osteopathögskolan

Välkommen till Skandinaviska Osteopathögskolan

Är du intresserad av manuell medicin? Vill du arbeta med friskvård och hälsa? 

Då ska du söka till osteopatprogrammet vid Skandinaviska Osteopathögskolan. Osteopatprogrammet är en heltidsutbildning och tempot är högt och intensivt men undervisningen är koncentrerad till block om oftast sex dagar för att göra det möjligt att kombinera studierna med viss yrkesverksamhet. Dessa undervisningsblock återkommer löpande var fjärde vecka. Teori varvas med praktiska moment. Utbildningen sker i samarbete med Metropolia University for Applied Sciences.

Specialistutbildning inom manuell medicin

Skandinaviska Osteopathögskolan erbjuder en specialistutbildning inom manuell medicin. Skolan är en helt fristående universitetsvaliderad högskola, vilket innebär att du som student, efter avslutade studier erhåller en akademisk examen, Bachelor of Health Care, utan att behöva läsa vid annan utbildningsinstitution. Efter avslutad utbildning finns det många olika vidareutbildningar för dig att läsa.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Jag sökte mig till osteopatin efter att jag själv fått hjälp med ett ryggbesvär som jag hade dragits med i flera år. Det stod tidigt klart att osteopatin erbjöd den, i min mening, bästa kombinationen mellan evidensbaserad och personcentrerad vård samt ett brett urval av behandlingstekniker. Det har inte gått en dag då jag ångrat mitt val att börja läsa på Skandinaviska Osteopathögskolan."
Sebastian Brander, årskurs 3

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Därför ska du läsa vid Skandinaviska Osteopathögskolan:

  • Kvalitetssäkrad utbildning.
  • Sveriges enda universitetsutbildning inom osteopati.
  • Osteopatprogrammet motsvarar 240 ECTS poäng.
  • 1000 timmars handledd praktik i skolans studentklinik.
  • Efter avslutad utbildning erhåller du en yrkesexamen (Osteopat D.O.) och en Bachelor of Health Care med 240 ECTS.
  • Möjlighet att läsa ytterligare ett femte år och erhålla en Masterexamen.

skandinaviska osteopathögskolan

Evidensbaserat förhållningssätt

Skandinaviska Osteopathögskolan jobbar hårt för att uppfylla de krav på utbildning som ställs av bl.a. WHO, Osean och CEN-standarden för osteopati i Europa. Skolan har ett stort nätverk i Europa, med flera internationella samarbeten. Vi har ett tydligt kvalitetsfokus och arbetar kontinuerligt för ligga i framkant men också för att ytterligare stärka skolans nationella och internationella roll.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------"Att börja läsa till osteopat var ett av det viktigaste valen i mitt liv. Variationen mellan alla olika studenter och lärare ger Skandinaviska Osteopathögskolan en unik atmosfär vilket gör plugget till något roligt som jag alltid ser fram emot. På studentkliniken träffar vi många patienter med olika smärttillstånd vilket är väldigt värdefullt. Varje lärare bidrar med sin egen erfarenhet och specifika kunskaper inom varje område inom osteopatin." Amanda Follin, årskurs 3

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------yrkesutbildning

Vill du få mer information, boka ett studiebesök eller komma på öppet hus hos Skandinaviska Osteopathögskolan? Kontakta oss här så återkommer vi till dig snarast.

Varmt välkommen till Skandinaviska Osteopathögskolan!


För mer information om Skandinaviska Osteopathögskolan, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar - Skandinaviska Osteopathögskolan

Universitets- & högskoleutbildning
Vård / Omsorg
Naprapat Längd Ort
Osteopatprogrammet Distans

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om: Skandinaviska Osteopathögskolan

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Skandinaviska Osteopathögskolan

Skandinaviska Osteopathögskolan

Kapellplatsen 4
411 31 Göteborg

Tel: 031-16 08 05
Fax
www.osteopathogskolan.se


Recensioner

Snittbetyg: 4,9

Baseras på 15 recensioner.

Anonym

Fantastisk utbildning med hög kunskapsnivå.

Gött mos

Skolan och utbildningen är fenomenalt givande och extremt rolig!!!! Om ni gillar att jobba med manuell medicin så är det här ni ska plugga:)

Student

En gedigen utbildning med basmedicin, anatomi och många olika manuella tekniker. Studenterna har helt olika bakgrunder och stämningen på skolan är mycket god.

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in