Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Distans, Göteborg
4 år, yrkesexamen och universitetsexamen (BSc)
Heltid, distans

Om utbildningen


Specialistutbildning i manuell medicin

Är du intresserad av manuell medicin? Vill du bli specialist på människokroppens anatomi och fysiologi? Då är osteopatyrket något för dig! En osteopat undersöker, diagnostiserar och behandlar olika smärttillstånd och besvär i rörelseapparaten. Utbildningen passar dig som vill arbeta med friskvård och hälsa och som gillar att varva teori med praktik.

Skandinaviska Osteopathögskolan erbjuder den enda universitetsutbildningen inom osteopati i Sverige. Vårt fyraåriga osteopatprogram håller hög internationell klass och uppfyller de krav som ställs av World Health Organisation (WHO) och den nya europeiska CEN-standarden för osteopati, Osteopathic Health Care Provision, FprEN 16686. 

Under utbildningen läser du bland annat anatomi, fysiologi, biomekanik, patologi, vetenskaplig teori och metod samt osteopatiska ämnen. Hela tiden varvas praktik med teori. Från årskurs tre praktiserar du dina kunskaper på högskolans studentklinik men redan från årskurs två observerar du i kliniken. När du är klar med din utbildning kommer du att känna dig trygg i din yrkesroll och redo att börja jobba med egna patienter.

Osteopatprogrammet sker i samarbete med Metropolia University for Applied Sciences, vilket garanterar dig som student en hög kvalitet på utbildningen. 

Osteopatprogrammet omfattar fyra års heltidsstudier. För att underlätta för dig som student har vi dock valt att förlägga föreläsningstid vid högskolan till block om oftast sex dagar. Dessa undervisningsblock återkommer löpande var fjärde vecka. Tanken med denna struktur är att du under studietiden ska ha möjlighet att arbeta.

Efter avslutad utbildning erhåller du 240 universitetspoäng från Metropolia University for Applied Sciences, vilket ger dig en Bachelor in Healthcare (Osteopathy). Du erhåller även en yrkesexamen, D.O. 

Din vardag som osteopat

Att vara osteopat är ett självständigt yrke. Du kan välja att ta anställning på en större klinik eller att starta en egen klinik. Du kan även välja att samarbeta med andra terapeuter och jobba tillsammans i ett team. Valmöjligheterna är många. Dina arbetsområden kan vara allt från rehabilitering efter skador, till förebyggande behandling för att motverka uppkomsten av skador och krämpor från första början. Målet med behandlingen är inte bara att lösa patientens problem för dagen utan att skapa en bestående förbättring. 

Programmets innehåll är utformat för att ge dig allt du behöver för att starta ditt yrkesliv som osteopat. Grunden läggs med en gedigen förståelse för kroppens struktur och funktion, och hur den påverkas i hälsa och sjukdom. Dessutom får du lära dig en bred repertoar av säkra och effektiva behandlingstekniker, så att du kan hantera de uppgifter du ställs inför i din kliniska verksamhet. Allt detta knyts fortlöpande ihop med den osteopatiska filosofin om hälsa och läkning.

Osteopat - ett självklart val!

Om du vill arbeta med människor är detta helt rätt för dig. Under utbildningen får du lära dig att undersöka, diagnostisera och behandla människor med smärta i rörelseapparaten. Du har stor chans att påverka och göra skillnad!

Antalet personer som söker vård eller sjukskriver sig för smärta i rörelseapparaten är väldigt många. Inom osteopatin har vi stora möjligheter att påverka och hjälpa dessa människor att snabbare ta sig tillbaka till arbetslivet.

Inkomsten för en etablerad osteopat är god. Det är ett självständigt yrke där du kan välja att starta eget, söka anställning, jobba i grupp, doktorera m m. Möjligheterna är många.

Osteopater är en erkänd och väletablerad yrkesgrupp i många länder världen över. I takt med att osteopatin växer i Sverige blir den alltmer känd hos allmänheten, sjukvården, idrotten, företagshälsovården och försäkringsbolagen. Om du skulle vilja arbeta utomlands så är detta inget problem. Osteopati är ett av de största yrkena inom manuell medicin, internationellt sett, och finns etablerat i flera länder.

Utbildningen bedrivs i Göteborg

Det fyraåriga osteopatprogrammet bedrivs i Göteborg, med föreläsningstiden samlad till en intensiv vecka per månad. Resten av tiden går åt till egenstudier, hemuppgifter samt arbete i skolans studentklinik, där studenterna redan under sitt andra år på skolan kommer i kontakt med riktiga patientfall under handledning av erfarna osteopater.

För mer information om Osteopatprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

För att bli antagen till osteopatprogrammet krävs det att du har grundläggande högskolebehörighet samt B-kurserna i svenska och engelska. Urvalet görs med gymnasiebetyg och intervju som grund. Utöver detta tas hänsyn till tidigare erfarenheter från arbete inom vården, utbildningar i massage, naturvetenskaplig utbildning samt annan högskoleutbildning.

Examen & Intyg

Hög kvalitet på utbildningen

Skandinaviska Osteopathögskolan eftersträvar att erbjuda den bästa utbildningen inom manuell medicin. Genom vårt samarbete med Metropolia University for Applied Sciences säkerställs en hög nivå på kursinnehållet. Resultatet av detta är en hög kvalitet på utbildningen samt att vi som enda skola i Sverige kan premiera studenterna med en akademisk examen i osteopati, utöver yrkesexamen som Osteopat D.O.

För att bli godkänd i ett ämne krävs godkända övningsuppgifter, tentamina, examinationer samt minst 80% närvaro vid undervisningen. Bedömningssystemet mellan de olika delkurserna varierar och kan vara i skriftlig, muntlig eller praktisk form. 

Kostnader

Skolan har ett modernt upplägg på studierna vilket  gör det möjligt att kombinera studierna med viss yrkesverksamhet eller boende på annan ort. En av många fördelar med detta upplägg är att skolans studenter efter avslutade studier inte har några studielån.

Läs till Osteopat D.O, BSc of Health Care (Osteopathy) för 6650 kronor inkl moms i månaden

Skandinaviska Osteopathögskolan erbjuder dig som student avgiftsfri delbetalning på 6650 kronor varje månad. Priset är inklusive moms.

Skandinaviska Osteopathögskolan

Välkommen till Skandinaviska Osteopathögskolan

Är du intresserad av manuell medicin? Vill du arbeta med friskvård och hälsa?  Då ska du söka till osteopatprogrammet vid Skandinaviska Osteopathögskolan. Osteopatprogrammet är en heltidsutbildning och tempot är högt och intensivt men undervisningen är koncentrerad till block om oftast sex dagar för...


Läs mer om Skandinaviska Osteopathögskolan och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Osteopatprogrammet

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Skandinaviska Osteopathögskolan

Kapellplatsen 4
411 31 Göteborg

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 7 recensioner.

Anonym

Fantastisk utbildning med hög kunskapsnivå.

Gött mos

Skolan och utbildningen är fenomenalt givande och extremt rolig!!!! Om ni gillar att jobba med manuell medicin så är det här ni ska plugga:)

Student

En gedigen utbildning med basmedicin, anatomi och många olika manuella tekniker. Studenterna har helt olika bakgrunder och stämningen på skolan är mycket god.

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in