Visa distansutbildningar.se som: Mobil

Sommenbygdens folkhögskola

Välkommen till Sommenbygdens folkhögskola!

Sommenbygdens folkhögskola i Tranås passar dig som vill skaffa grundläggande behörighet för högre studier, men också dig som redan har en utbildning men nu vill vidareutbilda dig eller byta bana i livet.

Sommenbygdens folkhögskola är en frivillig utbildningsväg, fri från betyg. Syftet är att ge dig kunskaper och insikter på ett annat sätt än gymnasiet. Här är inte det viktigaste att vara ”bäst i klassen” utan att vara ”delaktig och växande”. 

Skolan ligger 10-15 minuter från Tranås resecentrum. Sommenbygdens folkhögskola är en ung skola med gammal tradition i väggarna.

Folkhögskolan började som en filial till Marieborgs folkhögskola i Norrköping år 1984 och profilerade sig tidigt med två uppmärksammade förberedande kurser:

  • brandmannautbildning
  • polisförberedande utbildning

Räddningsverket övertog senare brandmannautbildningen medan den förberedande polisutbildningen fortfarande lockar många studenter. Skolan har drygt 125 studerande och cirka 25 anställda på skolan.

Skolan erbjuder varje studerande en egen mentor och möjlighet att låna studielitteratur. All utbildning är kostnadsfri men du betalar en serviceavgift per läsår. Skolans vision är; "Sommenbygdens folkhögskola - för en hållbar värld med demokrati och mångfald" . Välkommen!


För mer information om Sommenbygdens folkhögskola, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Reportage

Är E-sport ditt största intresse?

Är E-sport ditt största intresse?

Läs mer Sommenbygdens Folkhögskola

Sommenbygdens folkhögskola vänder sig dig som vill vidareutbilda dig eller utbilda dig för vidare studier på högskola. Skolan erbjuder utbildningar som Polisutbildning, Allmän kurs, Behandlingspedagog, Musiklinjen och den populära e-sport utbildningen.

Tobias har hållit på med E-sport sen -99 och kände att om man ska fortsätta inom branschen behövs en utbildning. Läs hans egen berättelse om hur det är att plugga en utbildning inom E-sport!


"Lärarna på skolan är jättebra"

"Lärarna på skolan är jättebra"

Läs mer Sommenbygdens folkhögskola

Veronika Borgström, 19 år från Öckerö utanför Göteborg flyttade till Tranås för att läsa musiklinjen på Sommenbygdens folkhögskola, ett val hon är jättenöjd med. 

Läs om Veronikas studier och livet som student i Tranås.


Sixten Bergman - Musiklinjen

Sixten Bergman - Musiklinjen

Läs mer Musiklinjen på Sommenbygdens folkhögskola

Sixten Bergman rekommenderar Musiklinjen på Sommenbygdens folkhögskola!

- "Jag har fått så många möjligheter att utforska och utvecklas, och med hjälp av mina lärare har jag hittat min egna röst och mitt egna sätt att öva för att nå min högsta potential."

Läs mer om Sixten och hans utbildning här!


Utbildningar

Utbildningar Ort
12-stegs Pedagog – 2-årig distansutbildning på halvfart Distans
Distanskurs - Hantverk, återbruk och odling Distans
Hundskötarutbildning på distans Distans
Musik på Distans Distans
Trädgårdsdesign på distans Distans
Uthålligt skogsbruk på din mark Distans

Visa alla

Beskrivning och boende

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill komma i kontakt med Sommenbygdens folkhögskola

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Sommenbygdens folkhögskola

Hitta till utbildaren

Sommenbygdens folkhögskola

Ydrevägen 13
573 35 Tranås


Recensioner

Hanna Hallén fd elev
(5)
Att gå ett år på Sommenbygdens Folkhögskola var ett av de bästa beslut jag tagit! Skön stämning och fräscha lokaler, otroligt kompetenta och inspirerande lärare som verkligen bryr sig. Mycket spelningar och konserter! Teoretiskt och praktiskt utvecklande, mycket fokus på samspel i grupp. Kort sagt en helt underbar tillvaro.
Emilia
(5)
Man lär sig mycket om dessa yrken under detta år på en fantastiskt bra skola.
Jonna
(5)
En väldigt omfattande och lärorik utbildning med en riktigt bra och kunnig lärare. Trevlig miljö att vistas i under helgträffarna på skolan.
Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från distansutbildningar.se
Logga in