Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Distans
16 veckor
Deltid, distans
Delvis

Om utbildningen

Ingen odlare och ingen odlingsplats är den andra lik. I den här kursen lär vi oss av varandras olikheter, utmaningar och erfarenheter samtidigt som vi fördjupar förståelsen för vår egna plats och våra egna behov.

Kursen riktar sig till dig som redan har grundkunskaper inom odling och som nu vill tänka igenom din egen plats.Du har odlat ett tag och känner dina förutsättningar men vill ha hjälp och inspiration att utvecklas. Du vill fördjupa dig och lära mer tillsammans med andra. Du vill diskutera och dela med dig av egna kunskaper och erfarenheter samt våga låta nya tankar slå rot i dig. Kursens fokus ligger på odling i ett brett perspektiv och utgår från varje kursdeltagares egna plats och behov. Genom fem olika studieblock kommer vi att tematiskt granska, planera och diskutera våra olika platser. Fokuset ligger inte på det praktiska odlandet i sig utan på helhet, planering och förvaltning av platsen.

Kursen sker på distans med tre fysiska träffar inklusive studiebesök och tre digitala kvällsträffar. Innehållet består av självstudier, sex obligatoriska uppgifter samt de sex obligatoriska träffarna. Under hela kursens gång utgår lärandet och planerandet från deltagarnas egna platser. Samtal och delande kursdeltagare emellan får under hela kursens gång gott om utrymme via den digitala lärplattformen och under träffarna. 

För mer information om Odla din Plats, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Antagningsvillkor:

Du ska vara minst 18 år. Kursen kräver grundläggande datorvana och tillgång till dator med webkamera. Du bör kunna medverka på de fysiska träffarna i Tranås med omnejd. Det krävs att du har förkunskaper som grundläggande kunskap inom odling av grönsaker genom tex praktiskt erfarenhet eller tidigare avslutad utbildning.

Du gör din ansökan direkt genom vår hemsida. 

Utbildningen ges på deltid 25%. Studiemedel kan du endast få om du läser på minst 50%, t.ex. om du läser två folkhögskolekurser på 25% med samma start- och slutdatum. Tänk på att välja rätt studietid och omfattning när du ansöker.

Kostnader

600 kr. Kostnader för kurslitteratur, studiebesök, resor, kost och ev. logi tillkommer.

Sommenbygdens folkhögskola

Välkommen till Sommenbygdens folkhögskola!

Sommenbygdens folkhögskola i Tranås passar dig som vill skaffa grundläggande behörighet för högre studier, men också dig som redan har en utbildning men nu vill vidareutbilda dig eller byta bana i livet. Skolan är politiskt och religiöst obunden och välkomnar deltagare...


Läs mer om Sommenbygdens folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Odla din Plats

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Sommenbygdens folkhögskola

Ydrevägen 13
573 35 Tranås

Tel: 0140-659 60
Mobil 072-5898510
Fax Nej
www.sommenbygdensfolkhogskola.se


Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in