Visar 1-20 av 244 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 244 träffar
1
2
3
4
...
13

Varför ska du studera en distansutbildning inom ekonomi?
Att studera ekonomi innebär att du kommer ha en stor valmöjlighet när det gäller framtida jobb. Som ekonom kan du till exempel arbeta med att analysera och utvärdera ekonomiska resultat. Jobb finns inom många olika branscher, några exempel är att i allt från industri- och handelsföretag till försäkringsbolag, banker och revisionsbyråer.

Som ekonom är det bra att vara intresserad av siffror och duktig på att analysera. Har du goda språkkunskaper får du ofta konkurrensfördelar om du vill arbeta inom internationella företag. Det är också viktigt att du är duktig på att presentera komplicerad ekonomisk information på ett pedagogiskt sätt för att ditt budskap ska gå fram. Det är mycket vanligt att företagsledare är ekonomer i botten.

Distansutbildningar för dig som vill läsa ekonomi
Det finns många olika utbildningar och inriktningar för dig som vill läsa en distansutbildning inom ekonomi. Vilken typ av utbildning eller utbildningsform du ska välja beror i mångt och mycket på vad du har för bakgrund och mål med dina ekonomistudier samt vad du vill jobba med efter examen. Vissa yrkestitlar, som till exempel revisor, kräver en universitetsexamen. Andra yrken är mer flexibla. Oavsett vad du är intresserad av kommer du säkerligen att hitta en distansutbildning inom ekonomi som passar dig.

Distansutbildningar inom ekonomi på högskola och universitet
De flesta högskolor och universitet i Sverige erbjuder någon form av ekonomistudier. Fördelen med att läsa ekonomi på högskola eller universitet är att du får en internationellt gångbar utbildning. Utbildningarna är vanligtvis ganska breda, vilket kan ge dig större valfrihet senare i arbetslivet. För dig som vill läsa en universitets- eller högskoleutbildning i ekonomi finns det distansalternativ från kortare kurser till femåriga masterprogram.

YH-utbildningar i ekonomi
Yrkeshögskolans utbud av distansutbildningar inom ekonomi växer hela tiden. Du kan till exempel läsa en YH-utbildning till löneekonom och redovisningsekonom. YH-utbildningar är oftast kortare än utbildningar vid universitet och högskolor och kan därför vara ett bra alternativ för dig som snabbt vill ut i arbetslivet.

Ekonomiutbildningar på folkhögskola
För dig som vill läsa ekonomi på folkhögskola finns det distansalternativ att välja mellan. Distansutbildningarna inom ekonomi som ges av folkhögskolorna är ofta nischade, vilket gör dem till bra alternativ för dig som vet vad du vill fördjupa dig inom eller jobba med i framtiden.

Yrkesutbildningar i ekonomi
Flera privata utbildningsanordnare erbjuder nischade yrkesutbildningar inom ekonomi på distans. För dig som vet vad du har för mål med dina studier eller behöver kompetensutveckling inom ett ekonomiskt område finns det olika alternativ inom yrkesutbildningar att välja mellan.  

Ekonomiutbildningar på komvux
På komvux finns ett stort utbud av enskilda kurser och kurspaket inom ekonomi. Du kan med andra ord läsa enstaka kurser inom ekonomi eller ett helt program. En komvuxutbildning kan till exempel leda till en yrkestitel som ekonomiassistent och löneadministratör. Komvuxutbildningar är väldigt flexibla, så om du hittar en kurs eller program som intresserar dig finns säkerligen möjligheten till att läsa den på distans.

Lycka till med dina studier!

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Jämför dina favoriter
Logga in