Visar 1-20 av 215 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 215 träffar
1
2
3
4
...
11

Mer om Distansutbildningar inom IT

Tekniken går ständigt framåt och behovet av pålitliga nätverkslösningar kräver personer med hög kunskap inom nätverksteknik. Detta för att kunna utveckla och underhålla de avancerade system som idag efterfrågas på marknaden. 

IT – en mångsidig bransch

I takt med att tekniken går framåt ökar också behovet av kompetenta personer inom IT-branschen. IT-branschen är global och du har därför stora möjligheter att jobba för internationella företag runtom i världen. Beroende på din utbildnings längd och nivå kan du till exempel efter dina studier arbeta som IT-konsult, IT-säkerhet, programmering, spelutveckling och webbdesign.  

Olika distansutbildningar inom IT

Utbildningar inom IT erbjuds inom de flesta skolformer och på olika nivåer – både grundläggande utbildningar, kurser och yrkesutbildningar. I takt med att efterfrågan på kompetens blir allt högre ökar även utbudet på utbildningar allt mer.

Om du vill läsa en akademisk distansutbildning inom IT kan du studera på universitet eller högskola. Du kan till exempel ta en kandidatexamen i webbutveckling eller en masterexamen informationssäkerhet. 

Om du istället söker en praktisk distansutbildning inom IT kan med fördel välja en YH-utbildning. YH-utbildningar tas fram i nära samarbete med näringslivet och efter dina studier har du goda chanser att få jobb.

Folkhögskoleutbildningar är ofta nischade och ges på grundläggande nivå. På folkhögskola står du som student verkligen i fokus. Söker du en distansutbildning inom IT som ger dig en specifik kompetens så kan en yrkesutbildning på distans vara rätt val för dig. 

Saknar du gymnasiekompetens eller vill du läsa distanskurser inom IT för att sedan studera vidare på högre nivå? Då är en komvuxutbildning på distans utbildningsformen du ska välja! 

Efter avslutade studier

När du är klar med dina distansstudier inom IT har du goda möjligheter till arbete. Branschen är bred och under ständig utveckling vilket gör att det finns något för alla!

 

Lycka till med dina framtida studier!

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Jämför dina favoriter
Logga in