Sommenbygdens folkhögskola

Välkommen till Sommenbygdens folkhögskola!

Sommenbygdens folkhögskola i Tranås passar dig som vill skaffa grundläggande behörighet för högre studier, men också dig som redan har en utbildning men nu vill vidareutbilda dig eller byta bana i livet. Skolan är politiskt och religiöst obunden och välkomnar deltagare från hela landet, i olika åldrar och med olika erfarenheter.

Sommenbygdens folkhögskola är en frivillig utbildningsväg. Syftet är att ge dig kunskaper och insikter på ett annat sätt än gymnasiet. Här är inte det viktigaste att vara ”bäst i klassen” utan att vara ”delaktig och växande”. 

Skolan ligger 10 minuter från Tranås resecentrum. Vi har inget internat, istället söker du ditt eget boende i Tranås. Då får du en större frihet att påverka din ekonomi genom att välja var och hur du vill bo samt att du kan laga din egen mat. Vi har ett trevligt café med tillgång till microvågsugnar där du kan värma din matlåda när du vill äta, eller så kan du handla något ur vårt utbud med frysta färdigrätter.

Vi som arbetar på Sommenbygdens folkhögskola vill skapa en god lärmiljö med omtanke om dina personliga förutsättningar och behov. Det största stödet i lärandet får du av skolans personal som med personligt engagemang och kompetens ser till att studiemiljön fungerar för dig och ger dig de bästa förutsättningar för din utveckling.

Du kan få tillgång till inläst litteratur genom Inläsningstjänst. Vi ser också varandra som resurser för ett bra studieresultat, att hjälpa varandra/sin studiekamrat är en viktig del i folkhögskolans pedagogik.

Skolans vision är; "Sommenbygdens folkhögskola - för en hållbar värld med demokrati, kultur, mångfald och jämställdhet" . Välkommen!


För mer information om Sommenbygdens folkhögskola, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar med Sommenbygdens folkhögskola

Reportage

"Lärarna på skolan är jättebra"

Veronika Borgström, 19 år från Öckerö utanför Göteborg flyttade till Tranås för att läsa musiklinjen på Sommenbygdens folkhögskola, ett val hon är jättenöjd med. 

Läs om Veronikas studier och livet som student i Tranås.Är E-sport ditt största intresse?

Sommenbygdens folkhögskola vänder sig dig som vill vidareutbilda dig eller utbilda dig för vidare studier på högskola. Skolan erbjuder utbildningar som Polisutbildning, Allmän kurs, Behandlingspedagog, Musiklinjen och den populära e-sport utbildningen.

Tobias har hållit på med E-sport sen -99 och kände att om man ska fortsätta inom branschen behövs en utbildning. Läs hans egen berättelse om hur det är att plugga en utbildning inom E-sport!Sixten Bergman - Musiklinjen

Sixten Bergman rekommenderar Musiklinjen på Sommenbygdens folkhögskola!

- "Jag har fått så många möjligheter att utforska och utvecklas, och med hjälp av mina lärare har jag hittat min egna röst och mitt egna sätt att öva för att nå min högsta potential."

Läs mer om Sixten och hans utbildning här!Utbildningar

Beskrivning och boende

Sommenbygdens folkhögskola

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om: Sommenbygdens folkhögskola

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Sommenbygdens folkhögskola

Ydrevägen 13
573 35 Tranås

Tel: 0140-659 60
Mobil 072-5898510
Fax Nej
www.sommenbygdensfolkhogskola.se


Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 65 recensioner.

Susanna

*****

Caroline Brun, rektor Kommentar:
Högsta betyg! Så roligt!
Marita Lagergren

Kursen har varit mycket positiv med en föredömlig kursledare med stor erfarenhet och kompetens. På ett opretentiöst sätt har kunskap förmedlats på ett ödmjukt och pedagogiskt sätt. Kursen har stor bredd och djup och är ambitiös. Så här i efterhand tror jag att det är en poäng att i introduktionsmaterialet informera om att det ingår engelsk litte...

Visa mer
Christina Lindström

Vilken underbar upplevelse! Jag har lärt mig så mycket och hela min syn på hund i en hållbar värld har förändrats drastiskt! Kul att det finns en sån kurs mycket viktigt!

Caroline Brun Rektor Kommentar:
Roligt att du är så nöjd med kursen!
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in