visa alla

Stadsmissionens Folkhögskola Facebook

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill komma i kontakt med Stadsmissionens Folkhögskola

 Fyll i dina kontaktuppgifter

 Skicka din intresseanmälan

 Få mer information från skolan

Errors
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Valfritt

Hitta till utbildaren

Stadsmissionens Folkhögskola

Buteljgatan 6
117 43 Stockholm